Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
hmmm,ale to je pripad od pripadu,kazda jsme jina a tudiz mame jine tehu a prubeh porodu…mam kolem sebe spoustu kamaradek a partneri byli u toho a neni problem…
a nebo se zkusit s pritelem domluvit na prvni dobu porodni a ze pokud bude chtit,tak zustane i na samotny porod,pokud se v tu chvili nebude citit,tak pocka na chodbe…proste nenasilne…
BabyNicole píše:
RadanaH:No prave jeho znamý rekl, ze byl u porodu,a ze uz ho ta zenska nepritahovala v posteli
Kdyby to bylo takhle, tak je kazda zenska sama, a bez chlapa
![]()
BabyNicole píše:
Ahoj maminy,mam takový problém. Budu rodit poprvé,a chtela jsem mit partnera u porodu,jelikoz jsem se prestehovala na Moravu,takze vlastne nikoho jineho tu nemam. Jenze partner mi rekl,ze k porodu nechce,ze se boji ze ho to odradi a uz to nebude v posteli jako driv. Jak to mam tedy zvladnout,kdyz rodice ziji v Praze? Mozna pusobim jako s prominutim sracicka…ale tak to cejtim a mam strach… Jaky mate na to nazor Vy?
Ahoj neboj,to zvládneš.sama tam určitě nebudeš.přítel může čekat třeba na chodbě.taky jsem tam přítele chtěla,on sám už od doby kdy jme byli 2 měsíce těhu říkal že půjde.byli ale problémy a malej šel císařem,ale po porodu jsem si uvědomila,že bych tam taťku při normálnim porodu nechtěla…
Monny89 píše:BabyNicole píše:Kdyby to bylo takhle, tak je kazda zenska sama, a bez chlapa
RadanaH:No prave jeho znamý rekl, ze byl u porodu,a ze uz ho ta zenska nepritahovala v posteli![]()
Zkus se sním domluvit na tom, že bude s tebou na první dobu porodní, to mu snad sexuální představy o tobě nepokazí ![]()
A na tlačení může jít počkat ven. A pak ho můžou zavolat zpátky, po porození placenty a zašití přes tebe stejně hodí prostěradlo, tak neuvidí nic špatného, ale první okamžiky, kdy budete všichni tři spolu, jsou nezapomenutelné. ![]()
Muž nejdřív chtěl, pak nechtěl, jenže pak to byl takový šrumec, že už od příjmu tak nějak povlával v zástupu a nebyl čas na to odejít
A nakonec ještě koukal i na „přímý přenos“ a hlásil, že vidí hlavičku
Neomdlel, nepoblinkal se, nic mu to neudělalo a teď chce rozhodně být u narození dalšího dítěte.
VandaV píše:BabyNicole píše:Ahoj neboj,to zvládneš.sama tam určitě nebudeš.přítel může čekat třeba na chodbě.taky jsem tam přítele chtěla,on sám už od doby kdy jme byli 2 měsíce těhu říkal že půjde.byli ale problémy a malej šel císařem,ale po porodu jsem si uvědomila,že bych tam taťku při normálnim porodu nechtěla…
Ahoj maminy,mam takový problém. Budu rodit poprvé,a chtela jsem mit partnera u porodu,jelikoz jsem se prestehovala na Moravu,takze vlastne nikoho jineho tu nemam. Jenze partner mi rekl,ze k porodu nechce,ze se boji ze ho to odradi a uz to nebude v posteli jako driv. Jak to mam tedy zvladnout,kdyz rodice ziji v Praze? Mozna pusobim jako s prominutim sracicka…ale tak to cejtim a mam strach… Jaky mate na to nazor Vy?
Gladys píše:
Zkus se sním domluvit na tom, že bude s tebou na první dobu porodní, to mu snad sexuální představy o tobě nepokazí
A na tlačení může jít počkat ven. A pak ho můžou zavolat zpátky, po porození placenty a zašití přes tebe stejně hodí prostěradlo, tak neuvidí nic špatného, ale první okamžiky, kdy budete všichni tři spolu, jsou nezapomenutelné.Muž nejdřív chtěl, pak nechtěl, jenže pak to byl takový šrumec, že už od příjmu tak nějak povlával v zástupu a nebyl čas na to odejít
A nakonec ještě koukal i na „přímý přenos“ a hlásil, že vidí hlavičku
Neomdlel, nepoblinkal se, nic mu to neudělalo a teď chce rozhodně být u narození dalšího dítěte.
U nás je to naopak, on tam chce být hrozně moc,ale já jsem na vážkách, právě z tohoto duvodu. Ikdyž on si klepe na čelo, že jsem prdlá
Ale člověk nikdy neví. No zakazovat mu to nebudu, nemá rád nemocnice a vše kolem, tak doufám, že to sám vzdá a na to finále pujde na chodbu
A když to tam vydrří, má zákaz kamkoliv koukat a nejlépe sedět za mojí hlavou otočený ještě zády ![]()
Mám to samé, až na to že manžela nenapadlo že by to mohlo mít taky nějaký negativní vliv na sexuální život.. Má spíš fobii z nemocnic a bacilů vůbec (což má blbý, protože jsem zdravotní sestra, prý kdyby to byl býval věděl, tak by zavčasu prchnul
).
Po pravdě ani moc nechci, aby byl přímo u porodu, i když bych mu nebránila kdyby na tom trval (to ale nehrozí). Ale byla bych docela ráda aby byl někde poblíž, a hodně bych ocenila kdyby byl se mnou na té hekárně, jak tu psal někdo přede mnou.. Ale zase ne za každou cenu.
Tobě doporučuju asi tu kamarádku, a přítel aby číhal za bukem.
Hodně štěstí
![]()
Ahoj, manžel jít k porodu taky nechce on zas říká, že z toho bude mít trauma… ![]()
(a to je hasič, takže by měl být zvyklý na horší věci…)
Ohledně toho sexu po porodu mám taky trochu obavy, na něho by to celkem sedělo, že by se pak mohl seknout a mít z toho nějaký blok ![]()
Tak zatím jsme domluvení, že se mnou bude, alespoň v té první době na té „hekárně“, aby mi pomáhal, do sprchy něco podat, přinést a tak..a až bych šla rodit, tak buď půjde se mnou nebo zůstane na chodbě…uvidíme podle situace… ![]()
Ale stejně se může stát, že třeba nebude moc, když bude mít zrovna službu v práci, takže mi taky reálně horzí že tam budu sama, což se mi taky moc nechce…ach jo ![]()
Klárka82 píše:
Mám to samé, až na to že manžela nenapadlo že by to mohlo mít taky nějaký negativní vliv na sexuální život.. Má spíš fobii z nemocnic a bacilů vůbec (což má blbý, protože jsem zdravotní sestra, prý kdyby to byl býval věděl, tak by zavčasu prchnul).
Po pravdě ani moc nechci, aby byl přímo u porodu, i když bych mu nebránila kdyby na tom trval (to ale nehrozí). Ale byla bych docela ráda aby byl někde poblíž, a hodně bych ocenila kdyby byl se mnou na té hekárně, jak tu psal někdo přede mnou.. Ale zase ne za každou cenu.
Tobě doporučuju asi tu kamarádku, a přítel aby číhal za bukem.
Hodně štěstí![]()
IvaX píše:
Ahoj, manžel jít k porodu taky nechce on zas říká, že z toho bude mít trauma…
(a to je hasič, takže by měl být zvyklý na horší věci…)
Ohledně toho sexu po porodu mám taky trochu obavy, na něho by to celkem sedělo, že by se pak mohl seknout a mít z toho nějaký blok
Tak zatím jsme domluvení, že se mnou bude, alespoň v té první době na té „hekárně“, aby mi pomáhal, do sprchy něco podat, přinést a tak..a až bych šla rodit, tak buď půjde se mnou nebo zůstane na chodbě…uvidíme podle situace…
Ale stejně se může stát, že třeba nebude moc, když bude mít zrovna službu v práci, takže mi taky reálně horzí že tam budu sama, což se mi taky moc nechce…ach jo
Jend SE TOHO TAKY ZE ZAČÁTKU ÁL,ALE JAK ROSTLO BŘÍŠKO A VIDĚL NA MĚ I OBAVY JAKÉ TU BUDE ,TAK TAM SE MNOU ŠEL A PREJ PŮJDE KE KAŽDÝMU PORODU
Jnak já teda nechápu čeho se ty cmužští bojí-vždyť je nic nebolí, oni nebudou muset být šitý, oni si to tam v horím případě odstojí u sprchy ![]()
BabyNicole píše:
no bohuzel,u nas je sex porad takze riskovat to nebudu urcite nee.Monny89 píše:BabyNicole píše:Kdyby to bylo takhle, tak je kazda zenska sama, a bez chlapa
RadanaH:No prave jeho znamý rekl, ze byl u porodu,a ze uz ho ta zenska nepritahovala v posteli![]()
pamatuju si že o tom někdy někde psali.jinak mám knížku o matce a dítěti a tam píšou,že se to stát může…