Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Hezký den všem,obracím se na vás s prosbou o… názor, klidně kritiku… Vlastně budu ráda, když mi řeknete, že jsem dětinská.
A teď k věci. S přitelem jsme spolu tři roky. Velice nehezké začátky, posléze překonáno a spokojený vztah. Nedávno jsem se na Facebooku narazila na jednu paní. Klikla jsem jí na profil a vidím tak u několika profilovek komentáře mého přítele „nádherná“, „nejkrásnější“, „božské tělo“ apod.
Komentáře jsou z prvního roku našeho vztahu a dost mě to mrzí.
Je to normální? Myslela jsem, že když spolu dva jsou, nepíšou tyhle lichotky jiným…
Momentálně příteli už nevěřím, to je totiž furt něco, a tak už jsem z toho unavená. Už se na něj ani netěším. Znechutil se mi.
Jo asi přeháním, ale zklamal mě.
Jak byste na to koukaly/i prosím vy?
Me hlavne zarazi jedna vec - pises nehezke zacatky, pote prekonano.
neumim si predstavit, ze bych s nekym za kazdou cenu zustavala, kdyby to nefungovalo uz od zacatku. Nema smysl lamat to pres koleno - bud to tam je hned od zacatku a funguje to, nebo to nefunguje a ve vztahu nepokracuju.
Vsechny ty problemy, co tam evidentne byly uz od zacatku, vas ted stejne dohnaly ![]()
@Monchichik píše:
Tak mě už zaráží popis nehezké začátky, to jaksi nechápu, protože začátku jsou přece ty nejkrásnější…s někým, s kým bych musela na začátku něco překonávat bych fakt nebyla…
ty komentáře mi taky přijdou přes čáru…on se s dotyčnou zná?
Ano. Navštěvovali spolu tehdy různé akce.
Nehezké začátky - no jednou mě podvedl, právě v tom období, odpustila jsem, ale..
Ale teď se mi to vrátilo…
@Anonymní píše:
Tak hledat jsem nemusela. Kéž by jo… No takže jsem špatná a mám nízké sebevědomí a on je chudáček. To je náhodou fajn.
Z toho si nic nedelej, ja s tim nesouhlasim.
me by taky mrzelo, kdyby muj partner takto vypisoval jinym. A to jsem dost tolerantni a nad veci - ale zastavam postoj, ze o takovych vecech vedet nepotrebuju. Ja si taky o nekom reknu, ze je krasny a sexy, ale nepredhazuju to hned partnerovi pod nos. ![]()
@Kočičí duše píše:
Me hlavne zarazi jedna vec - pises nehezke zacatky, pote prekonano.neumim si predstavit, ze bych s nekym za kazdou cenu zustavala, kdyby to nefungovalo uz od zacatku. Nema smysl lamat to pres koleno - bud to tam je hned od zacatku a funguje to, nebo to nefunguje a ve vztahu nepokracuju.
Vsechny ty problemy, co tam evidentne byly uz od zacatku, vas ted stejne dohnaly
Ano… To právě pociťuju. A jsem z toho zmatená. Posledni rok byl hezký, moc hezký. Ale ty začátky… Nějak si říkám, že jsou to pochroumané piliře, na kterých už nejde stavět. I když se snažíme…
A pak si člověk přečte lichotky, co psal jiné.. Připadám si hloupá, naivní, znovu ponížená, jako by se čas vrátil do toho dne, kdy hsem zjistila, že mě podvedl.
Sociální sítě budou zkáza lidstva
neřešila bych to, je to 2 roky staré, nějaké ženské holt napsal, že ji to sluší no. Kdyby to byla milenka těžko ji bude vypisovat něco veřejně
Prostě buď ten vztah teda funguje a co bylo to bylo a nebo máš nějaké pochybnosti, tak to radši ukonči než něco paranoidně hledat na fb a čekat co bude…
@Kočičí duše píše:
Z toho si nic nedelej, ja s tim nesouhlasim.me by taky mrzelo, kdyby muj partner takto vypisoval jinym. A to jsem dost tolerantni a nad veci - ale zastavam postoj, ze o takovych vecech vedet nepotrebuju. Ja si taky o nekom reknu, ze je krasny a sexy, ale nepredhazuju to hned partnerovi pod nos.
Moc ti děkuju!!! Ano..přesně tak. Proč to někou cpát pod oči…
@Kriss Tina píše:
Sociální sítě budou zkáza lidstvaneřešila bych to, je to 2 roky staré, nějaké ženské holt napsal, že ji to sluší no. Kdyby to byla milenka těžko ji bude vypisovat něco veřejně
Prostě buď ten vztah teda funguje a co bylo to bylo a nebo máš nějaké pochybnosti, tak to radši ukonči než něco paranoidně hledat na fb a čekat co bude…
Kriss, ale já opravdu nic nehledala. Na facebook obecně chodím minimálně, ale poku mě někdo okomentuje příspěvek, jsem zvědavá, o koho se jedná… A tak jsem paní objevila.
Ano sluší, je „nejkrásnější“ a „božská“, to je přeci normální.
Pokud je to "pořád něco " jak píšeš, tak spolu nebuďte, když ti to za to nestojí…, navíc jednoi nevěrný, navždy nevěrný… Já bych mu udělala pápá.., pokud bych byla bezdětná a bez závazků..
@Anonymní píše:
Ano. Navštěvovali spolu tehdy různé akce.Nehezké začátky - no jednou mě podvedl, právě v tom období, odpustila jsem, ale..
Zamysli se, jestli s někým takovým chceš strávit zbytek život a podle toho se rozhodni…
Chápu Tě, taky by mi to ublížilo, i když je to už dlouho. Napsat kamarádce „sluší Ti to“ mi přijde normální, ale toto… Myslela bych si, že s ní něco měl. Vzhledem k Vaší vztahové minulosti (nevěra), bych hodně zvažovala, zda se na něho nevykašlat. Ale zda se „napravil“, tj. poznal, kdo je pro něj jen ta jediná a pravá, nebo ne, musíš vědět jenom Ty, to Ti nikdo neporadí…
@Anonymní píše:
Ano. Navštěvovali spolu tehdy různé akce.Nehezké začátky - no jednou mě podvedl, právě v tom období, odpustila jsem, ale..
Takže proč ještě čekáš, že to bude lepší, když tě na začátku podvedl? ![]()
@Zwetta Asi tak… Jen to bolí. Připustit si to bolí. Vidím, že teď se snaží, ale nějak cítím, že už ho nemiluju tak silně, že jsem s ním jen ze strachu z neznáma a zvyku. Ještě pár týdnů zpátky jsem s ním byla šťastná, ale teď už to necítím. Bolí mě, že mi dokázal tak ublížit.
Sice vím, že se změnil k lepšímu. Ale já asi taky, začínám být zahořklá nešťastná bába.
Tím vším, co udělal mě od sebe odehnal. A nechápe to.
Já vlastně taky. Ve vztahu nejsem šťastná, k partnerovi cítím stále víc odporu. Je to strašný takhle napsat, ale když si vzpomenu, co dělal…
Ano. Je to minulost. Ale ovlivnila současnost víc, než jsme si chtěli připustit…
@Russet Láska. Na začátku obrovská zamilovanost a láska. Po všem už asi jen zvyk a „mít ráda“..
@Lojzísek píše:
Chápu Tě, taky by mi to ublížilo, i když je to už dlouho. Napsat kamarádce „sluší Ti to“ mi přijde normální, ale toto… Myslela bych si, že s ní něco měl. Vzhledem k Vaší vztahové minulosti (nevěra), bych hodně zvažovala, zda se na něho nevykašlat. Ale zda se „napravil“, tj. poznal, kdo je pro něj jen ta jediná a pravá, nebo ne, musíš vědět jenom Ty, to Ti nikdo neporadí…
Ano, cítím, že ano. A věřím, že mě miluju. Jen čím víc nad námi přemýšlím, tím zoufalejši jsem.
Jsem na něj naštvaná… Že mi vzal lásku, důvěru..
Tak hledat jsem nemusela. Kéž by jo… No takže jsem špatná a mám nízké sebevědomí a on je chudáček. To je náhodou fajn.