Studium a práce na HPP a těhotenství

2
1.11.21 00:27

Studium a práce na HPP a těhotenství

Dobrý den vážené uživatelky,

ocitla jsem se víceméně v takové situaci, ze které si nevím moc rady. Studuji v posledním ročníku mgr. studia, ale jelikož jsem přesáhla věk 26 let, mám práci na plný úvazek jako pracovník v soc. službách. Do toho jsme zjistila, že jsem otěhotněla a nevím, jak z této situace vyjít bez újmy. Studium bych nerada přerušila, protože to z mého pohledu komplikace není a z toho obavy nemám. Jelikož ale pracuji převážně na nočních směnách a součástí je i manipulace a zvedání osob, mám z toho jisté obavy, jak toto celé zvládnout za situace, kdy mohu díky těhotenství trpět nevolnostmi apod. Na denní služby bohužel z důvodu studia v prezenční formě nastoupit nemohu. Přemýšlela jsem o variantě jít na neschopenku, ale mám strach z případných kontrol, kdy bych nebyla zastižena z důvodů studijních povinností.

Ráda bych Vás poprosila o nějaký třetí pohled, protože sama nevím moc co s tím. První kontrolu lékaře zatím plánuji, takže se poradím i s ním. Každopádně moc děkuji za jakékoli nápady, rady a připomínky.

Hezký den :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20892
1.11.21 01:04

No pokud potřebuješ chodit do školy, tak je neschopenka nesmysl kvůli vycházkám.

V práci nejde domluvit jiná pozice vhodná pro těhotný, třeba jen na částečný úvazek? Třeba jen víkendy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22472
1.11.21 06:37

V zamestnani pozadat o presun na misto vhodne pro tehotne-pres den. Studium si dodelat dalkove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
1.11.21 07:39

Věk 26 není důležitý. Pouze přicházíte o některé studentské výhody. Školné neplatíte.
Jak to myslíte, že chodíte do práce, protože už máte 26 let?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
1.11.21 08:23

Asi bych zkusila si studium delat kombinovane, tedy dálkove…a zkusila najít vhodnější práci :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.21 09:34

1. dodělat školu, pokud jsi v posledním ročníku, tak by tě měla čekat už snad jen diplomka, většinu předmětů už bys měla mít hotovou? školné bys platit neměla, pouze jako samoplátce zdravotní pojištění
2. na dítě snad nejsi sama, měl by se o vás postarat budoucí tatínek
3. pokud máš smlouvu na běžný pracovní poměr (ne brigáda), tak bys měla dostat od zaměstnavatele práci vhodnou i pro těhotné, když ne, budeš doma na překážce ze strany zaměstnavatele, pokud opravdu nutně chceš pracovat, můžeš si zkrátit úvazek, nebo dělat víkendy…

Je mi jasné, že tohle sis asi nenaplánovala, nebudeš to mít tak jednoduché, ale to většinou nemá nikdo. Důležité je zdraví a abyste byli spokojení. Uskromnit se je to nejmenší, lepší být těhotná v klidu, šetřit se a dodělat si tu školu, s dítětem by to bylo ještě náročnější.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová