Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
No on začal p tom mluvit sám a to v podstatě kvůli tomu, že jsem nabídla větší bydlení Z1+1 do 2+1…začal říkat že to je nesmysl jen pro dva lidi a začalo téma děti…
pro dva lidi je nesmysl 2+1? A jaký je smysl žít v 1+1? To je celé na hlavu… ne jen o dítěti…
@ančapepča píše:
Nic, do budoucna bych ho vyměnila…ještě máš čas a to je fajn. U něj bude platit přísloví, že odříkaného chleba, ten největší krajíc. Ač mu je skoro 30 let, tak je nejspíš ještě zastydlej puberťák a k dětem se dopracuje třeba později. Nebo taky opravdu NE. Ty na to ale nečekej
Taky si myslim, ze on je i pres svuj vek jeste nezraly a dite jednou asi chtit bude, ale az kdovi kdy a urcite s nejakou jinou (protoze pokud dostane nekdy impuls k diteti, vzejde to od jine zeny, kdy se najednou zblazni a sup sup dite).
@Uslava píše:
To taky není dobrá reakce. Mít větší byt není nesmysl. To znamená, že budoucnost moc neplánuje.
Jo, taky myslim.
Hledej jinde. Pro tebe je stary, nezraly, nejisty, bez planu…
@Anonymní píše:
Zdravím, partner mi každý den oznamuje, že nechce dítě a že bych se měla zamyslet do budoucna. Táhne mu na 30 a oznamuje mi že je na 95% rozhodnutý, že nebude dítě.
Opravdu moc ho miluju a opouštět ho nechci i když jsem doufala, že dítě bude. Říká, že nepotřebuje aby po něm někdo zůstal, nepotřebuje dávat lásku dítěti jako jiní, že to jsou starostí.
Prosím vás…změní se to?
Jsem od něj mladší o 7let.
Chlap je mladej ty taky za 3roky může mluvit jinak
Všem vám děkuji, je to velmi těžké rozhodování ale nejspíš to risknu.
Doufám v to, že po nějakých letech se rozhodne aspoň pro jedno.
@Anonymní píše:
Jo, třeba ve 40. Tobě bude 33 a pokud to nevyjde, nebo bude otálet ještě dýl, budeš v pasti.
@Anonymní píše:
Akorát tohle je to rozhodnutí, kdy pak už jsou důsledky nezvratné a není cesty zpět. Dokážeš se smířit s tím, že budes mít celý svůj život bez dětí? Na tomhle fóru těchto příběhů najdeš mraky.
@Anonymní píše:
on ty děti nechce s tebou. Jestli se mu namane někdo jiný, nebo tobě nakonec dojde trpělivost a rozejdeš se, tak do půl roku se může ženit a těhotnět jinou. Nebyl by první ani poslední, co to tak měl.
@Anonymní píše:
Jen zůstávej. Je tam varovných signálu více a ty je nevidíš. Jednou si budeš říkat, že každého měsíce navíc s ním je velká škoda. ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím, partner mi každý den oznamuje, že nechce dítě a že bych se měla zamyslet do budoucna. Táhne mu na 30 a oznamuje mi že je na 95% rozhodnutý, že nebude dítě.
Opravdu moc ho miluju a opouštět ho nechci i když jsem doufala, že dítě bude. Říká, že nepotřebuje aby po něm někdo zůstal, nepotřebuje dávat lásku dítěti jako jiní, že to jsou starostí.
Prosím vás…změní se to?
Jsem od něj mladší o 7let.
Je dobře, že ti to řekne takhle narovinu, jen teda nechápu, proč ti to říká každý den?
Tak si asi budeš muset najít někoho jiného, jestli děti chceš, jinak to asi nepůjde ![]()
@Anonymní píše:
A co když ne, a ty zjistíš že už je pozdě?
@Anonymní píše:
Nebud hloupá!!! Fakt… i kdyby jsi ho do toho nějak natlačila k čemu ti bude člověk co děti nechce.. budeš se starat ty on na to bude prdět navíc ty prostě pak nebudeš partnerka ale matka o to víc když to bude na tobě a bude hledat zábavu jinde protože ty se budeš starat o děti. Najdi si někoho kdo děti doopravdy chce. Ted a ne možná jednou.
Já jsem taky blya s klukem když jsme splu začínali bylo nám 24 děti byly otázkou budoucnosti a říkal že jednou ano určitě. No a když mi bylo 27, 28 a nastala otázka dětí tak mi řekl, že děti nehcce - nemůže je přivést do této doby.. bla bla bla. já si našla jiného. Ted mu je 36 (ex) a už by děti teda chtěl. Tak si našel holku co jí je 26 a děti mít asi budou. Když to půjde. On třeba jendou dospěje ale klidně muže dospět v 45 ale ty prostě nemáš tolik času. V tomto je biologie neuprosná a ano můžeš otěhotnět i po 40 ale rozohdně to není automatické spíše bych řekla že mít dítě po 40 přirozeně je velké štěstí a i IVF není jistota. ![]()
@Anonymní píše:
Nemyslím, že ses rozhodla správně, ale je to samozřejmě tvůj život.
Já jsem znala jednoho, který toto říkal v momentě, kdy chtěl vztah ukončit, ale neměl k tomu objektivní důvod a nechtěl se cítit blbě, tak otevřel téma „nechci mít nikdy děti“ a partnerka odešla sama. On už v té době většinou měl někde nějakou bokovku nebo minimálně někoho vyhlédnutého. Byl to s. ráč. Tím samozřejmě neříkám, že je to tak u tebe, ale já bych nechtěla být v kůži někoho, kdo musí životního partnera či později manžela přemlouvat k tomu, že chce dítě, a celé těhotenství trnout, jestli to dítě ten partner bude milovat nebo ne, když ho vlastně nechtěl, potom si tu otázku klást během výchovy, bude to neodbytné téma, budeš neustále pochybovat, jestli to není tatínek z donucení, jestli jsi měla právo tak tlačit, jestli (při případném krachu vztahu) jsi to dítě k vyrůstání jen s mámou odsoudila ty svým rozhodnutím atd. atd. atd. To jsou všechno rizika, a tobě je 23 a máš moře času vybrat si někoho, s kým tato rizika nebudou…
To taky není dobrá reakce. Mít větší byt není nesmysl. To znamená, že budoucnost moc neplánuje.