PAPP-A nízká hodnota - genetika?

2
3.3.24 14:31

PAPP-A nízká hodnota - genetika?

Ahoj, byla jsem na prvotrimestrálním screeningu v Prenatalu se závěrem screening negativní (riziko DS 1/6300), ultrazvuk byl v pořádku. Řekli mi, že v případě problému by volala lékařka a řešila se mnou další postup. Nikdo mi nevolal, proto jsem to dál neřešila a radovala se z negativního výsledku. Teď jsem ale byla u svého gynekologa a ten poznamenal, že PAPP-A je mírně pod hranicí, a to 0,49 MoM. FßHCG jsem měla 0,86.
Jako laik se v tom samozřejmě nevyznám, ale začala jsem googlit a dost mě to vyděsilo. Má někdo zkušenost? Na genetiku jsem jít neměla, jsem relativně mladá, ale pokud by bylo jakékoliv riziko, tak bych samozřejmě ráda podstoupila Trisomy test.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
320
3.3.24 14:34

Měla jsem papp-a 0,2. Dite je zdrave:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mamatri111
3.3.24 14:39

Trisomy bych pro klid duše asi podstoupila

• Citovat
  • Upravit
Eva2610
3.3.24 15:13

No, jakýkoli další test je zase jenom screening, takže stoprocentní jistotu mít nebudeš. Tu ti dá jenom invazivní výkon - odběr klků, plodovky. A s tvým výsledkem bych na to nesla.

• Citovat
  • Upravit
Mamatri111
3.3.24 15:31
@Eva2610 píše:
No, jakýkoli další test je zase jenom screening, takže stoprocentní jistotu mít nebudeš. Tu ti dá jenom invazivní výkon - odběr klků, plodovky. A s tvým výsledkem bych na to nesla.

Tak on ani invazivní test ti 100% jistotu nedá. Jsou i vady, které se z toho nezjistí, popřípadě jsou tak vzácné, že se cíleně zjišťuji, jen jsou li třeba v rodině. No a zas na klasické Trisomie je i ten trisomy test poměrně spolehlivý a nic se jim nedá zkazit.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky