Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Tomas85F píše: Více
Ano, pít černé čaje je jeho libůstka, taky lék na všechno.. ![]()
@DarkSynth píše: Více
IT, to clovek cumi do toho display a zapolmina na svet okolo,
znam dobre,
@Ruth A. píše: Více
Nemluvím o samotném rande ale o tom co všechno musí muž investovat aby vůbec rande bylo. Mě by fakt zajímalo kolik žen oslovilo muže, řekly že se jim líbí a pozvaly ho na rande. A kolik z nich bylo odmítnuto. Jsem přesvědčen že být ženou se stejnou atraktivitou tak mám milenců kolik budu chtít. Zatímco chlap musí nasadit všechno, tak ženě stačí ho neignorovat. Ale třeba to mám jako panic zkreslený ![]()
Žádná.
Ale zato jsou schopny dělat doslova psí kusy, aby jsi je oslovil ty a pozval je na rande.
Zásadní problém je, že frekvence žen volně procházejících místem kde je teď tvůj monitor je velmi nízká. Naposledy tam nějaká holka sbírala snopy s pšenicí v roce 1936. Další přijede s buldozerem až v roce 2141.
Co třeba začít odvykačkou. Pobudeš nějakou dobu v ústavu, naučíš se okopávat rostliny.
Léčené alkoholičky po tobě budou házet očkem a jistě zavedou nezávaznou konverzaci o vlivu deštivého počasí a vývoj květu růží.
A neohrnuj nad nimi nos, jsi na tom možná hůř než ony. ![]()
No je to tak, chlap musí mít větší tah na branku, tak to vždy bylo a ještě dlouho bude.
Sice je už teď více žen co loví chlapy…ale pořád menšina
Na minulé stránce píšeš jak tebe konkrétně balila sympatická žena sama od sebe a ty jsi z toho vycouval. Tak balit ženy ti vadí, být balen ti taky nesedí, tak co bys vlastně chtěl?
Nevím co tě tak paralyzuje v těchto situacích, ale řeči o nespravedlivém investování energie zní spíš jak kyselé hrozny.
@DarkSynth
Ten první případ nechci tě urazit ale přijde mi jako paranoia. Starší žena než my svobodná a bez manžela - jsme stejná věková skupina, je rarita.
A ta mladá holka? Pokud měla plechovky s barvou, mám podezření, že tam natírala lavičku.
Ahoj. pro DarkSynth. Částečně ti budu podobný. Ale nakonec, ve 27 letech se mi povedlo se seznámit, ale musel jsem do toho dát všechno. Jinak bych to asi nedokázal, ten pasivnější způsob probíhal jako u tebe. Příklad : Spolužačka mi na vejšce řekla, že se líbím její kámošce, jestli nechci s ní seznámit, a já nic…Takže placené seznamky. Půl roku jsem žil jen pokusy o seznamování. Jezdil jsem s cestovkami na hory. Zpětně vím, že i ty k cíli nevedoucí schůzky a akce mne něco naučily. Takže nakonec jsem uspěl.
Asi záleží na tom, jak moc to chceš. Investoval jsem maximum energie a v té době i maximum financí. Ale nastavil jsem si to jako otázku života nebo smrti.
Možná extrém, ale jinak bych jen pasivně čekal a když by se něco naskytlo, tak bych se nedokázal rozhoupat k akci. Bez takového nastavení bych zůstal sám.
Taková je má zkušenost.
@Josef_t 57775413
Pro mě zhola nemožný balit někoho oslabeného. Přijde by mi to skoro jako zneužívání. Můj příbuzný má psychické problémy a tak jsem třeba komunitu poznal komunitu psychicky nemocných, často jsou tam i ty závislosti. S těmi lidmi si buď můžeš dělat co chceš, ale taky se jich těžko zbavíš. Často tě stáhnou do takového temnoty, že už se nenadechneš. Ale jestli začnu balit konvenčně v barech, v hospodách a na koncertech tak tam někde na závislostech asi skončím a už se nebudu cítit jako zneužívající ![]()
@Tomas85F 57777005
Já to považuju pořád za nejpravděpodobnější že jsem to špatně pochopil, protože teď hledám. Ale právě mě štve, že ani při takové příležitosti nejsem schopný to zkusit. Přesně jak říká @Venetia 57775431
@Tom Horal 57777017
Díky moc, to opravdu zní hodně jako možná cesta. A to cestování to mi musíš nějak víc vysvětlit. Jsi hledal sportovkyni nebo proč by na horách mělo být lepší seznamování?
Každopádně je pravda, že jsem začal sledovat co se v okolí děje a asi budu víc chodit ven, při návštěvě jiného města zkusím vyhledat kam jít.
Docela se mi líbí zásada každý den dělat něco, co je člověku nepříjemné, ale posune ho to dál. Já jsem praktikoval spíš na profesní a vzdělávací věci, ale měl bych to přenést do těch sociálních, tam mám hlavní problém.
Takže nosánek nahoru ![]()
Připusť si, že máš problém a ne malý.
Nevím jaký, jestli nějaká forma sociální fóbie, závislost na počítači, ale máš problém.
I ta představa balení někde v barech a hospodách ![]()
Zvedni se zajdi si tam, žádný zástup vdavekchtivých žen tam nebude.
Já jsem muže klidně oslovila, ale nechtěl mě ![]()
Pomohla ti tato informace nějak, temný synťáku?
Ale jo, pokud nejsi vysloveně Brad Pitt a nemáš minimálně RNDr. tak máš smůlu a musíš se snažit, no ![]()
@Tom Horal píše: Více
Ty jo, a přitom by stačilo vnímat ženy jako lidi a nevyhýbat se kontaktu s nimi ![]()
Ahoj. K tomu cestování na horách.
Jsou cestovky, které se zabývají pořádáním turistických zájezdů různé obtížnosti a délky. Třeba jen prodloužený víkend. Je to společnost neznámých lidí, takže příležitost ke komunikaci. Páry obvykle netvoří většinu. Často se spí ve společných noclehárnách, takže se dost často nic jiného, než si povídat s lidmi nedá. Při 8-10 hodinovém pochodu je taky dost času si povídat. Pořádá to třeba cestovka Alpina - můžeš se podívat.
Nebral bych to cíleně jako seznamovací akci, ale šance je.
@jasperka2 píše: Více
Je ponekud zvlastni na nejakem serialu vyrust, pak si podle hlavni postavy najit manzela… a nasledne neumet jmeno te postavy ani spravne napsat… ![]()
Ahoj,
téma dostalo poslední příspěvek před delší dobou, ale přesto sem zkusím napsat, protože příběhy obou pánů, kteří sem naposled psali mě chytl za srdce.
Mně je 35 let a pokud bych nešel na privát, byl bych panic dodnes. Od dětství si připadám jiný a můj život tomu odpovídá. Na školách jsem byl nervózní z každé interakce s lidmi a z každé změny. Když byli nějaké akce se školou (škola v přírodě, lyžáky, další akce), nikam jsem nejezdil a na střední jsem přemýšlel, že ani nepůjdu na maturiťák. Se spolužáky jsem se nebavil. Neumím jezdit na kole, lyžovat nebo tancovat. Poslouchám jen specifickou hudbu, tj. nemám oblíbený žánr jako ostatní lidé. Sporty mi nikdy nešly. V dětství jsem taky třeba začal z ničeho nic brečet.
Dodnes nemám v podstatě žádné kamarády. Mám jen dva a to kolegu v práci a jednoho, který má invalidní důchod a je docela dost postižený. Nedokážu navazovat vztahy s lidmi a ty vztahy udržovat. Ty dva kamarády mám jen proto, že to „přátelství“ iniciovali oni. S vysokou pravděpodobností jsem na spektru (dělal jsem si samoindikativní test, oficiální diagnózu už v tomhle věku asi nepotřebuju).
Libido mám bohužel velmi vysoké a dělat si to sám ve 35 skoro 4× denně je opravdu na pováženou. Nemám ale skills někoho ulovit přirozenou cestou. Četl jsem na to nějakou americkou studii, že jsou sex favoured autisti, kteří nedokážou vztah navázat. Dámy píšou, že ženská se musí ukecat, dobývat a tak dál, no nikdy jsem nepochopil, co to znamená. Já se naneštěstí asi nedokážu s lidmi propojit a vlastně mě nezajímají. Asi nemám moc empatie, což je pro spektrum typické, ale pro navázání alespoň základního vztahu nezbytné.
Špatné je, že mě nějaké holky balily, ale já nevěděl, co s nima. I dnes dostávám komplimenty, že jsem hezký, ale k čemu mi to je, když mám neurodivergentní mozek.
Žiju ve svém bytě, ale s mámou a bratrem, protože bratr je postižený a máma by neměla kam jít. Vlastně takhle žijeme pospolu, což je taky divné.
V současnosti sportuju (a raději jsem neměl, protože moje libido vyskočilo do nebes
), ale sport mi začal pomáhat (fitko, bazén). Nějak se pomalu začínám smiřovat s tím, že budu sám. Nakonec nemůžu se žádné ženě divit, že s něčím takovým nechce být. Chodím k terapeutce a psychiatričce, beru léky. Chodím takhle na terapie a psychiatrii už 12 let, ale efekt to má mizivý. Tohle není obyčejná deprese nebo úzkost, tohle je prostě povaha mého mozku a toho, jak zpracovává informace. Obě říkají nehrabejte se v sobě. Zkouším to, ale furt si říkám, že jsem nějaký „omyl přírody“.
No pánové kdybyste si chtěli popovídat, napište sem nebo do SZ. Můžem si alespoň pokecat. Ty symptomy co máte jsou s mým stavem dost podobné.