Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kutil Tom píše:
Tak to by se asi muselo vidět naživo![]()
![]()
Omlouvám se, za pozdější odpověď. Ale v nedávné vedlejší diskuzi se tam na mě slétli jako vosy na med, že jsem nestíhala vůbec odepisovat. ![]()
Jinak, s tebou souhlasím.
Naživo je prostě naživo. Proti tomu nic. ![]()
@Černá Madonna píše:
Omlouvám se, za pozdější odpověď. Ale v nedávné vedlejší diskuzi se tam na mě slétli jako vosy na med, že jsem nestíhala vůbec odepisovat.
Jinak, s tebou souhlasím.
Naživo je prostě naživo. Proti tomu nic.
Drobnejsi sou dobrý, si pak připadám jako kulturista ![]()
@Malá bobina píše:
Stydlivý, ale když se opil, tak aspoň něco zkusil. Střízlivý nepoužitelný:) Pěkný, chytrý kluk, VŠ. Ve třiceti panic. Škoda promarněných krasnych let plnych sexu…kdy si mohl užívat, aniž by se jeste ohlížel.
U mě opilost nepřichází v úvahu. Jsem už skoro 18 let abstinent a mám odpor k alkoholu i lidem pod jeho vlivem. Já jsem vlastně ani nikdy nic „nezkusil“. Mám taky VŠ, jinak můj vzhled není dobrý (jsem malý, hubený s brýlemi) a jestli jsem chytrý musí posoudit jiní. Otázkou je jestli on by si chtěl takzvaně užívat nebo ne. Pokud ne tak to není škoda a promarněnými roky bych to nenazval.
@Tomas85F píše:
U mě opilost nepřichází v úvahu. Jsem už skoro 18 let abstinent a mám odpor k alkoholu i lidem pod jeho vlivem. Já jsem vlastně ani nikdy nic „nezkusil“. Mám taky VŠ, jinak můj vzhled není dobrý (jsem malý, hubený s brýlemi) a jestli jsem chytrý musí posoudit jiní. Otázkou je jestli on by si chtěl takzvaně užívat nebo ne. Pokud ne tak to není škoda a promarněnými roky bych to nenazval.
Tak normální ( ve smyslu většinové) je si sex užívat, protože pokud je vše fyziologicky v pořádku a k tomu vhodný protějšek, tak sex je pozitivní záležitost. Dokonce je to nezbytná činnost, neboť hlavní roli jedince je se reprodukovat, jinak druh vymírá.
Jako většina věcí, které nefungují, je to především v hlavě ( jako třeba hubnutí, skončení s kouřením, aj…).
@Tomas85F píše:
U mě opilost nepřichází v úvahu. Jsem už skoro 18 let abstinent a mám odpor k alkoholu i lidem pod jeho vlivem. Já jsem vlastně ani nikdy nic „nezkusil“. Mám taky VŠ, jinakmůj vzhled není dobrý (jsem malý, hubený s brýlemi) a jestli jsem chytrý musí posoudit jiní. Otázkou je jestli on by si chtěl takzvaně užívat nebo ne. Pokud ne tak to není škoda a promarněnými roky bych to nenazval.
To ale není žádná velká překážka. Holky taky nejsou všechny vysoké modelky.
@Magical-eyes píše:
Tak normální ( ve smyslu většinové) je si sex užívat, protože pokud je vše fyziologicky v pořádku a k tomu vhodný protějšek, tak sex je pozitivní záležitost. Dokonce je to nezbytná činnost, neboť hlavní roli jedince je se reprodukovat, jinak druh vymírá.
Jako většina věcí, které nefungují, je to především v hlavě ( jako třeba hubnutí, skončení s kouřením, aj…).
Není dobré, že tady píšu za někoho jiného. Nevím jestli by její kamarád si chtěl sex užívat nebo ne. To si musí každý srovnat sám.
Abych mluvil za sebe. Sex může být pozitivní záležitost za určitých podmínek a hlavně, když se bere zodpovědně do všech důsledků. A vzhledem k tomu, že lidí je na planetě už 7 miliard, tak mi nijak nevadí, když svoji roli se reprodukovat budu na někoho delegovat. Ano souhlasím, že tohle je v hlavě.
Příspěvek upraven 03.06.23 v 13:26
Asi to tak je že čím déle trvá to poprvé tím je vše pak složitější a nad nějaký věk už to seznamování bude prostě složité a navíc když pak řekne že ve 40 žádná zkušenost tak to pro většinu divné bude
. Pro samotáře asi fajn a bude spokojený, ale ten kdo by chtěl partnera tak už to bude podezřelé že nikdy s nikým neměl vztah
A je jedno jestli jde o ženu nebo o muže. každý extrém je většinou špatně
Málokdo pak s někým takovým půjde do vztahu, asi bych přemýšlela proč v takovém věku neměl žádný vztah? asexuál nebo nějaká povaha a že by s ním žádná nevydržela?
@Kutil Tom píše:
To ale není žádná velká překážka. Holky taky nejsou všechny vysoké modelky.
Já to za překážku nepovažuji. Kdyby ano, tak bych se svým vzhledem něco dělal. Třeba bych začal občas chodit do posilovny nebo místo triček s motivy star treku, hvězdných válek, pána prstenů, zaklínače nebo červeného trpaslíka, bych začal nosit něco co by mi někdo poradil k zlepšení zevnějšku. Takže z mojí strany je to upřímnost. Přece o sobě nebudu psát jako o vysokém svalnatém chlápkovi, který se na pohled ženám líbí, když mám 178 cm a vážím sotva 70 kg.
@Malá bobina píše:
Znám několik chlapů kolem padesátky co jsou roky sami. Teď by něco chtěli honit a ono je jaksi pozdě. Nejlepší roky mají pryč. Můžou honit…ale uz jen doma.
Ale zase chapu, ze prostě nekdo tu lásku nepozná za celý život. Je to smutný život. Smíření.
Ale prosím tě. V okolí má mám řadu svobodných čtyřicátníků a drtivá většina ti řekne,,proč bych si komplikoval život ve vztahu,,? Jako že jsem sám tak přejdu z kategorie hezká bezdětná třicítka na kategorii utahaná mamča s přítěží na krku?
Máme své koníčky, svůj čas a svoji vůli jak žít.
Ne každý plánuje žít jako utahaný tatík, že? Doba takového žití je naštěstí pryč…
Dnes je naštěstí spousta holek které nikdy neplánují děti a pokud ano tak třeba ve 40.A ty holky se chtějí bavit a ne přebalovat pokakané pleny. A stejně tak nechtějí vztah…
Nemluvě o tom že dnes je doba taková a je to obecně trend že klesá význam rodiny a žití v páru a i ten sex je vytlačován virtuální verzí. A kdo chce sex reálné je spousta Privátů kde najde ten typ protějšku který se mu líbí…No a ti ostatní a neustále stoupající skupina bude třeba platit na OnlyFans:)
@Tomas85F píše:
Já to za překážku nepovažuji. Kdyby ano, tak bych se svým vzhledem něco dělal. Třeba bych začal občas chodit do posilovny nebo místo triček s motivy star treku, hvězdných válek, pána prstenů, zaklínače nebo červeného trpaslíka, bych začal nosit něco co by mi někdo poradil k zlepšení zevnějšku. Takže z mojí strany je to upřímnost. Přece o sobě nebudu psát jako o vysokém svalnatém chlápkovi, který se na pohled ženám líbí, když mám 178 cm a vážím sotva 70 kg.
A cítíš se v tom dobře, sebevědomě, sám sebou? Mi hrozně k sebevědomí pomohlo oblečení, v kterým se prostě cítím. Já vždy bojoval se vzhledem a atraktivitou, nemám rysy krasavce a todle je strašné důležitý krok, který je v podstatě nejlehčí změnit. Do té doby sem jako mladík nosil co sem dostal, měl to je jedno a od toho se odráželo moje sebevědomí.
@Tomas85F píše:
Abych mluvil za sebe. Sex může být pozitivní záležitost za určitých podmínek a hlavně, když se bere zodpovědně do všech důsledků.
ty si kvuli te „zodpovednosti“ snad ani v zivote nezatrtkas
@Tom-One píše:
Ale prosím tě. V okolí má mám řadu svobodných čtyřicátníků a drtivá většina ti řekne,,proč bych si komplikoval život ve vztahu,,? Jako že jsem sám tak přejdu z kategorie hezká bezdětná třicítka na kategorii utahaná mamča s přítěží na krku?
Ne každý plánuje žít jako utahaný tatík, že? Doba takového žití je naštěstí pryč…
nechapu co je to za problem,
ze je to trosku narocnejsi na nejaky rok s detmi, to je sic pravda,
ale pokud na to jsou dva, rychle s eto zmeni a vubec nemas tuseni,
jak paradne se da zit prave v rodine s detmi,
vubec to neni o penezich, ci necem materialnim,
jak rikaval jedne stary pan profesor,
dite, dite, to neopoirebuje mnoho,
staci trochu jidla, strechu nad hlavou a velikou spoustu lasky a zase lasky,
kdo nepoznal, mele nesmysly
@slunecnice82 píše:
Ahoj holky,znáte muže, kterému je přes 40 a ještě je stále panic? Já takového poznala.. je milý, zábavný, pohledný, pracovitý a slušný.. nechápu, kde je problém.. jak se tohle může stát? Myslím to tak, že jak se mu mohla takhle zkušenost stále vyhýbat? prostě čeká na tu „pravou“? Odradilo by Vás to?
Díky za názory
Asi je věřící ![]()
@Tom-One píše:
Dnes je naštěstí spousta holek které nikdy neplánují děti a pokud ano tak třeba ve 40.A ty holky se chtějí bavit a ne přebalovat pokakané pleny. A stejně tak nechtějí vztah…
Nemluvě o tom že dnes je doba taková a je to obecně trend že klesá význam rodiny a žití v páru a i ten sex je vytlačován virtuální verzí. A kdo chce sex reálné je spousta Privátů kde najde ten typ protějšku který se mu líbí…No a ti ostatní a neustále stoupající skupina bude třeba platit na OnlyFans:)
Ani bych neřekla. Neni nad to si toto všechno vsugerovat, aby člověk mohl v klidu dožít sam…
Ti moji padesátníci najednou všude prohlašují nenápadně, ze by nekoho na stáří brali. Jenže si neuvědomují, ze pro ženy nejsou tito staří mládenci žádné terno. Jediné pozitivum jsou peníze co za celý život naspořili. Takže pro zlatokopky jsou dobří. Pro život ve dvou uz bohužel ne.
@Pesimistaa píše:
ty si kvuli te „zodpovednosti“ snad ani v zivote nezatrtkas
Já to nemám v plánu. Píšu všeobecně a kvůli ostatním. Dá se vypozorovat, jak k tomu mají někteří lidé nezodpovědný přístup a to by se mělo změnit.