Parfémy FM Group

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26653
16.11.12 20:52

@RyBANA souhlasim se všim, co jsi zde zmínila :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tomaš Adamek
16.11.12 20:52

Kdyz ty vune nejsou stejne tak nejedna se snad o jinoy parfem? :) banan jabko citrus? treba banan jabko pomeranc to je prece uplne jina kombinace vuni :) napodobit se da tak akorat krabicka flakon znacka!! dejme tomu parfem nevim strelim madam velka hlava :D strelil jsem obsah hruska pizmo hrasek vonne esence 20% s lihem 80% radi se to do parfemu nekdo by to chtel napodobit jak to napodobi?? zkusi si to zmichat na koleni? prida min hrasku vice pizma malo hrusky je to jina uplne jina vune to je napodobenina ale jak se to veme z jednoho velko dodavatele uplne ty same esence nekdo to proda pod jmenem velka hlava a nekdo velka noha tak co je napodobenina je to uplne to same. dejme tomu skoda oktavia 2 rada rok 2011 koncern skoda streva Audi motor WV kastle seat

• Citovat
  • Upravit
Tomaš Adamek
16.11.12 20:55

Tak co je pak original vune?? vysvetlete mi to jak rikate napodobenina jak to voni uplne jinak tak se jedna o jiny parfem ne?

• Citovat
  • Upravit
20296
16.11.12 20:57

Tomáši, proboha. Když mi napíšou, nebo řeknou to je fuk - že je něco Be delicious, ale za lepší prachy a bez flakonu, tak je to co?

Nebo ten můj odkaz, to jste fakt slepý? 8o
http://e-parfemy.net/damske/parfemy/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marcela sipkova
16.11.12 20:58

Ale proč píšete, že je vám líto těch nalákaných. Vždyť pčece pokud by se jim to nelíbilo, tak by si to neobjednávají znovu a znovu. Uznejte sama, že když si něco koupíte a jste s tím spokojená, tak si to koupíte znovu. Chápu to, že vy spokojená nejste, dobře, já vám to nevymlouvám, ani bych si nedovolila vám to nutit, pokud nebudete sama chtít. Ale jiné spokojené jsou a kupují znovu. Tak přece každej je jinej, tak nevím proč to tak strašně odsuzujete. Vím, že se o tomto tady baví jen pár lidí, ostatní sem asi moc nechodí. I já jsem se sem dostala čistě náhodou. Ale myslím si, že by se mnou souhlasilo hodně lidí, stejně tak třeba i s váma. Ale nechme na každým, ať si posoudí sám co chce nebo nechce kupovat.

• Citovat
  • Upravit
20296
16.11.12 20:59

Ať si proboha nakupují ty stejné esence, snaží se je míchat jako osvědčené značky (stejně jim to nejde) - to ať si dělají, ale ať to proboha neprezentují jako to, co vlastně napodobují, jen bez drahého flakonu a značky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
16.11.12 21:02

Marcelo, je mi jich líto proto, že si myslí, že voní podobně nebo nedej Bože stejně jako jiná paní co má originál a není to tak. To, že se jí to líbí je věc jiná a hlavně její.

Mě jde celou diskuzi o to, že prostě prezentace firmy FM Group parazituje na drahých osvědčených kvalitních parfémech a přitom jenom své zákazníky obelhává, potažmo i okrádá. Viz můj příklad a vůbec celej ten úžasnej eshop, odkud odkaz je. A že těch eshopů není málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2770
16.11.12 21:05
@Marcela sipkova píše:
Ale proč píšete, že je vám líto těch nalákaných. Vždyť pčece pokud by se jim to nelíbilo, tak by si to neobjednávají znovu a znovu. Uznejte sama, že když si něco koupíte a jste s tím spokojená, tak si to koupíte znovu. Chápu to, že vy spokojená nejste, dobře, já vám to nevymlouvám, ani bych si nedovolila vám to nutit, pokud nebudete sama chtít. Ale jiné spokojené jsou a kupují znovu. Tak přece každej je jinej, tak nevím proč to tak strašně odsuzujete. Vím, že se o tomto tady baví jen pár lidí, ostatní sem asi moc nechodí. I já jsem se sem dostala čistě náhodou. Ale myslím si, že by se mnou souhlasilo hodně lidí, stejně tak třeba i s váma. Ale nechme na každým, ať si posoudí sám co chce nebo nechce kupovat.

