Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, potřebovala bych najít paní / slečnu na vodění 3 dětí do školky, ráno. Jsme z Havířova. Našla jsem si práci od 6:00, bus mi jede 4:45. Je tu nějaká paní / slečna ochotná přijít k nám kolem 4:00 ráno a odvést děti do školky? Školka začíná v 6:00. Chápu, že je to dost brzy. Počítám, že by to bylo tak 1, 2× týdně. Nebo nevíte o někom? Kdyby byl o to zájem nebo kontakt na osobu bych uvítala na emailu Hellynka@post.cz. Samozřejmě nabízím za úplatu. Moc děkuji. Helča
To tedy preji hodne štěstí, to budes hledat jehlu v kupce sena. Byt tebou, tak se snazim hledat praci s pozdejsim zacatkem pracovni doby, nekoho, kdo by pak vyzvedl deti ze skolky a byl s nimi do tveho prichodu z prace, sezenes lepe.
@Hellenka33 umis si predstavit, v kolik by vlastne ta odoba musela vstavat, aby u vas byla v ty 4 hod?
To jako fakt? tři školkové děti budit ve 3,30 - 3,40, aby byly na 4tou ránou připravené na „odvod“, pak už asi neusnou a dopoledne ve školce už budou padat únavou, do poobědového spaní podle mne nevydrží… a ty ostatní dny? pokud by to bylo 1× týdně, tak to děti zvládnou, ale co ty další dny? rozmyslela sis to celé dobře?
@Lucy75 ja pochopila, ze pani ma prijit k nim, takze v 3,30 nejpozdeji by mela vstavat ta pani.
To je šílený čas teda…i pro ty děti. To znamená, nejen ty chudinky odvézt do školky, ale i je probudit, snídaně, vypravit. To abys platila zlatem. Je mi jasné, že na to se neptáš, ale přijde mi to dost mimo realitu někoho takového sehnat. Zkoušela bych hledat jinou práci.
@Lucy75 píše:
To jako fakt? tři školkové děti budit ve 3,30 - 3,40, aby byly na 4tou ránou připravené na „odvod“, pak už asi neusnou a dopoledne ve školce už budou padat únavou, do poobědového spaní podle mne nevydrží… a ty ostatní dny? pokud by to bylo 1× týdně, tak to děti zvládnou, ale co ty další dny? rozmyslela sis to celé dobře?
A není to tak, že ten člověk dojde ve 4, aby tam někdo byl, když zakladatelka odejde. A děti vzbudí tak, aby došly v určitou do školky?? A nemusí to znamenat to, že tam budou přesně v šest?? Jen to asi zakladatelka chce zkrátit, aby nemusela tolik platit. ![]()
@Cuddy jakože u sebe v bytě se 3 dětmi bude nechávat úplně cizí ženskou??
no ale tak jo- pořád lepší, než budit v takový čas i děti…
i školka na šest je dost hraniční, dítě musí vstávat už po páté a třeba v zimě je to mazec..
Pokud muzu poradit, toto je blbost.Asi to je super práce, když ta podstata ti uniká. Myslím, ze bud varianta s pozdějším nástupem, nebo leda sehnat velice ochotnou sousedku, která by tam mohla být a třeba se i u vás ještě 2hodky poslat.To co pises, je nereálné a blbost.Moc lidí toto nezaujme.To bys musela nabídnout slušnou částku. Držím pěstí ![]()
Když nám s manželem špatně vycházely služby a holky ještě nechodily do školky, tak asi 1-2× týdně (spíš 1×) k nám ráno v 6,30 přišla sousedka jen POHLÍDAT do 7,30 dvojčata - tedy nebudila, nechystala snídani, neoblíkala, prostě je nikam nevypravovala -natož někam odvádět - a i to mi přišlo od ní jako OBROVSKÁ oběť a krásný skutek, obrovská pomoc.. peníze si nikdy nevzala (hodná důchodkyně, dříve zdravotní sestra), tak jsme se jí těch pár měsíců, než šly holky do školky, odměňovaly v „naturáliích“ a neumím si vůbec představit, jak vysokou částku bych musela nabídnout (a vydělat a co by to muselo být za práci), abych ve 4ráno mazala na bus a nechala se 3školkovými dětmi cizí paní, která by s nimi měla tohle vše absolvovat..
dle mně je to zcela a naprosto nereálné a jsem přesvědčena, že takovou službu by nedělala (bohužel) ani většina dnešních babiček pro svá vlastní vnoučata…
Zkus se zeptat ve svém okolí. Možná nějaká studentka? Ale to by jsi musela mít štěstí. Já bych tohle nedělala ani pro dceru.
Taky bych hledala mezi studentkami. Ono teď těch občasných přivýdělků není tolik, co loni.
A co nekdo ze sousedu? Nedovedu si představit, ze by k vam jel nekdo treba z druheho konce mesta, to aby ten clovek vstaval ve 3
nebo si aspoň kup auto, at muzes vyrazit treba po 5 a ne ve 4 ![]()
Hustý, vodit děti do školky na šestou. Chudáci.
Je ta práce od šesti životně nutná a nenahraditelná??
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.