Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Nikdy nikdo nemá rád všechny. Ale ty ses k tomu postavila tak, žes jí doopatrovala, přesto, že tam ta láska úplně nebyla. A to se cení…jiný by jí vrátil nebo vyhodil nebo se o ní prostě přestal starat…
Tak to je úplně hrozný, když je to jediné vnouče. U nás je to třetí dítě a několikáté vnouče. Právě, že byli zvyklí, že jsme hodně pomáhali než jsme měli děti. Asi zapomněli jak to s dětmi je. Aspoň člověk zase pak vidí, kdo si tu pomoc opravdu zaslouží.
@anavi13 píše: Více
Nejsem cíťa. Co si myslí ostatní neřeším.
@anavi13 píše: Více
Mám dvě kamarádky…to je až nad hlavu
.
Fakt nepatřím mezi lidi…který všem vykládají na potkání svůj osobní život.
A hlavně…já umím být a žít sama se sebou.
@1010 píše: Více
Jo tak to já neumím. Potřebuji kolem sebe lidi ![]()
@Cuddy píše: Více
Takze to seminko pohnoji, da k nemu tycku a kdyz ma potom pocit, ze rostlinka neroste dostatecne rychle, tak ji uflakne vrsek…
Ty jo, ten úvod - citát a pak to vyprávění, a pak jak sis to sama sesumírovala… Nenapadlo tě, že ta stará fenka měla úplně stejný vlastnosti jako ty? Mě teda hned… ![]()
Zaujalo mě to, protože v práci mám podobného muže, kolegu…par vztahu měl, ale snad už 20 let žádný další ne a říká, ze ani nechce. Sex vy sice chtěl, ale na druhou stranu mu to nestojí za námahu se zenami (říká). Je fakt peknej, charisma jak blázen, chytrej, vtipnej, sexy…no hned bych na nej skočila
poslední jeho jakysi vztah trval snad cca 10 let, nikdy na tu holku ani nesahnul, ačkoliv ona o nej strašně stala a čekala a doufala
@Janča6 píše: Více
Nečtu všechny tvoje příspěvky, takže nemám úplně kontext, jen na základě tohohle tématu. Upřímně, když má člověk dost svých starostí a problémů, už nemá kapacitu absorbovat problémy a starosti jiných lidí. Já jsem v tomhle jinej, mám v podstatě neomezenou kapacitu a je vlastně hrozně zábavný a milý, když mi lidi říkaj, že mě nechtěj zatěžovat, protože mám svých starostí dost.
Upřímně? Já žádný starosti nemám, kromě toho, že jsem na vozejku a občas se cejtím osaměle. Ale taky nemusím do práce, splácet hypotéku či platit nájem nebo řešit vztahový problémy. A možná právě proto mám dost velkou kapacitu naslouchat druhým, protože nejsem zahlcenej/přehlcenej svým životem.
Ti, které si pustíš blízko a kteří ví, čím teď procházíš, snad nejsou idioti a měli by naslouchat oni tobě. A pokud ti naslouchat nechtějí/nemůžou, aspoň by tě nemuseli zahlcovat svýma problémama, protože každý člověk má omezenou kapacitu toho, co vydrží u sebe samotného a co vydrží poslouchat od druhých.
A troufám si tvrdit, že většina lidí, kteří neřeší ani ze setiny to, co řešíš ty, jsou tak ponořený do svých životů, že je vlastně ani moc nezajímají starosti a problémy ostatních, určitě v tom hraje roli i sobeckost, protože řada lidí si řekne, že když se o jejich starosti nikdo nezajímá, proč oni by se měli zajímat o druhé. A já dodávám, že pokud chceme, aby se o nás lidi zajímali, respektive o naše starosti a problémy, musíme se zajímat my o ty jejich.
Zas ale v určitých případech platí výjimky, a to třeba v momentě, kdy my sami jsme v takových sratchkách, že máme co dělat, abychom se v nich neutopili, tak by nám nikdo neměl vyčítat, že nejsme oporou kamarádce, s kterou se rozešel partner, umřel pes a ještě přišla o práci.
Takže teď buď sobec a mysli hlavně na sebe, a kdyby ses chtěla vykecat, pošli SZ.
Ten s neomezenou kapacitou
@Takyjedna píše: Více…řekla po společné noci plně vášně a vzdechů…
@Monchichik píše: Více
Jo, ale upřímně ta motivace tam nebyla z dobroty srdce. Spíš jsem nechtěla udělat to, za co jsem jiné předtím soudila. Ale teď už jsem díky tomu mnohem měkčí a když se někdo zbavuje psa, tak jsem smířlivější než dřív. Protože někdy to prostě nesedne…
@PaníBovaryová Jo, to je mazec. Prý nemocným nedávala léky proti bolesti, protože Kristus taky trpěl, tak musí i oni. A „ošetřovala“ pouze křesťany.