Libi nelibi, je to jen vec nevzdelanosti.
Nemam moc casu na psani, tak si dovolim citovat:
**Ale ještě k těm „originálním esencím“. Dřív jsem se domnívala, že receptury parfémů mají firmy (Gucci, Klein atd.) a ty si je pečlivě střeží, aby parfém nikdo neopráskl. Skutečnost je trochu jiná, tohle je případ jen několika firem; většina ostatních recepturu svého parfému nevlastní a nezná, ta opravdu patří výrobci (tj. Dromu, Firmenichu, Givaudanu a dalším). Je to zvláštní, ale je to tak :) Druhá věc je, že obšlehnout dnes něčí parfém je jednoduché jako facka – stačí si jeden koupit, maličký vzorek dát do plynového chromatografu a vyjede kompletní složení, které stačí prostě okopírovat.
Jinými slovy, kdyby chtěl Federico Mahora vyrábět přesné kopie značkových parfémů, nic mu v tom nebrání! Tak proč to nedělá? Kvůli ceně, samozřejmě. Ta už takhle není moc nízká (jak správně podotkly Mirka a Estelle, 1000 Kč za 100 ml není žádná láce, je to běžná cena za průměrný značkový parfém) a kdyby FM vyráběl opravdu přesné kopie, náklady na výrobu by stouply o práci navíc a hlavně kvalitní esence. Vůně FM z kvalitních esencí složené nejsou, jsou tam levné ingredience, kterými se jinak aromatizují aviváže a saponáty. Co chybí na kvalitě, dohání se kvantitou (to je těch tak vykřikovaných 20%). Nejméně je to poznat na jednoduchých svěžích vůních, nejvíc na těch drahých, např. Chanel No. 5 ve verzi FM je pár minut aldehydového mýdélka a tam, kde originál rozvíjí úžasnou kompozici jasmínu, kosatce, vanilky a dalších nádher, už nemá FM nic.

A jízlivá poznámka na závěr, kdyby se vůně FM prodávaly v hezkých flakoncích a v normálních obchodech, nikoli podomním prodejem, stály by mnohem víc a nikdo by je už tuplem nechtěl :)** **

Drom je firma, která vyrábí parfémové komponenty a parfémy. Jako třeba Givaudan. Kromě toho má k dispozici parfuméry, takže značka může přijít, zadat výrobu a o nic dalšího se v podstatě nemusí starat. Parfumér z Dromu vymyslí vůni, značka ji jen schválí, Drom zajistí zbytek. Nicméně, co jsem tak koukala na jejich webu, Drom asi moc zakázek na „velké“ parfémy nemá, spíš dělají vůně na parfemaci kosmetiky – jména jejich parfumérů jsou celkem neznámá až na Barbaru Zoebeleinovou, která dělala něco pro Avon a pro Benetton.
Když firma takhle vymyslí pro někoho vůni, je formule potom jejím majetkem, ne majetkem značky, která si parfém objednala. Čistě teoreticky by tedy Drom mohl prodat FM formuli… ale na to by takový podomní příštipkář jako FM jednak neměl peníze, jednak by výroba parfému potom byla značně dražší a už by to nešlo prodávat za tři stovky v podchodu.

Nosové hrají přesně tu roli, kterou hrají… většina z nich pracuje pro parfumérské firmy, nejvíc pro svatou trojici Givaudan – Firmenich – IFF. Málokterá značka má svého dvorního parfuméra, např. Chanel, Hermes nebo Rochas.
FM Dromu buď rovnou řekne, že chce něco podobného jako vůně xy a parfumér jim to udělá (např. Miss Dior Cherie – vrazí tam jahodový aldehyd, trochu ethylmaltolu, pod to nějaký generický základ – takové věci už mívají firmy hotové a připravené – a je to), nebo proženou vzorek plynovým chromatografem a z toho, co jim vypadne, ořežou drahé složky a zadají si výrobu… Ví bůh. Ale cisternu parfémového základu na No. 5 si u Dromu rozhodně koupit nemohli :)**

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2770
16.11.12 21:07
@RyBANA píše:
Marcelo, je mi jich líto proto, že si myslí, že voní podobně nebo nedej Bože stejně jako jiná paní co má originál a není to tak. To, že se jí to líbí je věc jiná a hlavně její.Mě jde celou diskuzi o to, že prostě prezentace firmy FM Group parazituje na drahých osvědčených kvalitních parfémech a přitom jenom své zákazníky obelhává, potažmo i okrádá. Viz můj příklad a vůbec celej ten úžasnej eshop, odkud odkaz je. A že těch eshopů není málo.

No podobne ano, stejne ani nahodou. Pokud clovek ma cviceny nos tak to pozna na dalku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tomaš Adamek
16.11.12 21:08
Gucci
@RyBANA píše:
Napodobenina je vše co snaží být totožné jako originál a originál to není - i když si za to např. GUCCI platí dejme tomu DROMU, neplatí za to málo a je to jeho vůně - jeho nakoupené a dohromady sladěné esence.Pak přijde nějaké FM obšlehne co všechno GUCCI namíchal (namíchá to možná ze stejných ale méně kvalitních esencí), napíše, že tam dává místo 16%, 20% - tedy ať žije kvantita nad kvalitou a holedbá se, že to prodává levněji (což ve finále většinou je taky kec).

GUCCI neplati dromu jen od nich nakupuje vonne esence NOSE neboli cichac vymysli nakomponuje vuni citrus ananas treba drevo urciteho pomeru treba 50% citrus 25%ananasu 25% zavola firme gucci jestli by nemeli zajem o tuto esenci oni to vemou a prodavaji pod svym jmenem gucci nic nepridavaji uz do hotoveho nakombinovaneho vonneho oleje, kdyby to chteli nejak jinak skombinovat to by mela svoji vyrobnu ne? a nebrali by od DROMU a fm nebo lr nebo jina firma taky si odkoupi tuhle esenci ale nesmi to pospat dejme tomu karel gott-gucci a nevim zkud ste vzali ze fm ma gucci atk to se nesmi je to poskozovani firmy gucci ano fm muze tuto esenci prodavat ale pod jinym nazvem viz autorska prava na vune atk je toho strasne moc proste je to jedno jesi to je fm lr guci versage christian dior vsechno je Drom to je ta prava znacka proste drom

• Citovat
  • Upravit
20296
16.11.12 21:09
@Oksi_B píše:
No podobne ano, stejne ani nahodou. Pokud clovek ma cviceny nos tak to pozna na dalku.

No však to myslím tak, že chuděra ta co si to koupí, si nedej bože myslí, že voní stejně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marcela sipkova
16.11.12 21:11

Nezlobte se, ale řekla by jste do očí většině ženských, že jsou vlastně nevzdělané, protože kupují FM a neví jak se to dělá? To je docela divná řeč. Já už na toto téma nemám asi nervy. Mějte se krásně, jdu se dívat na telku.

• Citovat
  • Upravit
20296
16.11.12 21:11

Tomáši ty asi nečteš nebo nechceš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2770
16.11.12 21:12

@RyBANA :) to jako kdyz si koupi treba Tomas Adamek teplaky s 4pruhy na trznici. Proc utracet za original. Usit to umi kazdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
16.11.12 21:13

A přijde mi dost na palici dělat z DROMu modlu. Já věřím, že tě návštěva tohoto monumentu zasáhla, ale člověk nesmí věřit všemu.

A pro tebe speciálně jěště jednou: nepřijde ti toto jako výjeb „originálním“ výrobcům?
 http://e-parfemy.net/damske/parfemy/

edit: už nevím jak jinak abychom neslovíčkařili napsat ty „výrobce“ - možná tedy značky nevím..doufám, že chápete jak to myslím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat