Partner nechce kočku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
76526
20.12.22 20:49
@Arboretka píše:
aha, tak to nechápu, já mám sítě ve všech oknech, která se otevírají. Dělali je na míru k oknům, jsou nacvakávací na rámy. A ve dveřích jsou také síťové dveře. Ani ne kvůli kočkám a psovi, ti si to packou umí otevřít ( už ne za sebou zavřít), ale právě kvůli létající havěti. Máme to tak léta, nesnáším doma mouchy a komáry. Otevřenými okny bez sítí to do baráku létá ve velkém. Na síťové dveře jsem zvyklá, my máme celé léto otevřené dveře, to by bylo havěti. To by mi lezl do kuchyně kde kdo včetně koňů. Takhle stojí jen za sítí :mrgreen:

také máme všechna okna zasíťovaná kvůli hmyzu, a balkon a jedno okno zase jinak zasíťované kvůli kočkám - koníka bohužel nemáme, bylo to mé celoživotní přání, ale nevyšlo mi to - jedna babička dodnes matce říká, že mám dítě za svobodna jako trest za to přání koně :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
20.12.22 22:04
@Beckyttine5 píše:
Jasně, chápu, že do domu nesmí, jen mě prekvapilo, že by o to stáli.. predstavuji si situaci, že si třeba na gauči čtu a najednou se tam objeví kůň, je to úsměvné..

no my máme obývák v patře, ale do kuchyně za mnou mrchy lezou, když jsou otevřené dveře bez sítě. A pak máme všichni problém, začnou jim klouzat nohy, začnou divočet, není to sranda. Jinak jo, stojí o to, protože si myslí, že něco vyžebrají. Ví, že jsem slabý článek a narvu mrkvičku nebo jablíčko :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
20.12.22 22:05
@stinga píše:
také máme všechna okna zasíťovaná kvůli hmyzu, a balkon a jedno okno zase jinak zasíťované kvůli kočkám - koníka bohužel nemáme, bylo to mé celoživotní přání, ale nevyšlo mi to - jedna babička dodnes matce říká, že mám dítě za svobodna jako trest za to přání koně :zed: :zed:

jednoho stejně nemůžeš mít, musí být minimálně dva, kůň je stádní zvíře, musí k sobě někoho mít, jinak nevýslovně trpí. Trest za přání, babička je taky cvok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
20.12.22 22:08
@Beckyttine5 píše:
Jasně, chápu, že do domu nesmí, jen mě prekvapilo, že by o to stáli.. predstavuji si situaci, že si třeba na gauči čtu a najednou se tam objeví kůň, je to úsměvné..

to moje mamka má dole obývák s kuchyní. To ještě nebyl plot, leží takhle po obědě na gauči a prý cítím, že na mě někdo funí, otevřu oči a ona kráva nad ní :mrgreen: utekli někde v okolí z pastvy a jak měla otevřeno, vlezly dovnitř. Ale to už je let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
20.12.22 23:08
@Arboretka píše:
to moje mamka má dole obývák s kuchyní. To ještě nebyl plot, leží takhle po obědě na gauči a prý cítím, že na mě někdo funí, otevřu oči a ona kráva nad ní :mrgreen: utekli někde v okolí z pastvy a jak měla otevřeno, vlezly dovnitř. Ale to už je let.

Krávy už jsem tak viděla na fotkách, jak si chodí v domě, krávy miluji, ale v okolí je bohužel nikdo nemá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
20.12.22 23:10
@Arboretka píše:
no my máme obývák v patře, ale do kuchyně za mnou mrchy lezou, když jsou otevřené dveře bez sítě. A pak máme všichni problém, začnou jim klouzat nohy, začnou divočet, není to sranda. Jinak jo, stojí o to, protože si myslí, že něco vyžebrají. Ví, že jsem slabý článek a narvu mrkvičku nebo jablíčko :mrgreen:

Pokud jim jde o jídlo, tak bych to vyřešila systémem drive-in - čili otevřít okno do kuchyně, kůň tam strčí hlavu a může si nějaké to jablko nebo mrkev objednat a nemusí riskovat, že uvnitř uklouzne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
20.12.22 23:25
@Arboretka píše:
ono to ale není o tom, že nemá rád zvířata, on má rád zvířata, dokonce má psa v posteli. Jen nechce do baráku další kočku, právě pro to kočičí chování.

Každá kočka se ale nechová stejně. :)
A tak, asi ho chápu. Mně by se taky doma nelíbili tarantule nebo hadi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
20.12.22 23:34

@Beckyttine5 nám by taky naši koně - když jsme je ještě měli, nejradši vlezli domů. Když to šlo, má kobylka aspoň strčila hlavu oknem dovnitř, omrknout, co dělám. Když se zrovna pásli kolem domu, tak jsem se před ní kolikrát u snídaně schovávala. To chodila kolem domu, hledala kde mě najde a pak mě hypnotizovala očima, kdy už dostanou jíst :lol:. Já nesnáším somrající zvířata ani pejsky a v zásadě ani batolata. Radši se v takových situacích schovávám, jinak mi nechutná a chci se aspoň nasnídat v klidu. Pak může přijít armagedon :D.

• Citovat
  • Upravit
3745
21.12.22 00:32
@Capelucia píše:
@Beckyttine5 nám by taky naši koně - když jsme je ještě měli, nejradši vlezli domů. Když to šlo, má kobylka aspoň strčila hlavu oknem dovnitř, omrknout, co dělám. Když se zrovna pásli kolem domu, tak jsem se před ní kolikrát u snídaně schovávala. To chodila kolem domu, hledala kde mě najde a pak mě hypnotizovala očima, kdy už dostanou jíst :lol:. Já nesnáším somrající zvířata ani pejsky a v zásadě ani batolata. Radši se v takových situacích schovávám, jinak mi nechutná a chci se aspoň nasnídat v klidu. Pak může přijít armagedon :D.

Mám takovou zkušenost, že zvíře pochtiva, když ví, že něco dostane.. Když dostává jídlo jen do své misky v určené casY, tak pak somrovat přestane..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
21.12.22 07:17

@Beckyttine5 tak kůň vždy dostává do své misky a ví, že když jsem vstala, bude to za chvíli. Tak mě uháněla. :nevim: K tomu je to taková opice zvídavá a když se něco děje, musí koukat (strašně mi chybí :,(, teď na ni koukám já na online kameře). Somrujíci pejsci jsou v rodine asi všechny, u jedněch prarodičů se jeden dokonce připomíná packou, když si ho někdo u stolu nevšímá. Jinak my pejska nemáme. Já to mám trochu jak partner zakladatelky. Manžel by pejska moc chtěl, ale já ne. Psy mám moc ráda, ale ke dvoum malým dětem opravdu ne. A víme, kdo by se o něj staral, navíc teď bydlíme v bytě. Osobně si myslím, aby byl pes spokojený v bytě, chce to hodně času a ten nemám.

• Citovat
  • Upravit
3600
21.12.22 07:29
@Beckyttine5 píše:
Pokud jim jde o jídlo, tak bych to vyřešila systémem drive-in - čili otevřít okno do kuchyně, kůň tam strčí hlavu a může si nějaké to jablko nebo mrkev objednat a nemusí riskovat, že uvnitř uklouzne

to mi dělají běžně, pokud jim otevřu okno bez sítě :mrgreen: A když neotevřu, tak mi alespoň narazí čumáky na sklo, takže mám v kuse oblemcané okno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
21.12.22 07:37
@Cimada píše:
Každá kočka se ale nechová stejně. :)
A tak, asi ho chápu. Mně by se taky doma nelíbili tarantule nebo hadi.

