Zlomená kostrč úrazem

16
15.10.19 10:00

Zlomená kostrč úrazem

Zdravím, i kdyz tady par diskuzi je na toto tema, tak jsem nenalezla veskere informace. Chtela bych se zeptat, kdo ma zkusenost se zlomenou kostrci urazem, jak dlouho se to hojilo, zda se musi opravdu jen lezet, zda to ma vliv na sex, jelikoz to je v oblasti panevniho dna a citim, ze to boli, kdyz zatnu, pripadne budu rada za jakekoli poznatky. Zlomila jsem si kostrc padem, pry neni moc zlomena a nastesti to moc neboli, pokud opravdu nesedim, takze chodim, stojim nebo lezim, ale bojim se aby mi to dobre srostlo, jelikoz v praci jsem si domluvila na pul homeoffice a mam dite, takze stejne nemohu jen lezet. Predem dekuji

Příspěvek upraven 15.10.19 v 10:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1462
15.10.19 10:17

Mela jsem nastiplou, ne celou zlomenou… par tydnu nic moc, hlavne delsi sezeni byl problem… zadne nasledky po zhojeni nemam :palec: me doktor nerikal, ze bych mela jen lezet :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
15.10.19 10:24

Kamarádka měla zlomeninu kostrče z lyží, hojilo se to myslím 6 týdnů, jako každá zlomenina, směla jen ležet a stát, má doma tři malé děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
15.10.19 10:51

Zlomila jsem si kostrč asi v 6 letech po pádu v gymnastice. Rodiče to neřešili, říkali, že je to jen naražené, takže jsem ani nebyla u doktora. O 2 roky později mi to po pádu na bruslích křuplo znovu, ale o kousek vedle než původní srůst. Po měsíci mě naši vzali konečně k doktorovi, kde se na tohle přišlo. Řekli, že mi to můžou zlomit a nechat srůst správně, což jsem tehdy dost důrazně odmítla (kdo by v 8 letech stál o lámání kostí, že :D ). Takže 2× špatně srostlá kostrč. :lol: Je fakt, že mě to dodnes hodně omezuje, nezvládnu delší dobu sedět na tvrdém, neudělám sed-leh, musím být opatrná při vstávání i lehání si, ale nějak jsem si na to zvykla, dělám to vše automaticky, takže mě to bolí výjimečně. Pokud se ti to dobře zahojí, tak nejspíš o tom za 1-2 měsíce nebudeš ani vědět. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
15.10.19 11:07

Bolelo to dlouho a i dnes, když se mění počasí, ji i po letech občas cítím. Jiné následky ale nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
15.10.19 14:48

Pokud potřebujete sedět, doporučuji místo židle takovou tu klekačku. I když se doporučuje ležet nebo stát, při ležení se mi dělalo špatně, tak jsem seděla na klekačce. Následky žádné nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
17.10.19 09:40

Vsem dekuji za prispevky, tak doufam, ze se mi to brzy da do poradku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
8.12.21 13:06

@NiDa @NiDa Ahoj, našla jsem tuto starou diskuzi, chtěla bych se tě zeptat asi na osobní otázku, ale měla jsem také zlomenou kostrč a možná špatně srostlou, bolí mě dodnes. Chtěla bych se zeptat, jestli máš děti? Zajímá mě jestli dělá problém kostrč v případě početí a porodu. Je to asi největší strašák, kterého mám, že nebudu moct jednou porodit normálně. Moc děkuju předem za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
21.4.23 15:18

Dobrý den včera jsem upadla a nevím jestli mám naraženou a bez zlomenou kostrč strašně to ale bolí při 7 přistávání no prostě to hrozně nehorázně bolí tak se chci zeptat jak jak bolí zlomenina a jak naraženina děkuji Švarcová :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
21.4.23 15:23
@Helenka80 píše:
Dobrý den včera jsem upadla a nevím jestli mám naraženou a bez zlomenou kostrč strašně to ale bolí při 7 přistávání no prostě to hrozně nehorázně bolí tak se chci zeptat jak jak bolí zlomenina a jak naraženina děkuji Švarcová :,(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
21.4.23 15:25
@Helenka80 píše:
Dobrý den včera jsem upadla a nevím jestli mám naraženou a bez zlomenou kostrč strašně to ale bolí při 7 přistávání no prostě to hrozně nehorázně bolí tak se chci zeptat jak jak bolí zlomenina a jak naraženina děkuji Švarcová :,(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10070
21.4.23 15:33
@Helenka80 píše:

Podle bolesti nepoznáš, jestli je to naražené nebo zlomené, od toho je rentgen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
21.4.23 16:43

Běž na rentgen. Měla jsem to před dvěma lety po pádu na in linech. Bolelo to jak sviňa 6 týdnů a byla to naraženina. Nemohla jsem jezdit autem, v autobuse jen stát. Na záda jsem si nelehla celou dobu. Podle bolesti nepoznáš, jestli je to zlomené.

• Citovat
  • Upravit
2271
21.4.23 17:00

Měla jsem ji kdysi naraženou a bolelo to hrozné několik týdnů. Zajeď na rentgen, jinak to nepoznáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.26 20:18

@Helenka80

Vím, že je diskuze stará, ale jak jste dopadla tehdY?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák