Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Mam Calvina Kleina a rozdil v trvanlivosti vune oproti vunim z Avonu (mam Dreams, tu taky miluju) je dost velkej. Parfem cejtim z obleceni jeste dlouho, ze sebe nevim, ale setkala jsem se s tim, ze mi i po nekolika hodinach v praci nekdo pochvalil ze hezky vonim.
Sice prvotni investice do toho je vetsi, ale vyplati se ti. Parfem pouzivam jen kdyz nekam jdu, to vydrzi daleko vic, i kdyz toho na sebe nevyleju tolik jako toaletky, bezny vune pouzivam do prace.
@ospalámyš píše:
Máte zkušenost s tím jak dlouho parfémy vydrží vonět? Já zatím měla jen levný Avony a podobný kvalitky![]()
Vyzkoušela jsem si ale v parfumérii Chanel č.5 a cítila ho ještě druhý den a možná i déle.
Tak příště bych asi něco takového asi chtěla, jen těch peněz…
Koupila jsme si k vánocům nakonec Lancome a vydrží méně, no taky je cenový rozdíl cca 2000
No jak už jsem psala mám chloe chloe, voní dlouho, pověsím tričko do skříně, vytáhnu za týden a pořád parfém citím.
@Loveme píše:
Tobě přijde, že Lancome vydrží méně?Já ho teda nemám, ale moje ségra jo a teeeda, snad jsem necítila intenzívnější vůni
Tobě Chanel 5 voní? Mě moc ne
ale jiný Chanely mi třeba voní
Taky mám CK Euphoria a parádní vůně
Vydřží dlouho, jinak moje srdcovka je See By Chloé
Podle mě vydrží méně, zrovna včera jsme udělala kontrolní test a dnes už ho téměř necítím. Ten chanel by intenzivnější a trvalejší. Oni jich tam měli více, já se v tom moc neorientuju, některý mi voněl, jiný ne. Ta jedna pětka byla taková dost zvláštní.
Holky máte zkušenost s dvojí kvalitou parfémů? Dostala jsem darem chanel mademoiselle, nádherný parfém. Dárce jej zakoupil v ČR. Chtěla jsem si ho po dobrání koupit v UK, tak jsem šla do chanel a ten parfém mi vyloženě smrděl. Zkusila jsem pak ještě ve Španělsku, také se mi nelíbil. Ten co mám doma voní naprosto jinak, což mi potvrdila i kamarádka. nebo je možné, že nějak aktualizovali řadu?
@Lalelale
Nemám, parfémy co jsou z Německa voní stejně jako ty v ČR.. možná je to jinde jiné a Německo je taky druhá parfémová skupina. Každopádně je rozdíl mezi testry a netestry, nebylo to třeba tím, že jedno bylo EDT a druhé EDP?
Já miluju Robert Piguet Bandit, teď mám Lalique Encre Noire. Chanel Antaeus je můj jediný oblíbený Chanel, jinak na ně nejsem. Mám ráda Dior Fahrenheit.
@Varya nene zkusila jsem pro jistotu obojí, i jsem se obsluhy ptala, zda mají ještě něco se stejným flakonem i jménem. Úplně jiná vůně
myslíš, že tester by mohl být až takový rozdíl? Parfému mám už naprostou slzu a i tak voní stále hezky
Stalo se vam nekdy, ze tester z te same parfumerky voni jinak nez parfem samotny?
Nakupuju v Sephore a minule s nakupem jsem dostala i vzorek parfemu Carolina Herrera Good Girl. Uchvatil me, neustale jsem k sobe cuchala atd. I mama byla nadsena, tak jsme si objednaly 50ml parfem. Ja v Sephore a mama v Douglasu.
A ted jsme celkem zklamane, protoze ty velke parfemy proste voni jinak.
Mela jsem pocit, ze kdyz jsem si na sebe nastrikala vzorek, tak hned byl takovy sladoucky, mandlovo kvetinovy…
Ten velky parfem striknu, nejdriv citim alkohol, pak se to tedy rozvine, ale voni proste jinak..
@Kacatko1986 a objednaly jste si skutečně parfém, ne jen toaletní vodu?
@Kacatko1986 Stává se mi to často. Že parfém, který jsem si koupila, byl úžasný. Pak jsemsi ho koupila znovu za 5 let a nejen že voněl jinak, ale cítila jsem v něm divnou příměs, která hrozně nepříjemně smrděla.
@alimdar jasne, je to Eau de Parfume. Koukam tu na to.. Je to fakt divny no..
Chapala bych, kdyby to byl vzorek ze Sephory a ja si pak koupila parfem z nejaky levny online stranky, kde je riziko fejku.. ale takhle kdyz to oboje bylo ze Sephory…
Hezký den, doma vlastním kolem 15 parfémů na různé příležitosti, podle počasí, nálady…nejčastěji však používám Lancome La vie est belle, Calvin Klein Euphoria a Coco Chanel Mademoiselle. Přes co se však ani po x letech nemůžu přenést je to, že dva absolutně nej parfémy pro mě přestaly vyrábět. Jde o Idole d Armani a Swarovski. Nevíte některá o parfému podobně vonícím?
@MartinaIrena píše:
@Kacatko1986 Stává se mi to často. Že parfém, který jsem si koupila, byl úžasný. Pak jsemsi ho koupila znovu za 5 let a nejen že voněl jinak, ale cítila jsem v něm divnou příměs, která hrozně nepříjemně smrděla.
Protoze se delaji revize parfemu u nekterych kazdy rok, u nekterych co dva roky, nekde co 5 a nekde vubec a kdyz ten parfem projde upravou voni jinak. Vzdy je dobre si koupit parfem ze stejneho roku jaky si zkousite
@Kacatko1986 píše:
@alimdar jasne, je to Eau de Parfume. Koukam tu na to.. Je to fakt divny no..
Chapala bych, kdyby to byl vzorek ze Sephory a ja si pak koupila parfem z nejaky levny online stranky, kde je riziko fejku.. ale takhle kdyz to oboje bylo ze Sephory…
Protoze se parfemy po urcite dobe aktualizuji viz prispevek vys
@LuciMik94 píše:
Hezký den, doma vlastním kolem 15 parfémů na různé příležitosti, podle počasí, nálady…nejčastěji však používám Lancome La vie est belle, Calvin Klein Euphoria a Coco Chanel Mademoiselle. Přes co se však ani po x letech nemůžu přenést je to, že dva absolutně nej parfémy pro mě přestaly vyrábět. Jde o Idole d Armani a Swarovski. Nevíte některá o parfému podobně vonícím?
Idole d armani se da sehnat…