to nechová, už jsem to psala, že mám dvě z jednoho vrhu a každá je jiná. Jenže to opředu nikdy neodhadneš a nevíš, co zrovna tohle kotě bude za kočku. A pravdou je, že prostě kočka je ničitel a dělá bordel třeba oproti psovi. Proto jsou prostě lidé, co jim je to jedno a bez kočky ne. A druzí, co kočku domů nechtějí, a nijak to nic nevypovídá o vztahu lidí ke zvířatům. A úplně upřímně, raději hada než kočku, myslím v bytě. Had je skutečně bezúdržbový, také jsme měli, a byl to miláček. Jen to není zvíře na mazlení, my se tedy mazlili, a on držel a lezl po nás, ale myslím, že mu to bylo úplně fuk. A co jsme měli byl papoušek, když jsem byla ještě dítě žijící u našich. Byl to Žako, dlouho jsme ho sháněli, měli jsme odchovaného lidskou rukou od vylíhnutí, takže byl bez klece, volně létal, to bylo přítulné chytré zvíře. Ale z toho je tedy takového bordelu, strašného, že to bylo až neuvěřitelné. Taky všude lezl, když se jedlo, skákal po stole. Našim to nevadilo, mně jako dítěti také ne, dneska bych z toho úplně kvetla, to zlatá kočka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
21.12.22 09:30
@Arboretka píše:
to nechová, už jsem to psala, že mám dvě z jednoho vrhu a každá je jiná. Jenže to opředu nikdy neodhadneš a nevíš, co zrovna tohle kotě bude za kočku. A pravdou je, že prostě kočka je ničitel a dělá bordel třeba oproti psovi. Proto jsou prostě lidé, co jim je to jedno a bez kočky ne. A druzí, co kočku domů nechtějí, a nijak to nic nevypovídá o vztahu lidí ke zvířatům. A úplně upřímně, raději hada než kočku, myslím v bytě. Had je skutečně bezúdržbový, také jsme měli, a byl to miláček. Jen to není zvíře na mazlení, my se tedy mazlili, a on držel a lezl po nás, ale myslím, že mu to bylo úplně fuk. A co jsme měli byl papoušek, když jsem byla ještě dítě žijící u našich. Byl to Žako, dlouho jsme ho sháněli, měli jsme odchovaného lidskou rukou od vylíhnutí, takže byl bez klece, volně létal, to bylo přítulné chytré zvíře. Ale z toho je tedy takového bordelu, strašného, že to bylo až neuvěřitelné. Taky všude lezl, když se jedlo, skákal po stole. Našim to nevadilo, mně jako dítěti také ne, dneska bych z toho úplně kvetla, to zlatá kočka :lol:

Neda se to třeba poznat u koťátka, zda je od malička hodně přítulne a tulive, nebo spíše odtazite a plache? Respektive- zda mu to zůstane i v dospělosti, nebo se pak třeba může výrazně změnit?
Papoušci se mi libi, ale neradi cestují a dělají velký bordel, takže bych je nechtěla.. Sousedi třeba měli sviňku, byla mazlivá, uměla dát na povel kopytko, ale nebyla moc čistotná a rozryla jim celou zahradu, takže taky bych nechtěla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
21.12.22 09:31
@Arboretka píše:
to mi dělají běžně, pokud jim otevřu okno bez sítě :mrgreen: A když neotevřu, tak mi alespoň narazí čumáky na sklo, takže mám v kuse oblemcané okno.

To zní skvěle, je super mít doma takové parťáky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
21.12.22 10:03
@Capelucia píše:
@Beckyttine5 tak kůň vždy dostává do své misky a ví, že když jsem vstala, bude to za chvíli. Tak mě uháněla. :nevim: K tomu je to taková opice zvídavá a když se něco děje, musí koukat (strašně mi chybí :,(, teď na ni koukám já na online kameře). Somrujíci pejsci jsou v rodine asi všechny, u jedněch prarodičů se jeden dokonce připomíná packou, když si ho někdo u stolu nevšímá. Jinak my pejska nemáme. Já to mám trochu jak partner zakladatelky. Manžel by pejska moc chtěl, ale já ne. Psy mám moc ráda, ale ke dvoum malým dětem opravdu ne. A víme, kdo by se o něj staral, navíc teď bydlíme v bytě. Osobně si myslím, aby byl pes spokojený v bytě, chce to hodně času a ten nemám.

Přesně tak, mám to jako ty. Na svoje vlastní zvíře nemám dost času. Plus teda když loudí jídlo, tak mi taky přestane chutnat. Mám teď pejska pár dní na hlídání a už mám 3kg dole :mrgreen:

Navíc asi od nějakého psího kámoše asi chytil blešku… budu to muset nějak řešit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný