Partner cizinec

50
4.12.20 16:04

Partner cizinec

Ahojte všichni 8o
Přišla jsem si k vám pro radu nebo jeslí by jste mi někdo mohli poradit. Můj přítel je cizinec. Jel si dělat vizím české a nastal ten problém že už to vyřizuje od 10mesice a řekli mu že výzkum dostane minimálně až 15.1.2021
Přítel to hodně špatně snáší. Snažím se ho podporovat ale moc to nejde. Chce zpátky domů do ČR. Jehk země není v EU a navíc mu řekli že konzulát nebude pracovat až od 5.1.
Chtěla jsem se tedy zeptat jestli někdo nevíte jestli bych mu pomohla z ČR? Nějak to urychlit nebo popřípadně kde bych se mohla zeptat nebo informovat. Děkuji předem za odpovědi :oops: Jsem vážně už zoufalá nevím co dělat 😭 😭

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35781
4.12.20 16:27

Zpátky domů do ČR? Moc nechápu kdo kam chce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
4.12.20 16:29

Tohle nemá hlavu ani patu.
Jestli budeš jeho jménem jednat s úřady, tak to zkus podávat trochu organizovaněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32119
4.12.20 16:30

@pikola no její přítel bude pravděpodobně ze zemí třetího světa a za domov považuje ČR…takže chce zpátky sem, ale nemá vízum, tak nemůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
4.12.20 16:35
@Andrea0603 píše:
Ahojte všichni 8o
Přišla jsem si k vám pro radu nebo jeslí by jste mi někdo mohli poradit. Můj přítel je cizinec. Jel si dělat vizím české a nastal ten problém že už to vyřizuje od 10mesice a řekli mu že výzkum dostane minimálně až 15.1.2021
Přítel to hodně špatně snáší. Snažím se ho podporovat ale moc to nejde. Chce zpátky domů do ČR. Jehk země není v EU a navíc mu řekli že konzulát nebude pracovat až od 5.1.
Chtěla jsem se tedy zeptat jestli někdo nevíte jestli bych mu pomohla z ČR? Nějak to urychlit nebo popřípadně kde bych se mohla zeptat nebo informovat. Děkuji předem za odpovědi :oops: Jsem vážně už zoufalá nevím co dělat 😭 😭

Odkud je.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731

A nejste nahodou cizinci oba :mrgreen:
Vazne je ten prispevek neskutecne chaoticky. Otazka nejasna.

Pokud dostane vizum 15.1., tak je to jeste ok. Mesic neni zadna doba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35781
@Monchichik píše:
@pikola no její přítel bude pravděpodobně ze zemí třetího světa a za domov považuje ČR…takže chce zpátky sem, ale nemá vízum, tak nemůže…

V posledním odstavci píše, jak by ho dostala z ČR?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35781
4.12.20 16:38

No jestli je to ten člověk měli mít svatbu, jestli jí netahá za nos :nevim: https://www.emimino.cz/…tbou-403939/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
4.12.20 16:38

@pikola ne, ona mu chce pomoci jakoze ODSUD (z) ČR… ze ona tady muze podniknout kroky pro nej… ale taky mi to chvili trvalo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32119
4.12.20 16:42

@pikola ne, jak by mu odtud z Čr mohla pomoci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jolka86
4.12.20 16:49

Je to celé zmatené, chce zpátky domů do ČR, jak bych mu pomohla zpět z ČR? Kam se chce vrátit?

• Citovat
  • Upravit
33567
4.12.20 17:01
@Andrea0603 píše:
Ahojte všichni 8o
Chtěla jsem se tedy zeptat jestli někdo nevíte jestli bych mu pomohla z ČR? Nějak to urychlit nebo popřípadně kde bych se mohla zeptat nebo informovat. Děkuji předem za odpovědi :oops: Jsem vážně už zoufalá nevím co dělat 😭 😭

Celé mi to přijde postavené na hlavu, je cizinec, nemá vízum a chce zpet domů sem? A ty mu chceš pomoct ho zase dostat pryč? :mrgreen: Ty jsi taky cizinka? Vyřizuje se mu žádost od desátého měsíce, to je myšlené jako od října, nebo jak? Proč tolik prahne po tom, aby byl tady? Ty mu asi nepomůžeš, nejsi jeho žena, asi ani rodina, tak si to musí zařídit sám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24703
4.12.20 17:03
@Andrea0603 píše:
Ahojte všichni 8o

Je cizinec a na ambasade (nekde) zadal vstupni vizum do ČR. Vyrizuje se to od rijna. Vízum dostane až 15.1. Ona mu chce z ČR, kde se ona nachází, nějakým zpusobem pomoci to vízum urychlit.
Takhle tomu rozumím já. Neříkám, že je to spravne pochopeno z me strany :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26858
4.12.20 17:04
@Jolka86 píše:
Je to celé zmatené, chce zpátky domů do ČR, jak bych mu pomohla zpět z ČR? Kam se chce vrátit?

Nene, ona se pta, jak mu muze pomoct, kdyz ona je v CR.

Zakladatelko, a nebylo by lepsi najit si nekoho lokalniho? Vizum vasi situaci moc nevyresi. Bude muset resit i povoleni k dlouhodobemu pobytu, povoleni pracovat (jak je na tom s cestinou?), a pokud si myslis, ze diky svatbe vse automaticky ziska, tak se bohuzel velice mylis.
Tyhle problemy, ktere resis ted na zacatku, jsou nic oproti tomu, co budes resit v budoucnu :nevim:

Jinak si myslim, ze momentalne mu nijak nepomuzes. Postarat se musi sam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4829
4.12.20 17:10
@Jolka86 píše:

8o
https://www.emimino.cz/…vani-329189/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová