Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj maminy,mam takový problém. Budu rodit poprvé,a chtela jsem mit partnera u porodu,jelikoz jsem se prestehovala na Moravu,takze vlastne nikoho jineho tu nemam. Jenze partner mi rekl,ze k porodu nechce,ze se boji ze ho to odradi a uz to nebude v posteli jako driv. Jak to mam tedy zvladnout,kdyz rodice ziji v Praze? Mozna pusobim jako s prominutim sracicka…ale tak to cejtim a mam strach… Jaky mate na to nazor Vy? ![]()
ahoj, já tam taky přítele chci, je to naše společné dítě, ale pokud bude vyloženě nesouhlasit (je docela citlivej, spíš se bojím aby tam sebou nešvihl
) tak ho nutit nebudu. mám teda výhodu, že bych si tam vzala kamarádku nebo tak, ale i kdybych nemohla, musela bych to zvládnout sama. tak může s tebou být třeba jen na „hekárně“ atd a na sál jít nemusí, takhle to měli známý taky…
Ahoj
Partnera do toho určitě nenuť,když se na to necítí
A nešlo by aby šla nějaká kamrádka nebo mamina že by za tebou přijela.Vzala by si dovolenou a pomohla ti s porodem a pak s miminkem
Určitě jako „sračička“ nevypadáš.Taky bych u porodu někoho chtěla kdyby nešel pratner ![]()
Ahoj, to je mi lito…ja jsem partnera u porodu hooodne ocenila…nedokazu si predstavit tam byt bez nej. Asi jsem taky sracicka, ale pri kontrakcich mi objeti a masaze zad moc pomohly a taky mackani jeho ruky behem porodu
a zadnou ujmu z toho nemel, naopak…Docela ho uklidnilo, kdyz se se mnou predtim dival na videa porodu do vody na youtube, vypada to tam jako pohodicka
Ja chtela rodit do vody, ale nakonec jsem tam nedosla ![]()
tak pokud nechce,neciti se,tak nenutit,respektovat…ale chapu,ze bys ho tam moc chtela,ani se ti nedivim,je to tezke…
kolik mas do porodu?mozna zmeni nazor…vsak je u tve hlavy,drzi te pripadne za ruku,otira celo a nevidi co co je mezi tvyma nohama…
ahoj,ja bych partnera urcite nenutila do porodu.muj manzel taky nechtel.nektery chlapi to opravdu odradi.moje kamoska mela ten problem,ze jeji manzel s ni byl u porodu,ale tim skoncil na rok jejich sexualni zivot.on si proste myslel,ze ji ublizuje.
Ale stojim s tebou v tom,ze je dobre tam mit nekoho.se mnou sla segra.nebylo by mozne,aby nekdo z rodiny prijel,kdy bude termin porodu,nebo kamaradka?Nevim,kdy mas termin porodu,ale treba si do te doby nejakou kamaradku najdes,ktera s tebou pujde.
Verenika: Mamina ma doma dalsi 3 deti,takze to neklapne
Zkusim kamosku,jsem zvedava co na to rekne
![]()
PS:nebo at jde s tebou jen na hekarnu,a na porodni sal uz nemusi,to taky dela hodne paru
BabyNicole píše:
RadanaH:Terminek mam 1.10.2011
tak to je jeste cas…je sance,ze si to rozmysli…mate zname co uz maji svrcky a treba byl otec u porodu?
a nebo nemusi byt treba celou dobu u toho…
RadanaH:No prave jeho znamý rekl, ze byl u porodu,a ze uz ho ta zenska nepritahovala v posteli ![]()
donaga:Takhle to dopadne aj u mě… ja sem dost uprimny clovek ![]()
jestli ty chlapy se nebojí zbytečně, můj přítel se teda taky trochu bál, já tak úplně netrvala na tom že tam musí být, oba jsme prostě měli obavy, aby to něco nezměnilo. Nakonec jsme se domluvili tak, že tam bude do tý doby dokud mu to bude „příjemný“ a že určitě na tlačení půjde na chodbu. No a skončilo to tak, že zůstal úplně do konce, protože se prostě nic hroznýho nedělo a navíc co se děje dole viděl v odrazu okna, který bylo přímo naproti (se zataženýma žaluziema samozřejmě ![]()
A v jeho postoji ke mě teda taky k žádnýmu posunu nedošlo ![]()
Ahoj,
můj partner taky k porodu nechtěl.
byl v 18 na složizé operaci a nesnese pohled na injekce ani v televizi.
A nakonec to dopadlo tak že u porodu byl ![]()
Přijel do porodnice když už jsme ležela na sále a čekala kdy to přije… on se zeptal „Mám tu být s tebou?“ a já dostala další kontrakci.takže odpověď nedostal. snažila jsem se říct že je to na něm,ale raději jsem dýchala.
Tak si odkočil a pak přišel a byl se mnou u porodu.
po porodu držel Dominika v náručí a byl otočený ke mě.Takže viděl jen co chtěl.
Můj názor je pokud chklap nechce být u porodu nutit ho je blbost.Kamarádka může k porodu taky.A nehrozí že pak nebude chtít sex
.
Záleží na tobě.Je pravda že nkteří chlapy se pak bojí partnerky dotknout jinak než přes oblečení.
Budu držet pěsti ať je nakonec s tebou.Třeba by mohl být aspoń u začátku porodu nemusí u tebe pak být až mimčo půjde na svět,ne?