Partner nechce kočku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5683
20.12.22 09:33
@Beckyttine5 píše:
Venkovní kočka je taky možné řešení, ale nevím, zda pak bude plně ochocena pro děti jako z domácího odchovu a hlavně bych měla obavy, aby ji třeba nepřejelo auto, nebo se někde neztratila.. děti na ni budou citově vázané a co pak..

Měli jsme vždy venkovní a ochocene byly, mazlit se nechaly, od dětí sr nechali vozit po zahrade v kočárku pro panenky a všelijak jinak natahovat.

Kočka se takhle dožíla 15 let.

Kocouři obvykle moc dlouho nevydrželi, ti se víc toulali a casto byli prejeti autem. No i tohle ke kocicimu životu patří už staletí a je třeba to dětem vysvětlit a připravit i na tuto možnost. A pořídit další kočku, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
20.12.22 10:47
@Arboretka píše:
tak naše kočky jsou plně a absolutně ochočeny, jsou mazlivější a přítulnější než třeba kočka sousedky, která nepochopitelně nesmí ven a je jen doma, protože má sousedka stejné obavy. Takže kočka místo aby se proháněla po venku, běhala si kam chce a kdy chce, lovila myši, tak leží za oknem a ven jen kouká. Ale ono to stejně záleží na povaze kočky, já mám Barmské, jsou to ségry z jednoho vrhu, úplně stejné, jen jedna je světlá a druhá tmavá. Stejně vychovávané. A jedna je přítulný submisivní miláček, druhá je nervní dračice, na kterou se sáhne jen tehdy, když ona sama chce. Taky vládne všem a všemu, i psovi. Víš, kočka patří ven, kočce není přirozené válet se doma na gauči a moct pobývat jen v rámci nějakého bytu celý život, co je to za život? Když může být venku a jít ven? To jen mi lidé jsme si to zvráceně přetvořili. U nás má volný výběh i pes. To je tedy přešlechtěný miniprcek, takže to není pes k boudě, ale vyloženě pes domácí, povaleč u topení. Přesto i ona má volný výběh na velkou zahradu. Kdykoliv chce, tak se může sebrat a jít ven nebo domů. Milovnící koček je drží doma a hrajou si na to, jak je to pro tu kočku nejlepší, ne není, dělají to pro sebe, ne pro to zvíře. I ty to chceš dělat pro sebe, ne pro vaši budoucí kočku. Chtěla jsi kompromis, kompromis je, že můžeš mít kočku, ale venku, což je super pro kočku a zkousnutelné pro manžela. Jediný, kdo takový kompromis nevnímá dobře jsi ty.

U nás pes může taky kdykoliv ven, ale máme zabezpečenou zahradu, takže je v bezpečí.. Kočka ale může plot přelezt a může jít na cestu, kde ji může srazit auto.. a že už jsem těch přejetych koček viděla.. ale máš pravdu, může být venkovní se vstupem třeba do sklepa, to by mohlo projít..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
20.12.22 10:50
@Ahep píše:
Měli jsme vždy venkovní a ochocene byly, mazlit se nechaly, od dětí sr nechali vozit po zahrade v kočárku pro panenky a všelijak jinak natahovat.

Kočka se takhle dožíla 15 let.

Kocouři obvykle moc dlouho nevydrželi, ti se víc toulali a casto byli prejeti autem. No i tohle ke kocicimu životu patří už staletí a je třeba to dětem vysvětlit a připravit i na tuto možnost. A pořídit další kočku, no.

Sousedi si takto pořizují kočky skoro ob rok, déle jim bohuzel nevydrží.. ale nevíme, zda ji něco přejede, nebo si tu kočku třeba nechá někdo jiný, prostě se jim ta kočka pak nevrátí..
Pomohla by třeba kastrace? Že by se pak toulali méně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
20.12.22 11:06

Když ji nechce, tak ji nekupujte! Na zvířeti se musí shodnout všichni. Krom toho kočce nejde zakázat někam chodit, není to pes, nezvykne si na to, budete ji tím trápit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6439
20.12.22 11:13
@Beckyttine5 píše:
Sousedi si takto pořizují kočky skoro ob rok, déle jim bohuzel nevydrží.. ale nevíme, zda ji něco přejede, nebo si tu kočku třeba nechá někdo jiný, prostě se jim ta kočka pak nevrátí..
Pomohla by třeba kastrace? Že by se pak toulali méně?

