Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ploskutáček píše: Více
Zas aby to nebylo pochopeno špatně, nemyslím to tak, že by měl člověk doma nebo v rodině skákat jak ostatní pískají a pomoct kdykoliv s čímkoliv a nechat si poroučet. Spíš tak, že se nenechám doprošovat, tou svou pomocí se nebudu vychloubat, případně fňukat, že jsem nedostatečně chválená. Na druhou stranu stejně samozřejmá by měla být i slušně vyřčená prosba o pomoc a respekt, pokud s ohledem na svou kapacitu slušně odmítnu.
@Monchichik píše: Více
58 kdyz jsem mela prvni dite.
Dovez, odvez, zarid, bav me?
proste nejsou na prvnim miste.
Zhruba od 16 jsem delala v domacnosti vsechno a od 19 jsem vozila i všechny nakupy a odridila vsechny navstevy apod. To uz pak neslo.
@PaníBovaryová No to teda potěš…proč si to všechno dělala ty? Co dělali rodiče? Všechno v domácnosti? Proč? A na zábavu mají jeden druhého…To bych se asi odstěhovala hodně daleko…
@anavi13 píše: VíceOhledne casu neporadim, ale existuji i bezplatne poradny. V Brne napr. Bethesda.
@anavi13 píše: Více
https://www.manzelskaporadna-brno.cz/…jednotlivci/ pokud jsi z Brna, a mohla vyuzit jejich sluzeb, nenech se zmast tim nazvem Manzelska poradna ![]()
@Wani píše: Více
Z Brna nejsem, ale kdyžtak mrknu jestli není něco blíž. Když já bych reálně potřebovala něco online. Syn je fakt pořád nemocný. S manželem si pomáháme, ale vše pokrýt je problém. Čas pro sebe jdu většinou prospat, protože prostě nespí. Jestli ho stejně bude čekat další operace, tak si budu muset asi zajít aspoň pro nějaká antidepresiva za obvodní. Ale zase pak už by se jeho zdravotní problémy mohli vyřešit a bylo by líp.
@Monchichik píše: Více
vyrůstala jsem víceméně jenom s máti. A ta semnou počítala jako se svým partnerem, služkou a rohožkou v jedné osobě. Velmi zkráceně řečeno.
@anavi13 píše: Více
Urcite budete mit i neco pobliz. Online by byl asi ideal, ale ty byvaji prave placene. Tak mozna mrknout na nejakou, kam se da vzit i male dite. Ale zase byva casto nemocne, zacarovany kruh.
Jo, je to placený, a levný to není. Ale nikam nemusíte, což je pro mě jako pro vozíčkáře ideální, stačí webka a mikrofon.
Hlavně mi tam i v klidu nevydrží. Je to neřízená střela. Což je problém i online. A jedna návštěva nevyřeší nic. @Ploskutáček to je fajn, ale právě ta cena. Snažíme se šetřit, aby jsme se mohli odstěhovat. To je priorita. ještě pořád si myslím, že to vše nějak zvládám.
@PaníBovaryová píše: Více
To som niekde citala, ze nemas druhemu pomahat viac, ako si pomaha on sam.
Aj ked chapem - bola si dieta, inak si to nevedela. Ani ona to zjavne nevedela inak, bohuzial.
@ludmilaadamkova píše: Více
Svědky máme. Ale řidič má zase svého svědka, jehož výpověď sice dost pokulhává, ale to policii nevadilo, protože se jí ta výpověď moc hodila. A jednu naši důležitou svědkyni policie nevyslechla přes moje opakované výzvy i přes můj dopis na státní zastupitelství. Kamerový záznam z nehody neexistuje. Dopravní posudek je v náš prospěch - i kdyby řidič jel na zelenou, tak překročil rychlost a nesledoval provoz. U zdravotního posudku dceřinu neurologovi stoupl tlak, přesvědčoval mě, ať necháme vypracovat nový. Jenže to by nás stálo tak 25 - 30 tisíc a co z toho, když policie to udělala tak, abychom neměli možnost odvolání. Takže situace nejistá. Léčba stojí dost, ale zvládáme ji platiti. Takže do medializace nepůjdeme. Právě že by to bylo pro všechny psychicky náročné. A to malé nechceme udělat, už tak toho má dost.
Pro Ploskyho - to jsem jednou přecházela u školy se všemi 4 dcerami. Je to 4proudová silnice, 2 pruhy každým směrem, mezi směry ostrůvek. Když nám naskočila zelená, rozhlédly jsme se doleva, nic nejelo, tak jsme vyrazily na přechod. Já vezla kočárek a v ruce jsem měla nejmladší 14měsíční, a proto jsem šla pomaleji. Jedna dcera vedle mě, dvě byly rychlejší. Na ostrůvku se podívaly doprava, viděly auto, ale bylo daleko, nepoznaly, že jede moc rychle, stalá nám svítila zelená, tak holky pokračovaly. Na pomezí 3. a 4. pruhu jednu srazilo auto a druhou minulo o pár cm. Ta sražená skončila na ARO, kvůli zlomené stydké kosti se učila znovu chodit. Po půl roce se u ní projevila ošklivá PTSD. Řidič nebyl vůbec potrestán, vyšetřující policista se k nám choval hrozně, jako bychom za nehodu mohly my. To dcera taky špatně nese, protože ví, jak to bylo.
@Janča6
To je strašné.
A jedna zde se mne ptá, že co se mi nelíbí na naší justici.