Paradoxy hodných lidí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
76843
8.2.25 16:03
@Anonymní píše: Více

ehm ehm, jo opila dědečka a přitáhla při tom právníka, a ten právník nepoznal, že je děda opilý - to bude nějaká urban legend

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1991
8.2.25 16:05

Pardon, omyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9337
8.2.25 16:19
@Hoa Mai píše: Více

Jj, já to říkam furt :D. Když je člověk moc viditelný v nějaký svý úžasnosti a moc lpí na tom, aby byl vidět v dobrém světle ( nechci se chlubit, ale přátelé o mě říkají… :mrgreen: ) tak je to narcis a v soukromí musí tu masku kompenzovat. A jde jedno, jestli je to moc viditelný altruista, vzdělanec, světec… Opravdu hodní lidé se poznají podle toho, že nenutí hned pomoc, nechají člověku jejich kompetenci, aby si poradil sám, a zachraňují v tajnosti, tichosti, tudíž diskrétně a jen když něco hoří - konkrétní věc, co je aktuálně potřeba. Nestaví se do role profesionálních zachránců. Základem je totiž rovnováha - každý má plusy a mínusy. Takoví ti, co jsou moc hodní, tak ti se akorát vyhoupli ze svý rovnováhy a když se nebudou ostatní koukat, tak se do ní hned dostanou. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11621
8.2.25 16:25
@Takyjedna píše: Více

Ano, proto taky nepíšu, jak jsem skvělý a úžasný, nechám druhé, až mi to řeknou sami… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24296
8.2.25 16:28
@SaxaL píše: Více
:hug: tohle na sobě teď pozoruji taky. Hrozně mě to štve. Čím víc mi háže život klacky pod nohy tak je to horší. Pak jen vidím jak mluvím jen o sobě. Sice se zeptám toho druhého co ho trápí a fakt se snažím vyslechnout. Tak stejně čekám na okamžik kdy můžu mluvit o sobě. Ideální by byla pro mě nějaká terapie. Vím to, ale vůbec na to není prostor a i finance. Každopádně chci s tím něco dělat, protože mě to hrozně vadí. Pak člověk ty své blízké od sebe akorát odhání.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9036
8.2.25 16:33

Nevím, jestli je paradox správně zvolené vyjádření.
Tihle lidé mají dvě tváře. Kostlivce ve skříni.
Zrovna jsem četla, že chlap odvezl psa, kopl do něj a ujel. Dneska psa našli. Díky kameře na domě v okolí mají záznam a zná se snad i značka auta. Vsadím se, že na venek je ten chlap normální, až ho najdou, že okolí bude překvapené, jak nelidsky se zachoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.25 16:33
Pracovala jsem v tomto oboru. To je jako myslet si, že vsichni učitelé mají rádi deti a nikdy by jom neublížili. Je to o lidech. Jako všude. Jo, jo, i mezi advokaty a soudci jsou haj.li. A to vím naprosto jistě :oops: Jak píši, jako všude. @stinga píše: Více

@stinga

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.2.25 16:37
@stinga píše: Více
:roll: To, že ti to přijde neuvěřitelný neznamená, že to tak není. Naháníš trolly a fakt nejsi vševěd.
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.2.25 16:47

Moje máma pracuje jako učitelka na 1. stupni. Spousta lidí říká, jak je milá, nebo že je máma kdysi učila a je to moc dobrá učitelka. Moje třídní učitelka na gymplu taky kdysi mluvila o mé mámě a říkala, že si neumí představit, že by moje máma byť jen zvýšila hlas. Jenže za zavřenými dveřmi je moje máma jiný člověk. Psycholožka, ke které chodím, její výchovu označila za fyzické i psychické týrání. Ale to by bylo na dlouho to popisovat… Všimla jsem si například, že když některý z jejich žáků udělá chybu, tak se nic neděje, ale já i mí sourozenci jsme dostávali za špatně přečtené slovo facku.
A co se týče zvířat, máma tvrdí, že bydlí na vesnici v baráku a k tomu patří bouda a pes. Takže si vždy pořídí psa, ale brzy ji omrzí, tak se pes nudí na dvorku, skáče na vše co se hýbe a táta nadává, čí to byl nápad pořizovat si psa, snad už brzy chcípne.

• Citovat
  • Upravit
1845
8.2.25 17:01
@PaníBovaryová píše: Více

Ne, vím jen to, že lidé v Indii nechávala trpět bolestí (odmítla jim dát léky) s tím, tak budou blíž bohu. O těch, co se prohlašují za svaté (a to neplatí jen pro křesťany), si myslím své.

Zajímalo by mne to. Můžeš mne navigovat na nějaký web, prosím? Klidně i do SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15279
8.2.25 17:08

@BananovaSusenka Často to tak bývá, že ti nejvíc srdeční, přátelští, na první dojem sympatičtí lidé bývají ve skutečnosti pěkný hajzlové. Člověk který vraždí kočky i kdyby rozdal 10 baráků není žádný hodný člověk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
@stinga píše: Více

Každý bigotní, ergo fanatik je nebezpečnej. Ať už náboženskej, nebo politickej.
Pro mne je každý fanatik hlupák, protože každý člověk se musí řídit rozumem (příp. rozumem a citem) - ale to už je o něčem jiném…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76843
@Anonymní píše: Více

ale nepovídej, a že se za to sdělení tak stydíš, že jsi raději anonymní, také vypovídá vše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
8.2.25 17:10
@Hoa Mai píše: Více
:potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
8.2.25 17:16

Pro mě je paradox věřící sousedé, kteří skutečně jezdí do kostela a víru praktikují. Přitom jsou to strašně materialisticky lidi. Závidí, řeší co kdo má, mluví jen o financích, vůbec nejsou duchovně zaměření. Absolutně nelze najít společnou řeč, ale já se tím spíš bavím, je to docela zajímavý druh lidí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová