Parní sterilizátor rozpekl plast

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2200
10.4.23 15:47

Parní sterilizátor rozpekl plast

Zdravím,

mám dotaz ohledně sterilizátoru. Používali jsme parní sterilizátor do zásuvky od Aventu a vše ok. Bohužel dosloužil a tak jsem koupila do mikrovlnné trouby od Baby with Love, jako druhý nejprodávanější na Heurece.

No a už podruhé se stalo, že sterilizátor pripekl ten plast u šroubení a teď se i ten plast ve sterilizátoru ohnul. :nevim:

Nechápu. Přitom ho používám dle návodu a naše mikrovlnná trouba má max 900w a ten sterilizátor vydrží víc jak 1000w. Dávam i kratší čas. A beztak už znovu to pripeklo to šroubení lahví. :nevim:

Nechápu. Máme skleněné lahve. Ale co vím, tak holky tam normálně sterilizuji ty skleněné a ok. :nevim:

Chci se zeptat. S jakým sterilizátorem jste spokojene? Už nechci do mikrovlnné trouby. :nevim: Chci opět do zásuvky. Děkuji za rady.

A kdyby někoho napadlo, proč se mi to rozpeklo, byla bych ráda. Je mi jasné, že velkou teplotou ale nechápu.

Přikládám foto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12557
10.4.23 16:21
@Ťarbík01 píše:
Zdravím,

mám dotaz ohledně sterilizátoru. Používali jsme parní sterilizátor do zásuvky od Aventu a vše ok. Bohužel dosloužil a tak jsem koupila do mikrovlnné trouby od Baby with Love, jako druhý nejprodávanější na Heurece.

No a už podruhé se stalo, že sterilizátor pripekl ten plast u šroubení a teď se i ten plast ve sterilizátoru ohnul. :nevim:

Nechápu. Přitom ho používám dle návodu a naše mikrovlnná trouba má max 900w a ten sterilizátor vydrží víc jak 1000w. Dávam i kratší čas. A beztak už znovu to pripeklo to šroubení lahví. :nevim:

Nechápu. Máme skleněné lahve. Ale co vím, tak holky tam normálně sterilizuji ty skleněné a ok. :nevim:

Chci se zeptat. S jakým sterilizátorem jste spokojene? Už nechci do mikrovlnné trouby. :nevim: Chci opět do zásuvky. Děkuji za rady.

A kdyby někoho napadlo, proč se mi to rozpeklo, byla bych ráda. Je mi jasné, že velkou teplotou ale nechápu.

Přikládám foto.

Mne pediatra ve sve dobe rekla, ze se lahve a dudliky vyvaret nemusi staci poradne umit. Taky jo, potomek je poradny chlap a alergii nemel nikdy zadnou. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
10.4.23 16:22
@Ťarbík01 píše:
mám dotaz ohledně sterilizátoru. … No a už podruhé se stalo, že sterilizátor pripekl ten plast u šroubení a teď se i ten plast ve sterilizátoru ohnul.

Fyzikální teorie říká, že v mikrovlnce se zahřívají pouze molekuly vody kmitáním v elektromagnetickém poli. Nevodivý materiál který vodu neobsahuje zůstane studený jako psí čumák.

Druhá možnost zahřátí je indukcí proudu ve vodivé smyčce (kovová grilovací mřížka, zlaté okraje na porcelánovém nádobí, kovový příbor uvnitř sklněné misky apod. ).

Vy jste sice použila plast, ale nevíme zda je označen jako určený do mikrovlnky. Většina plastů obsahuje vlhkost - plast se tedy zahřívá. Teplota a tlak vody uvnitř materiálu pak může způsobit lecos.

Voda „uvězněná“ v materiálu plastového výrobku se sice mění v páru, ta se ale nemá kam rozpínat a zahřívá se nad 100°C. Při tlaku 5 atmosfér je bod varu vody 150°C, a to už se některé plasty mohou tavit.

Příspěvek upraven 10.04.23 v 16:47

• Citovat
  • Upravit
2200
10.4.23 16:26
@Tala20 píše:
Fyzikální teorie říká, že v mikrovlnce se zahřívají pouze molekuly vody kmitáním v elektromagntickém poli. Nevodivý materiál který vodu neobsahuje zůstane studený jako psí čumák.

Druhá možnost zahřátí je indukcí proudu ve vodivé smyčce (kovová grilovací mřížka, zlaté okraje na porcelánovém nádobí, kovový příbor apod. ).

Vy jste sice použila plast, ale nevíme zda je označen jako určený do mikrovlnky. Většina plastů obsahuje vlhkost - plast se tedy zahřívá. Teplota a tlak vodní páry pak může způsobit lecos.

Dekuji za vysvětlení. Dle výrobce má sterilizátor vydržet 120 stupňů.
A tak jsem předpokládala, že když je určený do mikrovlnné trouby, tak to vydrží.

No opak je pravdou no. Asi není nad klasiku hrnec, voda a skleněné lahve si vyvarit. :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
10.4.23 16:30
@lilith1 píše:
Mne pediatra ve sve dobe rekla, ze se lahve a dudliky vyvaret nemusi staci poradne umit. Taky jo, potomek je poradny chlap a alergii nemel nikdy zadnou. :nevim:

No já jsem chtěla do půl roka sterilizovat. Přiznám se, že je to asi pro můj vnitřní dobrý pocit. :mrgreen: Přeci jen to mléko je takové zrádné. A mám představu, že to nedokážu tak dobře umít a ten sterilizator mi dává takovou jistotu. :mrgreen: asi taková psychická utecha. :mrgreen:
Je dobře že Váš syn je zdravý a velký chlap :hug: Bez alergii atd. :hug:
Vím že přehnaná hygiena škodí. Ale mě to u těch lahví a dudlíku nedá no. :mrgreen: Se přiznám. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
10.4.23 16:33

Tohle je ten sterilizátor do mikrovlnné trouby. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16184
10.4.23 16:33
@Ťarbík01 píše:
Dekuji za vysvětlení. Dle výrobce má sterilizátor vydržet 120 stupňů.
A tak jsem předpokládala, že když je určený do mikrovlnné trouby, tak to vydrží.No opak je pravdou no. Asi není nad klasiku hrnec, voda a skleněné lahve si vyvarit. :nevim: :mrgreen:

Nejlepší a nejlevnější řešení, některé moderní blbosti mi přijdou zbytečně teda :D Stačí kyselina citronová do vody

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
10.4.23 16:44

@Dahlia0409 No asi fakt zůstanu u toho hrnce. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16184
10.4.23 16:48
@Ťarbík01 píše:
@Dahlia0409 No asi fakt zůstanu u toho hrnce. :mrgreen:

Mikrovlnku třeba ani nemám a vůbec mi nechybí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11796
10.4.23 17:33

U první dcery. Jsem sterilizovala tak jednou za týden do cca půl roku jinak jsem jen myla vodou a mycím prostředkem na dětské láhve…dcera od začátku já um..teď u druhého hlavně kojim ale občas taky láhev použijeme…nesterilizovala jsem ani jednou..jen dávám umýt v myčce… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2583
10.4.23 17:54

Mám ten od Aventu do zásuvky a taky spokojenost. Dokonce jsem si ho nechala a teď ho používám při sterilizaci sklenic na zavařování. Je to rychlé a praktické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3144
10.4.23 18:29

@mokkk Přesně, taky jsem používala Avent do zásuvky a stále ho máme na sterilování sklenic na zavařování :)
Jinak když i teď chci něco drobného vysterilizovat a nechce se mi ze skříně vytahovat sterilizátor, tak hodím do hrnce pařáček + trochu vody a je to taky velmi rychlé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14574
10.4.23 19:04

Mám Lovi do zásuvky a je fajn.

Jinak to co sis koupila, má diagnózu “shit”, ať už se tam pise cokoliv, je takova věc v reálu zpravidla úplně k nicemu, nebo k vzteku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
10.4.23 19:08

@Ťarbík01 me se tohle stavalo v miste kontaktu plastu s kovovym dilem. A samozrejme taky, pokud jsem to tam dala na dlouho a vyvarila se voda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
10.4.23 19:10

Abych byla presna, pouzivala jsemhrnec na vareni v pare do MW, ne primo sterilizator.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

První dýně

• (4.2) + 69 recenzí

Kapsička mango/hruška

• (4.8) + 40 recenzí