Partner a spoření

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
11.10.22 09:13

@Ales851 dekuju za dlouhou odpověď, vše chápu. Studovala jsem obchodní akademii a VŠE (kde jsem měla i Obchodování na burze).
Každopádně pořád mi ten zisk a riziko přijde zcela neúměrný. Jedná se o bůhví jakou soukromou společnost, která může kdykoli zkrachovat, viz Bohemia Energy (jen díky managerske chybe), zatímco banka je přece jen stabilnější. Z dlouhodobého hlediska mám peníze uložené na dynamickém fondu, protože jak říkáte… náhlé velké propady zase dorovnají ta lepší období. Proto z dlouhodobého hlediska se to cca vyrovná. Jedná se o fond s velkým podílem akcií, dluhopisů.
Banka si možná bere větší provize, ale ví, co dělá.

• Citovat
  • Upravit
91
11.10.22 09:17
Přítel mě ale odbyl tím, že část peněz mu nestačí na tyhle experimenty, ale chtěl by i k těmto účelům peníze dětí a naše.

Na experimenty nejsou potřeba horentní sumy… Tohel zavání gamblerskou vidinou rychlých peněz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.22 09:20

@K-á-č-k-o nevím, jestli gemblerskou. Ale dostala mě hláška „nevěřím v bankám, jen okradaji lidi“. Přijde mi, ze se chytí na každou nabídku velkých peněz.

• Citovat
  • Upravit
91
11.10.22 09:27
@Anonymní píše:
@K-á-č-k-o nevím, jestli gemblerskou. Ale dostala mě hláška „nevěřím v bankám, jen okradaji lidi“. Přijde mi, ze se chytí na každou nabídku velkých peněz.

Teď tak leda naletí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.22 09:35

@K-á-č-k-o dokud to jsou jeho peníze, a ne naše a našich dětí, je mi to jedno. Stejně si do toho nenechá mluvit, a já ani nechci. O svoje peníze mám postaráno a do cizích mi nic není.

• Citovat
  • Upravit
23
11.10.22 09:36

Pro zakladatelku: jen doplnim, zvlaste u sporeni se nebojte ani novych a mensich bank, vetsinou jsou vyhodnejsi a penize u nich jsou pojistene do 100k euro, stejne jako u velkych. A vetsi castku do jedne banky nedavat, kazda muze zkrachovat a to neni teorie, neni to tak caste, ale i banky krachuji.

Jinak Portu je pod dohledem CNB, stoji za nim velka investicni spolecnost s historii a investovany majetek je oddeleny od jejich, takze i pri jejich krachu by Vam mel zustat (myslim, ze obdobne to maji banky s fondy, zrovna letos se to resilo se Sberbank, ale uplne jisty si nejsem). Ale ze bych Vam podepsal, ze na 100% pri zadne alternative se nemuze nic stat, to urcite ne. Kdykoliv si zacnu myslet, ze necemu moc rozumim, tak obvykle dostanu pres cumak :lol:

Jo a urcite nebezet do Portu, ze to nejaky Ales851 poradil, je potreba si udelat vlastni nazor. Ale u tech deti bych se primlouval to zvazit, resp. pozajimat se a udelat si nazor. Ono totiz v bance mate to same, jen znamejsi jmeno a na poplatcich platite ty lidi, kteri si s Vami sednou a popovidaji - coz nekritizuji, poskytuji sluzbu, ale zaplatite si za to mnohem vic, nez si asi myslite.

Nebo dalsi super vec pro deti, pokud je moznost - na hypoteku koupit byt a z pronajmu ho splatit nez vyrostou. Ale to je na jinou a delsi debatu a ne kazdy tu moznost ma.

A souhlasim, ze neni dobre davat vsechny penize na jeden produkt a rozhodne mit financni rezervu po ruce ve sporeni, ne v investicich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
11.10.22 09:38

@Ales851 v dnešní době nájem hypošku neuplatí. A když tak nějaký okraj republiky kde je azse velmi nákladné to obhospodařovat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
11.10.22 09:43

@Ales851 jo, my jsme právě v červnu investice vyluxovali a koupili nemovitost v zahraničí. Vzhledem k nestabilní situaci a turbulenci ve světě nám to přišlo rozumné řešení. Navíc se tam můžeme odvalit na půl zimy a ušetříme za teplo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.22 09:48

@Ales851 ale o to mi právě jde, ráda si zaplatím služby banky, hlavně, že v klidu budu moc spát. A nebudu se hroutit při sledování zpráv.

• Citovat
  • Upravit
23
11.10.22 09:48
@K-á-č-k-o píše:
@Ales851 v dnešní době nájem hypošku neuplatí. A když tak nějaký okraj republiky kde je azse velmi nákladné to obhospodařovat :(

To je pravda, ale ani nemusi, resp. ne hned. Lze to nejaky cas doplacet jinymi penezi, ktere by se jinak posilali treba na to Portu nebo sporeni ci fond. Najmy v case rostou, kdezto splatka z hypo zustane (ano, docasne mohou vzrust sazby jako ted, proto je treba mit i jine rezervy a nejit nikdy na krev, casem zase klesnou), takze za par let uz to ta splatka najmu pokryje.
A ano, je treba pocitat s urcitou pracnosti. S temi vylozene levnymi lokalitami po okrajich republiky zkusenost nemam, ale znam lidi co ano a verim, ze je to tam o dost slozitejsi. Proste vyssi riziko = vyssi vynos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
11.10.22 09:49

Takže vlastně vůbec není řeč o tom, že by peníze investoval sám. Jen řešíte jaký produkt k tomu využijete, jestli to, co nabízí banka, nebo Portu. Z těchto dvou možností, bych pro děti taky volila raději to Portu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.22 09:51

@Karahu právě, že ano. Přítel řekl, že to dá na Portu apod., nebo že to zvládne sám. A v tom mu upřímně nevěřím.

• Citovat
  • Upravit
23
11.10.22 09:54
@Anonymní píše:
@Ales851 ale o to mi právě jde, ráda si zaplatím služby banky, hlavně, že v klidu budu moc spát. A nebudu se hroutit při sledování zpráv.

V poradku, muze byt, ze pro Vas je to nejlepsi cesta, zase nema smysl mit super nejlepsi produkt a skoncit z toho na psychiatrii. Myslel jsem to jen tak, ze clovek by mel vzdy zvazit klady i zapory a udelat informovane rozhodnuti. At se dari :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.22 10:00

@Ales851 děkuju. A chápu. Na to je nejlepší tabulka. Doba spoření, likvidita, rentabilita, míra rizika…

• Citovat
  • Upravit
537
11.10.22 10:06
@Anonymní píše:
@Karahu právě, že ano. Přítel řekl, že to dá na Portu apod., nebo že to zvládne sám. A v tom mu upřímně nevěřím.

Tak raketové inženýrství to není, ale každému bych to taky nedoporučila. :nevim: On teď své finance spravuje a investuje jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí