Partner cizinec

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Jolka86
4.12.20 17:12

@Pajik 76 tak už to dává smysl.

• Citovat
  • Upravit
26859
4.12.20 17:12
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
4.12.20 17:33

Nejely jsme spolu dneska v busu? Ta holka vzadu se mi zda nejdriv jen trochu divna a v druhe pulce cesty, kdyz zacala stridave brecet, kymacet se a vyluzovat podivne zvuky, jsem sa zacala bat a premyslela o presunu na jine misto. Nakonec zacala vyvadet jeste vic, kvilela do telefonu a v jedne zastavce necekane vystrelila z busu, cestou porazila nejakou slecnu, vratila se pro penezenku a doklady, co nechala lezet na sedadle a znovu vystrelila ven… Jo a mela modry vlasy… Dobra cesta, moc jsem si tech 15 minut uzila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
4.12.20 18:55
@Andrea0603 píše:
Ahojte všichni 8o
Přišla jsem si k vám pro radu nebo jeslí by jste mi někdo mohli poradit. Můj přítel je cizinec. Jel si dělat vizím české a nastal ten problém že už to vyřizuje od 10mesice a řekli mu že výzkum dostane minimálně až 15.1.2021
Přítel to hodně špatně snáší. Snažím se ho podporovat ale moc to nejde. Chce zpátky domů do ČR. Jehk země není v EU a navíc mu řekli že konzulát nebude pracovat až od 5.1.
Chtěla jsem se tedy zeptat jestli někdo nevíte jestli bych mu pomohla z ČR? Nějak to urychlit nebo popřípadně kde bych se mohla zeptat nebo informovat. Děkuji předem za odpovědi :oops: Jsem vážně už zoufalá nevím co dělat 😭 😭

Pritel neni cech, ale ty take ne podle tveho popisu. Nebo jsi cech, ale hotentot

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
4.12.20 18:56
@mroe píše:
Nejely jsme spolu dneska v busu? Ta holka vzadu se mi zda nejdriv jen trochu divna a v druhe pulce cesty, kdyz zacala stridave brecet, kymacet se a vyluzovat podivne zvuky, jsem sa zacala bat a premyslela o presunu na jine misto. Nakonec zacala vyvadet jeste vic, kvilela do telefonu a v jedne zastavce necekane vystrelila z busu, cestou porazila nejakou slecnu, vratila se pro penezenku a doklady, co nechala lezet na sedadle a znovu vystrelila ven… Jo a mela modry vlasy… Dobra cesta, moc jsem si tech 15 minut uzila.

To byla nejaka smazka. Klasika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
4.12.20 21:07
@Pavlik Morozov píše:
To byla nejaka smazka. Klasika

No, taky jsem si to myslela. Ale jeji okoli v tom bud jede s ni, nebo ma svatou trpelivost…podle toho, co vyluzovala do telefonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
4.12.20 21:26
@mroe píše:
No, taky jsem si to myslela. Ale jeji okoli v tom bud jede s ni, nebo ma svatou trpelivost…podle toho, co vyluzovala do telefonu.

To spis jede smazi i s druhem. Ja spis nerozumim tomu co jim to dava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
20.12.20 23:45

Mamičky v cudzine

Ahojki zavitajte aj do novej skupiny tu:
https://www.emimino.cz/…y-v-cudzine/
tešíme sa na vás :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
21.12.20 00:37
@Minči píše:
Ahojki zavitajte aj do novej skupiny tu:
https://www.emimino.cz/…y-v-cudzine/
tešíme sa na vás :mavam:

Ty jo holka…
Ty si radši přečti nejdřív celou diskuzi. Není tak dlouhá…
Asi si fakt nechceš pozvat do skupinky „TO“ co tady psalo ten úvodní příspěvek :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
21.12.21 09:56

Ahoj, chtěla bych obnovit tuto diskuzi. Můj partner je Švéd, ale v blízké budoucnosti chceme žít spolu tady v ČR. Zaměstnání mu umožňuje pracovat z domů, takže je tady už tak většinu času. Má někdo zkušenosti, jak je to se zdravotním pojištěním, případně, jestli a kde se musí něco hlásit? Zaměstnavatele má švédského. děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
21.12.21 11:05

Rekla bych, ze bezna osetreni u lekare mu udelaji na zaklade ehicu. Pokud tady bude fakt dlouhodobe, stoji za zvazeni platit si zdravotni pojisteni. To si zavolejte na vzp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6557
21.12.21 11:15

@Em84 My mame vsichni pojisteni placene v Holandsku, kde bydlime. CR navstevujeme casto. Bohuzel nam pojisteni vsude neuznavaji. Kdyz byly deti nemocne /spalova angina atd./ tak jsme si vse museli sami platit. Znama doktorka nam rekla, ze to je slozite, ta po nas nic nechtela. Dcera byla ale v Trutnove nekolik dnu v nemocnici a tam nam holandskou karticku pojisteni uznali.

Nevim, jak to je ted a mozna je to v Praze jednodussi. My mame zkusenosti s malym mestem a tam to tedy moc nefungovalo. Cerstve zkusenosti ale nemame, mozna je to lepsi.

Pojisteni se musi platit pouze v jednom state v ramci EU. Nam to zpetne v Holandsku proplatili. Nevim, zda pri dlouhodobem pobytu neni jednodussi mit pojisteni v CR. Manzel bydlel 3 roky v Praze a pojisteni mel urcite v CR, ale to bylo jeste pred vstupem do EU.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1049
21.12.21 18:17

Zažádat o přechodný pobyt, certifikát A1 či S1 a mít vyřešené případne dvoji zdanění, pokud je zaměstnanec. Primárně to musí řešit ve Švédsku, kde odvádí. Místní úřady budou pak komunikovat s úřady zde. Jinak než se vše vydá, tak ehic mu vyřeší akutní ošetření, pokud potřebuje víc, tak komerční pojištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová