Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nezmění a je od něj férové, že ti to říká narovinu. Musíš změnit partnera, pokud chceš děti.
@Anonymní píše:
Zdravím, partner mi každý den oznamuje, že nechce dítě a že bych se měla zamyslet do budoucna. Táhne mu na 30 a oznamuje mi že je na 95% rozhodnutý, že nebude dítě.
Opravdu moc ho miluju a opouštět ho nechci i když jsem doufala, že dítě bude. Říká, že nepotřebuje aby po něm někdo zůstal, nepotřebuje dávat lásku dítěti jako jiní, že to jsou starostí.
Prosím vás…změní se to?
Jsem od něj mladší o 7let.
Kazdy den o tom mluví? Není na hlavu? Nebo tohle téma začínáš každy den ty? @Cenarius ti to píše dobře. Jsi ještě mladá. Měla bys dělat úplně jiné věci, než chovat. A jestli je pořizování si děti tvým životním programem, budeš muset někam jinam. Ten tvůj se nějak stoprocentně chrání proti početí, nebo je to na tobě? Na to si dej velký pozor.
Říká ti to narovinu, dál je na tobě jak se rozhodneš. Buď zůstaneš s ním bez dětí, najdeš jiného partnera nebo na současného uděláš podfuk a otěhotníš. On to může vzít dobře i špatně.
Buď rada, že to víš teď. Sestra se s manželem seznámila po třicítce. Vždycky děti chtěla. Po třech letech byla svatba, teď s
Jsou dva roky od svatby. Je ji 36 a před půl rokem mi řekla, že manžel přemýšlí jesli už dítě…jemu je 38. Podle mě dítě nikdy nechtěl a věděl, že jinak by ho sestra za partnera neměla, tak to tajil. To je teprve hnus…A ona neví, co má dělat
![]()
No on začal p tom mluvit sám a to v podstatě kvůli tomu, že jsem nabídla větší bydlení Z1+1 do 2+1…začal říkat že to je nesmysl jen pro dva lidi a začalo téma děti…
Vždyť jsi o tolik mladší. Hledej v jiných vodách. Pokud opravdu děti chceš, tak si najdi jiného. S partnerem musíte sdílet stejnou životní filozofii a tento ti jasně dává najevo, že ji nesdílíte. Ano, možná si pak dítě někde upíchne, ale u chlapa je to jiné, ten může upíchávat dítě až do smrti.
Já bych sama obě děti chtěla před 30, ale bohužel druhé nestihnem.
Sice máš na dítě fůru času, ale od partnera to ber jako fakt. A pokud s ním chceš zůstat, tak určitě ne s tím, že si to rozmyslí.
Nic, do budoucna bych ho vyměnila…ještě máš čas a to je fajn. U něj bude platit přísloví, že odříkaného chleba, ten největší krajíc. Ač mu je skoro 30 let, tak je nejspíš ještě zastydlej puberťák a k dětem se dopracuje třeba později. Nebo taky opravdu NE. Ty na to ale nečekej ![]()
Tak jsem si přečetla celou diskuzi a přikláním se k většině názorů tady a sice že nejspíš si to nerozmyslí. Jako mě by to asi hodně mrzelo ale na druhou stranu je to zase fér že to říká takhle na rovinu. Za mě by toto byl důvod k rozchodu. Ano píšu to ošklivě a tvrdě ale v partnerském stavu je plno věcí které se dá řešit kompromisem. Například jaké se pořídí auto jakou barvou si vymalovat ložnici jestli si pořídit Pitbulla nebo čivavu a tak dále a tak podobně. Ale zrovna otázka dětí je věc a záležitost která se prostě žádným kompromisem řešit nedá. Rozhodně seš v nelehké situaci a já ti přeju aby ses rozhodla tak abys toho nikdy v životě nemusela litovat.
Pokud ty dítě chceš, tak to ukonči. Čím dřív, tím lépe. Nečekej, že za pět let může změnit názor.
Teď jsi mladá, možností najít přítele, který to bude mít stejně jako ty, máš hodně. Hlavně to hledání není o tom, najít si otce budoucích dětí. Tak tě totiž po třicítce bude mnoho chlapů vidět. „Od té ruce pryč, dítě ještě nemá, ta ho bude chtít po mně“
Buď ráda, že je upřímnej. Spousta chlapů mlží a pak to na ženskou vybalí, když jim je 34 a pak už je pozdě bycha (rozuměj nového chlapa, co stojí za to, udělat si s ním dítě) honit.
Já zase nechci druhé, občas se mě někdo zeptá, jeslti si to nerozmyslím, a zatím to v plánu nemám, to rozmýšlení… I mému současnému partnerovi sem to řekla na prvním nebo druhém rande? Prostě aby bylo jasno hned od počátku.
Tvému muži samozřejmě teoreticky může přecvaknout, ale taky mu může přecvaknout ve čtyřiceti, že se najednou zblázní. Chceš čekat? Chceš to risknout?
Jinak máte okolo sebe přátele, co mají/chystají děti? To by snad jediné mohlo změnit jeho názor na věc, když mu začnou „těhotnět“ kámoši, on zjistí, že už tolik nezachlastá a že ti kámoši jsou s dítětem šťastní.
Pokud je ale dítě tvou prioritou, začala bych se psychicky připravovat na to, že toto není tvůj životní partner.
Nejspíš názor nezmění, pokud děti chceš, tak tohle není pravý partner.
Teď dítě nechce. Ale za dvacet let si vzpomene, že je chce, ale ty už mu je nebudeš moct dát, půjde za jinou.
Jestli děti chceš, najdi si jiného muže.
Zdravím, partner mi každý den oznamuje, že nechce dítě a že bych se měla zamyslet do budoucna. Táhne mu na 30 a oznamuje mi že je na 95% rozhodnutý, že nebude dítě.
Opravdu moc ho miluju a opouštět ho nechci i když jsem doufala, že dítě bude. Říká, že nepotřebuje aby po něm někdo zůstal, nepotřebuje dávat lásku dítěti jako jiní, že to jsou starostí.
Prosím vás…změní se to?
Jsem od něj mladší o 7let.