To je jateční váha u koček. Pak už je tvrdá a se sekanou je hodně práce. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
20.12.22 11:38
@Beckyttine5 píše:
U nás pes může taky kdykoliv ven, ale máme zabezpečenou zahradu, takže je v bezpečí.. Kočka ale může plot přelezt a může jít na cestu, kde ji může srazit auto.. a že už jsem těch přejetych koček viděla.. ale máš pravdu, může být venkovní se vstupem třeba do sklepa, to by mohlo projít..

nevím jak to máte vy, my máme prostě u baráku kotelnu, jakože něco jako garáž přilepená na dům, jen je to technická místnost, kde je i kotel a bojler. Takže jsem tam nechala dát radiátor, udělat jim kočičí vlez, mají tam teploučko, děti když chtějí, tak si je berou dolů do přízemí na hraní na chvíli, do patra nesmí vůbec, dole je dlažba, to vytřu i s chlupama. Ale musím říct, že kočky jsou raději venku, doma s dětma vydrží chvíli se mazlit a pak zase jdou. A jsou tedy kastrované obě, a kupodivu nechodí jakože přes plot vepředu, kde je za plotem silnice, ale chodí na druhou stranu, kde je zahrada a přes plot louka a les. Srazit auto je může, to máš pravdu, nám takhle srazilo auto psa, vyběhl, nezareagoval, on byl takový raploušek, co běhal kolem plotu a štěkal na auta a ne a ne ho to odnaučit, jednou děti nedovřely řádně branku a on vyběhl a zrovna jelo auto, nešťastná náhoda. Holt stává se, bolí to, ale u těch zvířat je to trochu jednodušší o to, a nechci aby to teď vyznělo blbě, že se dají pořídit jiná, když se stane takové neštěstí a ten nový tvoreček většinou rychle zahojí rány na duši. Ty máš takovou možnost, prostě mít ji okolo baráku, brát si ji domu třeba když nebude doma manžel na to pomazlení, aby se dala ohlídat, že nebude nic ničit a manžel s ní nepřišel do styku. Venkovní kočka je teprve správně bezúdržbová :mrgreen: Já třeba myslím, že moje kočky mají krásný život a už je mám od roku 2004 a ještě obě stařenky žijou v poklidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
20.12.22 11:40
@Beckyttine5 píše:

rozhodně, venkovní kočka musí být kastrovaná a to včetně kocourů. Moje mamka bydlí vedle, měla kocourka a já mám dvě a nikdy se neztratily, nikdy se jim nic nestalo, nikde se netoulají, jdou a za chvíli se vrátí. Kocourek umřel letos v 17 letech na stáří, taky byl venkovní stejně jako mé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
20.12.22 11:45

Děkuji za tipy, myslím, že venkovní by mohla projít a je fakt partner je víc v práci, než doma, takže klidně by si mohla přes den hrát s dětmi i v domě.. A kdyby ji chtěla třeba na noc do svého pokojíčku, tak by mu to taky vadit nemuselo, když je to její pokoj..
Myslím, že on nejvíc řeší obývák a kuchyň, zbytek domu by třeba mohl projít, proberu to s ním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
20.12.22 12:22
@Anonymní píše:
Já se mu ani nedivim😂 já miluju psy a doma pejska máme, ale kočku bych nedala, ty vyloženě nesnasim😂 🙂

Doufám, že mě tu nikdo neukamenuje, ale já se mu taky nedivím, a jsem na tom podobně jak tady pisatelka. Přítel má kočku kterou jim jako kotě někdo hodil na zahradu, to je šílený zvíře, kočka venkovní do domu nesmí. Pohladit se nenechá plachá, furt mnončí, furt se plete pod nohy, člověk nemůže v létě otevřít okna (bungalov) nedej bože něco nechat na stole, minule jsem tam měla závin a ta s*ině tam vlezla a už jela, což já uklízela barák potřebovala jsem vyvětrat, ale žejo. Ted dotáhla 3 kotata, ty byly milý ty jsem si chovali a tak nějak zvykali na lidi od mala, aby se daly nuchnat hladit a nebyly plachý jak matka. Ale zas, furt to lezlo do domu, furt neustálý dost hlasitý písklavý mnoučení, za mě tohleto ne, přátelé. Já vím, že to tak prostě mají, ale já to taky nemusím, tyhle stvoření, psa máme taky a to ovčáka, tudíž velký plemeno od štěnátka, taky venku na dvorku kde má svuj „pokojíček“ ale to je náš brouček. Za mě taky zlatí psi. Kdo je má rád, miluje, zbožnuje nic proti nim ani tomu nemám, ale ne. Každé prostě to tak u těch koček nemá, takže bych se muže snažila pochopit. A na co děckám bude zvíře který třeba dlouho neuvidí, jak jsem tu někde četla. To bych jim raději pořídila morče nebo králíka, nebo něco na tento způsob. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76579
20.12.22 12:26
@Beckyttine5 píše:

tak kastraci každopádně, i když pořídíte venkovní kočku - nechtěných koček je asi tak jenom milion

