Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Tom-One píše:
Jako že 99% času mít někoho za zadkem? Tím chceš trestat koho?:)
Tak nějak nevím. Ale ve vyspělých státech hlavně ve městech je 40% populace sama a trend roste. Takže,,společný život,, se nějak rozpadá…
rozpada, bohuzel,
jenze tihle samotari z donuceni, na zapade, plni ordinace psychologu a psychiatru,
nerikam, ze je to tvuj pripad, ale je to tak,
u nas je prilis mnoho lidi „zaostalych“ za pokrokovym zapadem,
takze to jeste neni tak videt
@Russet píše:
Myslím, že tady platí, že lepší je litovat to, co jsem udělal než neudělal. Protože vztah může být i pěkný. Jasně, že ho mají dva lidi a k třecím dochází. Ale být víceméně jako kůl v plotě, aby mě náhodou někdo nezranil, musí být docela smutné.
Věřím že vztah může být hezký a dlouhodobý. To vidím u rodičů. U mě není tohle ten důvod a ten pravý tady asi zatím nebudu rozepisovat. Že bych se na základě špatných zkušeností jiných lidí bál vztahů to ne, jen mě občas napadne, že aspoň nemusím řešit ty problémy vztahů o kterých jiní lidé mluví.
@Kutil Tom píše:
Když slyším přátele mluvit o problémech s auty, jsem rád, že žádné nemám… oh waitJe pitomost posuzovat tohle podle přátel a jejich blbého výběru, když si lze vybrat jinak blbě
![]()
![]()
To bylo takové moje plácnutí do téhle konverzace, abych nějak reagoval na slova o očistci jak psal Pesimista. Jinak můj důvod proč nemám a nikdy jsem neměl vztahy to není.
@Pesimistaa píše:
ja jsem nasbiral tech „kosu“, ze je vsechny zhmotnit a prodat, tak jsme bohaty, newsmis to tak zrat, k tomu, aby z toho neco bylo, k tomu jsou potreba vzdy oba dva dobre naladeni, ono je to nekdy jako hledat jehlu v kupce sena, jenze na rozdil od te jehly, ve vztazich se zadari vzdy, pokud se sam nezablokujes
Tu „jehlu v kupce sena“ jsem hledat ani nezačal. Já jsem se jistým způsobem opravdu sám zablokoval.
@Tomas85F píše:
Věřím že vztah může být hezký a dlouhodobý. To vidím u rodičů. U mě není tohle ten důvod a ten pravý tady asi zatím nebudu rozepisovat. Že bych se na základě špatných zkušeností jiných lidí bál vztahů to ne, jen mě občas napadne, že aspoň nemusím řešit ty problémy vztahů o kterých jiní lidé mluví.
Já jsem leda ráda, že nemám vztah jako někteří lidé. Že to prostě zvládáme bez větších konfliktů. Mít někoho je hezké, přináší to i pozitiva. Ne jen ty problémy. Ovšem žít s žárlivým alkoholikem, to bych si přala být raději single.
@Pesimistaa píše:
rozpada, bohuzel,
jenze tihle samotari z donuceni, na zapade, plni ordinace psychologu a psychiatru,
nerikam, ze je to tvuj pripad, ale je to tak,
u nas je prilis mnoho lidi „zaostalych“ za pokrokovym zapadem,
takze to jeste neni tak videt
Příště více faktů a méně domněnek, jo?
Ono je to v reálu přesně naopak. Plné ordinace psychologů a psychiatrů jsou fenoménem zadaných:) Oni i mnohem více chlastají a berou antidepresiva. Prostě samé pozitivní jevy.
U nás je aktuálně 30% single.Tedy spíše ještě víc. V Praze to bude hezkých 40%…
@Russet píše:
Myslím, že tady platí, že lepší je litovat to, co jsem udělal než neudělal. Protože vztah může být i pěkný. Jasně, že ho mají dva lidi a k třecím dochází. Ale být víceméně jako kůl v plotě, aby mě náhodou někdo nezranil, musí být docela smutné.
Smutné je být kůl v plotě a smutné je žít ve špatném vztahu.
Těžko hodnotit, co je horší.
@Karmínie píše:žít ve špatném vztahu je horší.
Smutné je být kůl v plotě a smutné je žít ve špatném vztahu.Těžko hodnotit, co je horší.
@Tomas85F píše:
Nemám zatím v plánu to zlomit. Věřím, že je to očistec a když slyším přátele mluvit o těch vztahových problémech, tak jsem někdy rád, že se toho neúčastním. Na druhou stranu být nucen se vyhýbat konverzacím na toto téma nebo lhát, abych veřejně nepřiznával skutečný stav věcí je únavné. Ty konverzační schopnosti získávané balením a vztahy chybí při jiných společenských situacích, jak jsem psal v přechozích příspěvcích. Neumím posoudit zda je horší mít neúspěšné vztahy nebo s nimi vůbec nezačínat jako já.
než vytvářet špatné vztahy, je lepší být sám. Nikdo nepřizná veřejně, že ho partnerka doma psychicky týrá apod. Nehroť to vypadáš k světu, nějaká si tě sbalí sama.
A když ne, svět se nezhroutí, ono to v těch vztazích často stojí za prd.
@Russet píše:
Já jsem leda ráda, že nemám vztah jako někteří lidé. Že to prostě zvládáme bez větších konfliktů. Mít někoho je hezké, přináší to i pozitiva. Ne jen ty problémy. Ovšem žít s žárlivým alkoholikem, to bych si přala být raději single.
Za to určitě buď ráda a přeji ti to. Stejně tak si myslím přináší i samota pozitiva. Nakonec záleží na tom, aby byl člověk spokojený. A je na každém jestli bude spokojený „v režimu“ hezkého vztahu nebo šťastně single. Navážu na to jak píšeš o vztahu s žárlivým alkoholikem. Nechápu lidi a podle mě se pár takových najde, kteří se bojí samoty natolik, že radši budou s tím žárlivým alkoholikem.
@drewlet píše:
než vytvářet špatné vztahy, je lepší být sám. Nikdo nepřizná veřejně, že ho partnerka doma psychicky týrá apod. Nehroť to vypadáš k světu, nějaká si tě sbalí sama.
Já nemám možnost srovnání. Nehrotím to připadám si sám spokojený. Ale upřímně mi připadají tyhle ženy balící muže minimálně v českém prostředí jako utopie. Spíš si myslím, že v tomto zůstává konzervatismus a to balení je mužská role. Svět se rozhodně nehroutí, třeba takový Isaac Newton nikdy v životě nesouložil a nijak mu to nebránilo popsat lidstvu princip gravitace. Nebo jeden z nejchytřejších lidí historie Nikola Tesla taky nikdy sex neměl. Prostě to není žádná podmínka pro úspěšný nebo šťastný život.
@drewlet píše:
To jsou kyselý hrozny. Je dost velkej rozdíl bejt sám protože to tak chci a bejt sám protože mi nic jinýho nezbejvá.
@Tomas85F píše:
Já nemám možnost srovnání. Nehrotím to připadám si sám spokojený. Ale upřímně mi připadají tyhle ženy balící muže minimálně v českém prostředí jako utopie. Spíš si myslím, že v tomto zůstává konzervatismus a to balení je mužská role. Svět se rozhodně nehroutí, třeba takový Isaac Newton nikdy v životě nesouložil a nijak mu to nebránilo popsat lidstvu princip gravitace. Nebo jeden z nejchytřejších lidí historie Nikola Tesla taky nikdy sex neměl. Prostě to není žádná podmínka pro úspěšný nebo šťastný život.
Podmínka to není. Ale když se druhému oddáš, otevřeš a sex není jen o směšných pohybech sem a tam, život to spíš obohatí. Nehledě na to, že je prostředkem k tomu, aby si dva lidé dali společný „dárek“ dítě.
Jak může být někdo panic po 40tce? To sis nemohl objednat aspoň prostitutku? ![]()
@Pírko2 píše:
Jak může být někdo panic po 40tce? To sis nemohl objednat aspoň prostitutku?
Třeba netouží mít něco s někým, pro koho je sex práce.