Parfémy FM Group
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Zlatá Marcela… ![]()
Ne jako Tomáši, naše diskuze už nemá smysl. Každej si pojedeme tu svou, navíc opravdu přelouskat tvůj text je náročné a povětšinou spíše tipuju, co tím chtěl básník říct.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě, že do brněnských parfumerií po špatných zkušenostech už nechodím ![]()
Po tom co tady čtu, zlatá koupě na slepo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě jak psala OKSI!!
Toto bych „vypichol“ ![]()
Jinými slovy, kdyby chtěl Federico Mahora vyrábět přesné kopie značkových parfémů, nic mu v tom nebrání! Tak proč to nedělá? Kvůli ceně, samozřejmě. Ta už takhle není moc nízká (jak správně podotkly Mirka a Estelle, 1000 Kč za 100 ml není žádná láce, je to běžná cena za průměrný značkový parfém) a kdyby FM vyráběl opravdu přesné kopie, náklady na výrobu by stouply o práci navíc a hlavně kvalitní esence. Vůně FM z kvalitních esencí složené nejsou, jsou tam levné ingredience, kterými se jinak aromatizují aviváže a saponáty. Co chybí na kvalitě, dohání se kvantitou (to je těch tak vykřikovaných 20%). Nejméně je to poznat na jednoduchých svěžích vůních, nejvíc na těch drahých, např. Chanel No. 5 ve verzi FM je pár minut aldehydového mýdélka a tam, kde originál rozvíjí úžasnou kompozici jasmínu, kosatce, vanilky a dalších nádher, už nemá FM nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@RyBANA píše:
Tak tady se budu opět hádat. Kvalitu parfému přece nedělá počet esencí, ale kvalita esencí, šmarjá panno.Oni ti v tom Dromu zaplatili?
vsak rikam esence jsou na parfemu nejdrahsi
vite kolik si muj sef prihodi treba na tech vasich guci? az 150% a to je ten z nejlevnejsi udajne v brne
vyroba parfemu stoji kolem 100 do toho se pak pocita drahe jmeno flakon stoji treba i 500 a prodejci si na tom nahodi 150% a zaplati to konecny zakaznik bohuzel no ale je totak
- Citovat
- Upravit
@tessy píše:
Já toho vím dost
takze vite ze zaden z vasich jmen znacek nema svojeho noseho ktery vyrabi esence ![]()
- Citovat
- Upravit
@Tomaš Adamek píše:
vsak rikam esence jsou na parfemu nejdrahsivite kolik si muj sef prihodi treba na tech vasich guci? az 150% a to je ten z nejlevnejsi udajne v brne
vyroba parfemu stoji kolem 100 do toho se pak pocita drahe jmeno flakon stoji treba i 500 a prodejci si na tom nahodi 150% a zaplati to konecny zakaznik bohuzel no ale je totak
Ano esence ano, ale kvalitní, ne, že jich tam prdneš co nejvíc ![]()
Jinak o výrobních cenách jsem četla a máš recht. Ale pro mě jsou ty kvalitní esence i pěkný flakon natolik důležité, že mi ta cena nevadí (logické - kdyby mi vadila, nekupuji to).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@RyBANA píše:
Ještě jak psala OKSI!!
Toto bych „vypichol“Jinými slovy, kdyby chtěl Federico Mahora vyrábět přesné kopie značkových parfémů, nic mu v tom nebrání! Tak proč to nedělá? Kvůli ceně, samozřejmě. Ta už takhle není moc nízká (jak správně podotkly Mirka a Estelle, 1000 Kč za 100 ml není žádná láce, je to běžná cena za průměrný značkový parfém) a kdyby FM vyráběl opravdu přesné kopie, náklady na výrobu by stouply o práci navíc a hlavně kvalitní esence. Vůně FM z kvalitních esencí složené nejsou, jsou tam levné ingredience, kterými se jinak aromatizují aviváže a saponáty. Co chybí na kvalitě, dohání se kvantitou (to je těch tak vykřikovaných 20%). Nejméně je to poznat na jednoduchých svěžích vůních, nejvíc na těch drahých, např. Chanel No. 5 ve verzi FM je pár minut aldehydového mýdélka a tam, kde originál rozvíjí úžasnou kompozici jasmínu, kosatce, vanilky a dalších nádher, už nemá FM nic.
blbost cena parfemu rikam parfemu 20% esenci bez flakonu bez jmena stoji kolem 100 max 150 vic ne flakon nejaky luxusni z parize az 80% delaji designeri ve francii stoji i 1000 i vice blba sklinka
- Citovat
- Upravit
@Tomaš Adamek píše:
takze vite ze zaden z vasich jmen znacek nema svojeho noseho ktery vyrabi esence
Omyl, některé značky ho opravdu mají. To už ti ale v Dromu radši neřekli, že? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tomaš Adamek píše:
blbost cena parfemu rikam parfemu 20% esenci bez flakonu bez jmena stoji kolem 100 max 150 vic ne flakon nejaky luxusni z parize az 80% delaji designeri ve francii stoji i 1000 i vice blba sklinka
firma fm nema chanel kde jste to videla? www.fmgroupcz.com jsou jen cisla nemaji jmena toto bude asi original stranka vsechny tady zminovane jsou od nejakych domacich prodavacu
- Citovat
- Upravit
@Tomaš Adamek píše:
opet cituju: **Časopis Chalenges zveřejnil nedávno tabulku, v níž jsou znázorněné náklady na výrobu, propagaci a distribuci parfému. Výsledky nás asi příliš nepotěší, ukázalo se, že nás výrobci opravdu kapánek drbou. Radost mohou mít prodejci imitací, kteří to říkali od začátku ![]()
Přeloženo do češtiny a na české peníze:
Cena za 100 ml průměrné toaletní vody
parfemový základ (to voňavé) – 21 Kč
alkohol – 2,80 Kč úprava parfému – 10 Kč ( tady jsem možná blbě pochopila slovo conditionnement )
obal a balení – 57 Kč
průmyslová marže – 21 Kč ( asi zase špatně přeloženo, francouzštinářky když tak mě opravte )//
Cena při výjezdu z továrny – 112 Kč
reklama – 350 Kč
marže výrobce – 238 Kč
Celková výrobní cena – 700 Kč
cena distribuce a marže distributora – 420 Kč
DPH – 280 Kč
Prodejní cena – 1400 Kč**
- načítám...
- Citovat
- Zmínit