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
20.12.22 12:30
@onajeblond píše:
Doufám, že mě tu nikdo neukamenuje, ale já se mu taky nedivím, a jsem na tom podobně jak tady pisatelka. Přítel má kočku kterou jim jako kotě někdo hodil na zahradu, to je šílený zvíře, kočka venkovní do domu nesmí. Pohladit se nenechá plachá, furt mnončí, furt se plete pod nohy, člověk nemůže v létě otevřít okna (bungalov) nedej bože něco nechat na stole, minule jsem tam měla závin a ta s*ině tam vlezla a už jela, což já uklízela barák potřebovala jsem vyvětrat, ale žejo. Ted dotáhla 3 kotata, ty byly milý ty jsem si chovali a tak nějak zvykali na lidi od mala, aby se daly nuchnat hladit a nebyly plachý jak matka. Ale zas, furt to lezlo do domu, furt neustálý dost hlasitý písklavý mnoučení, za mě tohleto ne, přátelé. Já vím, že to tak prostě mají, ale já to taky nemusím, tyhle stvoření, psa máme taky a to ovčáka, tudíž velký plemeno od štěnátka, taky venku na dvorku kde má svuj „pokojíček“ ale to je náš brouček. Za mě taky zlatí psi. Kdo je má rád, miluje, zbožnuje nic proti nim ani tomu nemám, ale ne. Každé prostě to tak u těch koček nemá, takže bych se muže snažila pochopit. A na co děckám bude zvíře který třeba dlouho neuvidí, jak jsem tu někde četla. To bych jim raději pořídila morče nebo králíka, nebo něco na tento způsob. :)

Já Tě chápu, každý to má jinak… králíka jsme dříve měli, ale nedal se moc ochocit, když jsme ho v létě pustili na zahradu, tak nikdy sám nepřišel a měl tendenci utíkat a ta morčata taky podle mě nebudou inteligencí na úrovni kočky nebo psa.. ještě mě napadlo pořídit jim nejakeho pejska ve velikosti kočky, ale zase ta malá plemena mívají často sklon hodně štěkat a mohou být i agresivní, velkého psa si zase nemohou chovat v náruči..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
20.12.22 12:31
@stinga píše:
tak kastraci každopádně, i když pořídíte venkovní kočku - nechtěných koček je asi tak jenom milion

Jo, to beru jako samozřejmost, naše první kočka se po kastraci hodně zklidnila a psychicky jí to pomohlo, předtím se trápila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76579
20.12.22 12:36
@Beckyttine5 píše:
Jo, to beru jako samozřejmost, naše první kočka se po kastraci hodně zklidnila a psychicky jí to pomohlo, předtím se trápila..

tak to ti schvaluji, a přesně tak, nekastrované kočky se trápí, jelikož je pořád popohání ten sexuální pud

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
20.12.22 12:40
@Beckyttine5 píše:
Já Tě chápu, každý to má jinak… králíka jsme dříve měli, ale nedal se moc ochocit, když jsme ho v létě pustili na zahradu, tak nikdy sám nepřišel a měl tendenci utíkat a ta morčata taky podle mě nebudou inteligencí na úrovni kočky nebo psa.. ještě mě napadlo pořídit jim nejakeho pejska ve velikosti kočky, ale zase ta malá plemena mívají často sklon hodně štěkat a mohou být i agresivní, velkého psa si zase nemohou chovat v náruči..

Rozumím, to o těch malých je fakt, hlavně čivavy. :mrgreen: Já i přítel, (což se divím má rád velký psy),máme rádi jezevčíky, říkáme jim limuzíny (podle délky těla) :mrgreen: Toho měl ex, a ted jsem byli v restauraci a tam ho taky měli a přítel byl nadšený, taky takové sympaták pes. Hlavně mamka přítele a brácha jeho, tak hlídavali sousedům, takové ten krátkosrsté černé jezevčík, no to byl brouček, :srdce: jednou jsme ho hlídali i u nás doma, jak říkám, já vařila on ležel na židli občas se přišel pohladil, klidas. Jen mu trvalo, když bez pomoci skákal na židli. :mrgreen: Jinak pohoda, ten snad ani neuměl štěkat. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný