Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Hele je covid, spoustu lidí je rádo, že má nějakou práci, takže ženská bude ještě nakonec ráda, že toho má u tebe hodně a vydělá si nějakou kačku. Navíc hodně práce na jednom místě bez přejíždění…paráda. K mojí kamarádce chodí paní a dělá v domácnosti úplně vše, převlíka postele atd… vůbec se neboj, však ji zaplatíš, je to služba jako každá jiná a nemáš se vůbec zač stydět…jen bych při první komunikaci uvedla vše jak to je, ať s tim pak nemáš nervy… ![]()
@Anonymní píše:
Holky, díky. Asi jsem fakt na hlavu
Někoho určitě najdeš. Nebude to ale levné. Já si kdysi pozvala paní na úklid, na takový běžný binec, Už jsem to neměla sílu uklidit a vadilo mi to. Bylo to přes firmu a je to tak 10 let zpátky. Paní byla milá a korektní. Stálo to tisícovku, byla u mě 5 hodin. Doba ale pokročila, takže počítej s vyšší sumou. Mě ale neuklízela skříně.
Raději anonym, jinak prosím smazat.
Zakladatelko, chápu tvé pocity. Měla jsem skutečně velmi náročné nespavé miminko, hloubkový úklid se vedle něj prostě udělat nedal. V jeho deseti měsících jsem si zavolala paní na úklid - na doporučení, mohla jsem ji tam s čistým svědomím nechat samotnou.
A strašně se mi ulevilo. Čas od času ji volám doteď, ale jak jsou děti větší, stíhám mnohem víc, ale okna se mi dělat nechce ![]()
Pro rejpalky, ať si to uklidíš sama - uklizený byt se udržuje líp, než pokud se v tom budeš topit.
Nebála bych se toho a klidně dala kšeft kamarádce.
Zakladatelko pokud je ti to vážně trapné a jsi v dosahu 60 km od České Lípy o víkendu ti ráda uklidím.
Pokud budeš mít zájem napiš SZ.
Všem děkuji za podporu. Ano, nejraději bych si uklidila sama, jsou chvíle, kdy jsem až obsedantně uklizeci a uklidit si umím…ale teď…je mi do breku a že sebe špatně ![]()
Zkusím se s někým domluvit, i když to pro mě bude náročné, ale asi méně, než to uklidit.
Pusť si na youtube Máte doma uklizeno a uvidíš, co všechno úklidová firma dokáže uklidit. Nestyď se za to, zavolej nějaké úklidovce, popiš problém a rozsah práce, je to jejich džob, jsou zvyklí. V klidu bych jim nechala uklidit všechno komplet, jediné, co by mi asi vnitřně vadilo by bylo, aby se mi cizí člověk přehraboval v mém špinavém osobním prádle a oblečení. Takže to jediné bych si zorganizovala sama. Jestli to máš v šíleném stavu, prostě všechno komplet naházej na jednu hromadu, roztřiď na prací várky a postupně per. Žehlení pak můžeš nechat na někom jiném. ![]()
@Anonymní píše:
Raději anonym, jinak prosím smazat.
Zakladatelko, chápu tvé pocity. Měla jsem skutečně velmi náročné nespavé miminko, hloubkový úklid se vedle něj prostě udělat nedal. V jeho deseti měsících jsem si zavolala paní na úklid - na doporučení, mohla jsem ji tam s čistým svědomím nechat samotnou.
A strašně se mi ulevilo. Čas od času ji volám doteď, ale jak jsou děti větší, stíhám mnohem víc, ale okna se mi dělat nechce
Pro rejpalky, ať si to uklidíš sama - uklizený byt se udržuje líp, než pokud se v tom budeš topit.
Nebála bych se toho a klidně dala kšeft kamarádce.
Díky ![]()
Ja třeba paní na úklid mám už dlouho i když bych to zvládla sama ale nechci, klidný víkend mi za to stojí s rodinou než abych tu sůrovala
a vůbec se za to nestydím. Ale ona vytře a vyluxuje, vymění povlečení, koupelnu a kuchyni a nestydím se za to, nehodlám vyhrát soutěž o nejlepší hospodyni, radši se věnují dětem. A manžel to rád zaplatí, protože i já jsem pak klidnější, že máme doma pořádek.
Je to je kazdeho věc a kdo zkusí, uvidí tu ohromnou úsporu času a nervů. Pokud tedy najde dobrou, to je taky dost kumšt.
Příspěvek upraven 30.11.20 v 08:54
Prosím tě, takové myšlenky hod za hlavu. Jakej trapas. Paní na úklid chodí od toho, aby uklidila. však, s prominutím, na. ráno ve skríni nemáš, vůbec bych se nebála pustit někoho aby mi uklidil úplně všude.
@Anonymní píše:
@Kassy
Ano, vím, vím, je to trochu iracionální, ale nemůžu si pomoct. Ten stud. Asi si to tahnu z domova, protože moje máma to pořád řešila.
Tak jsou i lidi, co před příchodem uklizečky uklízí. Akorát u tebe to nebude rutinní uklid, sepsala bych věci, co chci uklidit a oslovila tu kamarádku. Ona řekne, co se běžně uklízí.
@Anonymní píše:
Všem děkuji za podporu. Ano, nejraději bych si uklidila sama, jsou chvíle, kdy jsem až obsedantně uklizeci a uklidit si umím…ale teď…je mi do breku a že sebe špatně
Zkusím se s někým domluvit, i když to pro mě bude náročné, ale asi méně, než to uklidit.
Můžeš specifikovat střední Čechy?
Prosím anonym nebo smazat - osobní informace. U mě bydlí holka, která má taky psych. diagnózu (schizofrenička). Za mě jsi frajerka, že s tím vůbec chceš něco dělat a prosím, dotáhni to do konce!! Ať už s kamarádkou, někým z e-mimina nebo úklidovou firmou. Protože to, jak se to pak stupňuje není hezký (spí na půl metru postele). Na dobrém duševním stavu ti neutěšené prostředí nepřidá a stydět se budeš taky čím dál tím víc. Budu se těšit, až sem napíšeš diskuzi MÁM UKLIZENO! A myslím, že všichni ti držíme palce!
Moc díky všem za podporu. No, já mám právě jednu půlku postele taky plnou(čistého) oblečení, takže vím, že takhle to nejde.
Jinak je zajímavý, že koupelnu a WC uklízím často( to jsem posedlá)…ale kuchyň, oblečení, na balkoně truhlíky, hlína, binec…
@Russet cca 30 km od Prahy.
Je rozdíl chaos a špína.
Pokud se jedná o chaso, tedy čisté oblečení je všude po pokoji, věci jsou v koších / krabicích, Nákup (trvanlicýh věcí nevyžadujících bytí v lednici) je po celé kuchyni,… Není to vůbec žádný problém, a paní na úklid to zvládne levou zadní mnohem rychleji a efektivněji než ty ![]()
Pokud se jedná o špínu - staré neumyté nádobí, špinavá podlaha, špinavý záchod, plesnivé věci v lednici - tak doporučuji jít estou upřímnosti, v důsledku nemoci jsi to nezvládala. Přijde pak jen ten, kdo o takovou práci má zájem. Když paní na konci dne přidáš 20% dýško a bonbonieru, tak věř, že bude ještě nadšená.
Paní na úklid kolikrát vidí opravud nechutné věci. Existují i lidé kteří musí uklízet po vraždách! Kvuli pár zmuchlaným hadrům se na tebe nebude nikdo koukat skrz prsty ![]()