Paralen - naražená ruka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2
21.10.19 00:12

Paralen-narazena ruka

Dobrý, naše dcera si narazila ruku… Je ji 14let můžeme ji dát paralen? Děkujeme moc za radu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
767
21.10.19 00:42

Koukni na krabičku nebo leták, tam je to napsaný. Ale myslím, že jo. Když ho můžu já jako těhotná, tak tak velká holčina si myslím určitě taky. Jinak pokud nemáš leták doma, na netu se dá stáhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
21.10.19 01:48

Může. Na bolest naražené ruky mi přijde lepší Ibuprofen. Ten může taky. Ja používám pro děti ty žvýkací tablety Nurofen junior. Jen se koukni do příbalového letáku na dávkování podle hmotnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101534
21.10.19 05:00

@KubFamily A ona je těhotná nebo proc ten dotaz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65033
21.10.19 06:00
@KubFamily píše:
Dobrý, naše dcera si narazila ruku… Je ji 14let můžeme ji dát paralen? Děkujeme moc za radu :think:

To nikdy nemela treba teplotu? Na to se prece paralen dava bezne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
21.10.19 07:27

Paralen může i moje devitileta dcera.
Jasně, že může. Je lepší než ibalgin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5546
21.10.19 07:53

Muzes mi rict, co bys delala kdyby mela dcera neco vaznejsiho? Jako ptat se, zda mohu dat 14 lete divce Paralen na Emiminu? Opravdu zasnu nad dotazama poslední týden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
21.10.19 07:57

Boze Můj, ty to vidíš! CO je to zase za dotaz? :cert: Fakt trochu se zamyslet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41885
21.10.19 10:23
@g.sandova píše:
Paralen může i moje devitileta dcera.
Jasně, že může. Je lepší než ibalgin.

Paralen je paradoxně toxičtější a snadněji se s ním předávkujete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41885
21.10.19 10:25
@KubFamily píše:
Dobrý, naše dcera si narazila ruku… Je ji 14let můžeme ji dát paralen? Děkujeme moc za radu :think:

Na naraženinu je lepší něci lokálního + chladit + nenamáhat + klidně zavěsit do šátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
21.10.19 10:29

@Havlova vážné? Já třeba nekupuj ibalgin. Je horší ns žaludek, bylo mi po něm zle. Je třeba hlídat rozestup, to ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41885
21.10.19 10:36
@g.sandova píše:
@Havlova vážné? Já třeba nekupuj ibalgin. Je horší ns žaludek, bylo mi po něm zle. Je třeba hlídat rozestup, to ano.

Je horší pro játra, předávkování může vést ke smrti. A smrtelných může být pro malé dítě už 6 tablet za den. Já se snažím co nejvíc bez léků, teplotu srážím zábaly, na menstruační bolesti používám kontryhel nebo kopretinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
21.10.19 11:28

@Havlova tak já nasazují až pro horečce, be zvysene teplote. A že je žensky, otcové ponožky, vlažný sprcha. Tolik paralenu jsem bych si nedala ani ja.
O předávkování vím, ale třeba ten ibalgin, no vždy po nem bylo zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41885
21.10.19 11:57
@g.sandova píše:
@Havlova tak já nasazují až pro horečce, be zvysene teplote. A že je žensky, otcové ponožky, vlažný sprcha. Tolik paralenu jsem bych si nedala ani ja.
O předávkování vím, ale třeba ten ibalgin, no vždy po nem bylo zle.

Tak věřím, že smrtelnou dávku jsi nepodala. ;) Jinak, to je 3× denně 2 tablety. To je optimální pro větší lidi - třeba můj chlap má 195 cm, u 1 tablety je hodně poddávkovaný. Teplotou myslím horečku, ale i tu se napřed snažím zábaly nebo chladnou sprchou (cca o stupeň chladnější než teplota). Octové ponožky jsem neměla odvahu, holka je atopik a spousta věcí ji pálí. Syn horečku snad nikdy neměl. Spousta lidí si nepřečte účinnou látku a jsou schopni se předávkovat, protože se to přece jmenuje jinak. :mrgreen: Dokonce sem zažila experty, co narvali Modafen tříletému dítěti. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
21.10.19 12:06

@Havlova no to člověk nepochopi. Já na to vždycky byla opatrná, sama to s léky nepřehánim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák