Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Liška2014 píše:
@kruel jdi na neschopenku
A na co by šla na neschopenku, když je očkovaná (tudíž se na ní karanténa nevztahuje) a je zdravá?
@Svistice Uniklo mi, že je očkovaná. Tak to ok…to je jasný. Já nejsem, tudíž mám neschopenku
@Svistice píše:
@kruel Jsi oficiálně samoživitelka? Pokud ano, tak OČR je placené 15 dní.
Nicméně OČR jako omluvenka v práci funguje na neomezeně dlouho.
Můžeš dítě ošetřovat klidně měsíc, jen po 9/15 dni to děláš zadarmo.
16 pro samoživitele
@Liška2014 píše:
@DanielaD jsem negativní. Což se čekalo alenicméz dnes jdu znovu a jinam. Musím totiž podruhé v návaznosti na pozitivitu manžela. I druhý dosud negativní syn musí znovu. Mě už drbne. Se utestujem. Písnu pak. Jedem do Kroměříže, tam je to bez rezervace.
držím palce ![]()
Dobrý den, mám dotaz? Covid řeším poprvé a jsem z toho jelen
. Dcera měla v pondělí ve škole pozitivní test. Ještě ten den jsem s ní šla na PCR test, který mi přišel v úterý pozitivní. Její třída je v karanténě (mají kovidni učitelku). Všem dětem už se hygiena ozvala jen nám ne. Jsem neočkovaná takže jsem v karanténě i sní. Jediné komu jsem volala byla dětská doktorka která řekla že je v karanténě do 8.12. Ošetřované budu řešit zítra s ní asi. Bude mi volat vůbec hygiena? Moje doktorka mi žádanku na PCR test nevystavila bo prý nemám žádné příznaky a když nemám příznaky řeší to hygiena. Myslíte že se mám jít testnout sama a zaplatit si to ať mám zichr, nebo čekat že se někdo ozve? Mě už to hlava nebere ![]()
@Lenkacerna875519 neočkovaná? Jako já tedy.. zbytečně čerpat Očr. Máš právo na neschopenku. Ale volba je tvoje. Hygiena nestíhá. Posílali dnes SMS typu, vyčkejte v karanténě, nestíháme. Já mám taky pozitivní ho syna ze školky a jsem na neschopence z důvodu karantény
@Lenkacerna875519 zkrátka vyčkej. Stejně musíš na test nejdříve 5 tý den. Jen být tebou si už rezervují termín jako indikovaná KHS, zrušit se dá vždy.
@Liška2014 no jenomže dnes jsem volala své obvodní lékařce a ta mi sdělila, pokud nemám příznaky, tak mi nemocenskou vystavit nemůže. Musím počkat na hygienu až mě budou kontaktovat. Nevím kde je pravda 🤷. U nás se lze objednat jen na antigenní test. PCR je jen přes doktora, nebo hygienu to mi sdělili telefonicky u nás v Nemocnici kde odběry dělají.
@Lenkacerna875519 divné…mně jí vystavila. Nicméně, pravdu má v tom, že ty jsi ze zákona v karanténě. Takže opravdu jen musíš počkat na hygienu. V trasováním formuláři tě výzvou, zda chceš vystavit e neschopenku. Nevím..třeba tu někdo napíše jiný názor. Případ vypsat ošetřovačku a zrušit ji pak..?
@calimero píše:
Ted mi volali z hygieny a prý se karantena počítá od data kdy nám přišla sms. Což bylo víc jak 48h po testu. Takže bezpriznakove dítě v karantene 16dni
Prý ze se to nepočítá od data odběru… fakt mi něco uteklo v našich neustále se měnících pravidlech?
To podle mě kecá. U nás u obou od data odběru, kdy přišla SMS bylo každému šumák. Na testu jsme byla tehdy, takže plus 14 dní a další den do práce. Ověřeno od hygieny i doktorky. Obě se shodly na stejném datu.
@Lenkacerna875519 píše:
@Liška2014 no jenomže dnes jsem volala své obvodní lékařce a ta mi sdělila, pokud nemám příznaky, tak mi nemocenskou vystavit nemůže. Musím počkat na hygienu až mě budou kontaktovat. Nevím kde je pravda 🤷. U nás se lze objednat jen na antigenní test. PCR je jen přes doktora, nebo hygienu to mi sdělili telefonicky u nás v Nemocnici kde odběry dělají.
Pokud ti nic není, tak ti obvoďák nepomůže. To musíš počkat na hygienu. Mě pomohli zařídit druhý den test - příznaky a pozitivní antigen. Neschopenku jsem teda neřešila, měla jsem už OČR, ale hygiena by mi dala neschopenku. Poté co jsem zjistila, že jsem pozitivní a dcera negativní, tak to bylo třeba prohodit a to mi zase musela vystavit obvoďačka, hygiena nemohla. Teď jsem dočetla první příspěvek. Zařid si OČR a na neschopenku zatím dlabej. Ty na test můžeš 5 dní po dceři, takže nejdřív v sobotu. Já bych si zavolala na hygienu sama a chtěla bych od nich žádanku a termín na PCR test. U nás jsou schopní ti zajistit místo i když je všude plno a je to dřív než čekat na termíny, kdy je volno.
Holky, jak to bude. V pondělí u dcery ve škole byly dvě holčičky pozitivní. Potvrzeno v úterý PCR. Včera jsem přivezla děti ze školy/školky, že jsou všichni v karanténě, protože měly rizikový kontakt 18, 19.11., kdy celá škola byla ve čtvrtek na plavání. Ještě včera jsem byla na testech s dětma. Teď, když budou negativní, můžou v pondělí do školy. Když budou pozitivní, mají karanténu. To chápu. Ale co když bude pozitivní další spolužák. To budou muset zase do karantény, když byly v pondělí až středa ve škole, a zase po 5-7 dnech na test? A přišla mi SMS, že mám děti sebetrasovat. To musím, když nejsou zatím výsledky testů, ale jen byly v rizikovém kontaktu?
@Aspera dík za tvůj příspěvek
poradíš? Jsme neočkovaná rodina. Syn Maty test i výsledky 20.11. pozitivní. Manžel 21.11. test i výsledek pozitivní. Od 22.jsem na neschopence z důvodu karantény. Já..23.11 negativní, i druhý syn. Na test jsme museli já i nega syn znovu od hygieny skrz pozitivitu muže. Byli jsme dnes. Očekávám nega výsledek. Otázka zní…mám ukončit neschopenku a jít na očr? Nebo jak to je?? ![]()
@PapeJ podle mě ne. To bych musela dotrasovat i já celou školku ![]()
Za mě, pokud budou nega, život jde běžně dál. Osobně bych v trasování neuváděla spolužáky, to už mà hygiena určí nahlášené. Jen rodinu a případně přímý kontakt…nevím. Já spolužáky neuváděla. Za mě blbost. To byste se utestovali.