Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@SaxaL píše: Více
Jo, přesně moje máma. Sama nás odmala strkala střídavě k oběma prarodičům, ale nám nehlidala nikdy. A ještě očekávala neustálý full servis. Takže já trávila půl dne s dětma v autosedackach, dojet pro ni do Prahy, odvézt v kolonách na chatu, pak ji odvézt večer zpět do Prahy a domů. Děti hladový, procurane pleny, celé rozlámané z těch sedaček. A ona nemohla pochopit, že tohle už prostě po sto dvacáté nechci. Vždyť přece máme auto. ![]()
@Janča6 píše: Více
@Anonymní píše: Více
Nechápu, proč jsi nedala dětem cestou jídlo a neprebalila je? ![]()
Tak tohle bych absolvovala jednou a naposledy. A jestli by to chápala nebo ne by mi bylo jedno…
Moc dekuji za zpravu. Je mi opravdu lito, co se ti stalo a ze mas nasledky
Moje dcera o tom mluvit chce. Resp. nema problem nekomu rict, ze ma PTSD - to kdyz ji nekdo “novy” vidi pri zachvatu, tak po jeho odezneni mu vysvetli, proc ho mela. A z ceho tu PTSD ma.
U nas nikdy neprobehlo jeji litovani. Jo, jeji sestricky se tesily, az ji pusti z nemocnice. Pak ji radostne privitaly, hraly si s ni. Deti ze skolky ji nakreslily obrazky, ucitelka ji koupila hodne veci na vyrabeni, aby se v posteli nenudila. Nejake dalsi veci pro zabavu a bonbony ji prisly postou. Kdyz uz se ucila chodit, sly jsme na kratkou navstevu do skolky. Deti ji rady videly. Ale nikdo z rodiny ani okoli ji nikdy nelitoval. A my ji to ani nepripominame, ona si to pripomina sama. Presto souhlasim, ze soudy atd. by pro ni byly strasna zatez.
A je fajn vedet, ze bozi mlyny melou ![]()
Jani a chodí na terapie? Jak často je máte?
@anavi13 píše: Více
Chodila. Ale pak se zase zhorsila. Dnes jsem byla u nove psycholozky probrat situaci a ve stredu k ni pujde dcera.
K tématu hodní lidé…
Ve školce jsem několikrát slyšela, že můj syn je opravdu hodný člověk. Už mi to řeklo i víc učitelek. Docela mě tohle hodnocení u školkového dítěte zarazilo. Ano syn je šikovný, hodný kluk. Myslím, že i chytrý. Ale překvapilo mě, že opravdu to ty učitelky mysleli tak, že z něj vyroste hodný člověk. Jestli se to fakt dá poznat už takto v dětství
nevím. Nemám zkušenost. Ale tak potěšilo mě takové hodnocení našeho dítěte ![]()
Mě právě napadlo jestli jak psala anonymní nechce prostě začít žít normálně. Bez terapií. místo toho chodit já nevím třeba na keramiku, jezdit na koních… I vám by se vlastně takto mohlo ulevit.
@Janča6 jestli se můžu vtírnout… Jak dcera spí? U PTSD je velmi důležitý kvalitní spánek. Případně na to existuje i lék testovaný na válečných veteránech.
Posledni terapii mela v cervnu. A v rijnu se hodne zhorsila. V prosinci to byl vrchol. Zkousela ruzne krouzky. Ale z atletiky a mazoretek jsme ji museli odhlasit kvuli flashbackum. Zustala u vytvarky, ale od prosince uz byla ve stavu, kdy tam nezvladala chodit.
A v lednu mi sama rekla, ze by chtela, aby ji nekdo poradil, jak uz nemit ty flashbacky. Ale ze ji nevyhovovala forma terapii u predchozi psycholozky. To jsem te nove dnes rekla, ze potrebuje jinou formu terapii, nez jakou mela.
@brisco píše: Více
Spi docela dobre. Je druha nejstarsi, ale z nasich holek usina prvni. A po tom, co jsme zjistili, jak na jeji nicni mury, spi snad i kvalitne.
To je super, že si takto řekne. Je moc šikovná ![]()
Verim, ze se to muze ukazat uz ve skolce, ze z nej vyroste hodny clovek ![]()
Někdy je to těžké, mít rád… Moje sestra, která dochovala tři seniory z rodiny, říkala, že ač je měla všechny tři ráda, občas by jim nejradši jednu liskla. To taky nepochopí každý. A nemohu říct, že by sestra byla zlý člověk. To ani náhodou.