Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@topazio píše:
Jezevčík je děsně tvrdohlavý.
Jo může být, já se v tom nevyznám, jen co jsem tak zažila, viděla, rozumíš. ![]()
@topazio píše:
Toto plemeno opravdu ne. Vyrostla jsem s nimi a vím toho dost o nich. Jejich povaha je nevyzpytatelná.
Kamarádky ho měly, tedy fenku a člověk na ni nesměl ani promluvit, když jedla, sáhnout na misku už byla sebevražda, hned útočila.. náš první pes tolerovat kočku, když mu jedla z misky, u lidí by si nikdy nedovolil ani zavrčet, ale ten jezevčík byl dost ostrý.. Pak měly druhého a ten už byl pratelstejsi..
@onajeblond píše:
Jo může být, já se v tom nevyznám, jen co jsem tak zažila, viděla, rozumíš.
Jezevčík z mého dětství neměl rád velmi malé děti a některé starší lidi.
@onajeblond píše:
Jasný, neříkám kup ted hned jezevčíka. Jen z těch menších mi přide nejvíc sympatičtější. Pak i yorkšir (nevím zda píšu správně) se mi zda. Mě jo, záleží asi na lidech kdo je jak má atd. Jak s těma kočkama no.
Ten celý název je yorshirsky teriér. Stejně jako třeba Jack Russel teriér- lidi to kupují, že je to malé a roztomile, ale porad je to teriér, čili akční pes, který má jiné potřeby než třeba společenské plemeno a je třeba pro ně výcvik, což hodně lidí vzhledem k velikosti podceni a tyto psy pak není radost někde potkat..
Klidný by mohl být třeba mops, ale prý může hodně smrdet…
@Beckyttine5 píše:
Kamarádky ho měly, tedy fenku a člověk na ni nesměl ani promluvit, když jedla, sáhnout na misku už byla sebevražda, hned útočila.. náš první pes tolerovat kočku, když mu jedla z misky, u lidí by si nikdy nedovolil ani zavrčet, ale ten jezevčík byl dost ostrý.. Pak měly druhého a ten už byl pratelstejsi..
Z mého dětství byli jezevčíci to samé. Jezevčíci se báli o jídlo, o své pelechy a hračky. Každého nesnesli, buď vrčeli nebo jim chlupy stály vzteky.
@topazio píše:
U nás někde kocour za 800 Kč a kočka 1200 Kč. Kastrace.
já platila za kocoura letos v únoru 1200,–- a to ho nechali málem vykrvácet, nějak mu to jen slepili, že to sroste samo, v přepravce krve, v noci jsem ho musela zavřít do koupelny, no masakr - ale přežil
@topazio píše:
Jezevčík z mého dětství neměl rád velmi malé děti a některé starší lidi.
Jo, taky mám tuto zkušenost.. pro děti by možná mohl být v pohodě bisonek, ale zase je hodně choulostivy.. Teta ho měla, dělala pro něj fakt první poslední a umřel ji už ve 4 letech
@stinga píše:
já platila za kocoura letos v únoru 1200,–- a to ho nechali málem vykrvácet, nějak mu to jen slepili, že to sroste samo, v přepravce krve, v noci jsem ho musela zavřít do koupelny, no masakr - ale přežil
Chudáček
.
Teď už taky kastrace stojí více. Ale jak kde u nás. Psala jsem nejlevnější ceny.
@Beckyttine5 píše:
Jo, taky mám tuto zkušenost.. pro děti by možná mohl být v pohodě bisonek, ale zase je hodně choulostivy.. Teta ho měla, dělala pro něj fakt první poslední a umřel ji už ve 4 letech
Mopse taky nedoporučuji. Trpí na nemoce.
@topazio píše:
Mopse taky nedoporučuji. Trpí na nemoce.
Děkuji, tak budu pátrat dál..
@Beckyttine5 píše:
Buldočky taky ne. Také trpí na nemoce a mají potíže s dýcháním.
@Beckyttine5 píše:
@topazio píše:
Buldočky taky ne. Také trpí na nemoce a mají potíže s dýcháním.
U buldocku je spíš problém, že špatně snáší, když jsou chvilku sami a pak hodně demoluji.. Rodiče měli klasického buldoka, byl fajn, ale partnerovi se fyzicky nelíbí a vyjizdel po psech i dětech..
@Beckyttine5 píše:
U buldocku je spíš problém, že špatně snáší, když jsou chvilku sami a pak hodně demoluji.. Rodiče měli klasického buldoka, byl fajn, ale partnerovi se fyzicky nelíbí a vyjizdel po psech i dětech..
Mně se taky nelíbí. Když už psa k dětem. Tak Jorkšírského teriéra.
@Beckyttine5 píše:
Chápu… kdybych někde našla nějaké opuštěné kotě, tak by to byl signál a to by nebyl asi problém prosadit, ale jet do chovné stanice kotě cíleně koupit, je už jiná situace..
Pred 3 lety jsem našla na poli krabici s opuštěnými koťata, tak jsem je vzala domů a našla jim nové majitelé, naše kočka je totiz neprijala, jinak bych si je klidně nechala a partner tehdy vypadal, že by to asi i povolil..
tak počkej do jara a choď všude s očima dokořán, na jaře se dají nalézt opuštěné koťátka bohužel téměř všude