Partner nechce kočku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56505
19.12.22 21:59
@Arboretka píše:
to je ale jedno, stejně je to cítit. A kočku měli, protože ona ji měla před vztahem. To je rozdíl. Samozřejmě to zvíře, které již bylo, přetrpěl. Ale ví, co je to za peklo kočka doma a další už nechce. Podstatné je, že v případě zvířat by mělo platit veto toho, co nechce. Hlavně v případě zvířat doma. Venku je to jedno, ale to zakladatelka nechce, ta ji chce doma, ne na zahradě.

Peklo? Možná pro tebe. Ale pro mnoho z nás ne. Z tebe ta nenávist ke kočkám čiší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
19.12.22 22:01
@Kelsey píše:
Jo. Oni jsou úžasní. Ale my máme celkově takové vtipné zvířata. Prostřední kocour je ukvíkaný, ukecaný. Když na něj mluvíme, tak furt odpovídá. Chodím každý den v poledne na oběd. Když nejdu hned ven psa první obejmout a pazlit. Tak se dívá za sklem. To myslíš vážně? Hlavu si pomalu vykroutí. A nahodí smutného smajlíka. Už to nedělám. První jdu pomazlit. Pak si jdu teprve ohřát oběd.

Naše taky povídají. Je s nimi sranda. Naštěstí jsme milovníci koček. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
19.12.22 22:03
@Beckyttine5 píše:
Beru, že ji nechce, ale my ji zase chceme, tak mam za to, že vztah by měl být o nějakém kompromisu, aby byli spokojení oba dva..

Tak pouze venkovní kočku, to je ten kompromis Bez přístupu do domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
19.12.22 22:07
@Beckyttine5 píše:
Vadí mu, že bude skrabat nábytek a sedačku a potom, že by měla doma svou toaletu, která smrdí.

Taky skáče pí žaluzií či zaclonach, prochází se po kuch. lince a sežere na co pride, může mocit do bot, do postele, kamkoli…kočku doma bych nechtěla, to proti tomu jsou psi úplná novinářka.

A už vůbec jak to mohl někdo tady napsat, že jdou bezúdržbový zviratka :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
406
19.12.22 22:07

Neporizovat. Nedejbože, že kočka něco pocura nebo to bude dělat pravidelně a co potom. Kočky to moc dobře vyciti, že je někdo nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
19.12.22 22:16
@Ahep píše:
Taky skáče pí žaluzií či zaclonach, prochází se po kuch. lince a sežere na co pride, může mocit do bot, do postele, kamkoli…kočku doma bych nechtěla, to proti tomu jsou psi úplná novinářka.A už vůbec jak to mohl někdo tady napsat, že jdou bezúdržbový zviratka :roll:
Žaluzie a záclony nemáme, ale jasně, je to zvíře, člověk musí počítat se vším..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
19.12.22 22:20
@topazio píše:
Peklo? Možná pro tebe. Ale pro mnoho z nás ne. Z tebe ta nenávist ke kočkám čiší.

to se pleteš, mám dvě kočky. A je úplně irelevantní, jestli pro mě to peklo je nebo ne, stejně tak jako jestli pro tebe není. Manžel ji prostě nechce a já ho chápu. Já mám kočky, mají všechnu péči, mají teplo v kotelně, neomezený výběh ven, kdykoliv chtějí na kočičí dveře, mají se lépe, než všechny kočky v bytě. Přesto domů, přímo do obytného prostředí nesmí a nechodí. Protože ano, to je peklo, kočka nejde vychovat jako pes, nesnáší to, jak lezou klidně na stůl, na linku, na gauč. I tak máme oškrábané všechno, co je okolo baráku dřevěné, natož aby to dělaly doma. Jsou na světě lidé, co mají kočky rádi, ale nejsou to fanatici kočkomilové, co omluví a snesou všechno. Ani tady ten manžel by neměl problém s kočkou, pokud by ji nemusel mít přímo v obytném prostoru. Zrovna tak by mu určitě nevadilo, kdyby si ji děti občas na chvíli vzali domů, ale pak zase mimo obytný prostor, kam kočky odedávna patřily. Ale to je zakladatelce málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
@me-ow píše:
Neporizovat. Nedejbože, že kočka něco pocura nebo to bude dělat pravidelně a co potom. Kočky to moc dobře vyciti, že je někdo nemusí.

Jo, to je pravda, když vycítí, že má s partnerem problém, tak se mu může mstit, to by nedělalo dobrotu..
A nemá taky někdo zkušenost s tím ragdollem? Nebo jsem četla, že jsou plemena koček, která mají povahu podobnou psům, ale nemám s tím žádnou zkušenost..
Já myslím, že partner je nejvíce ovlivněny tím, že k nim domů jeho sestra odložila kocoura, který tam byl naštvaný a všude mocil a vše skrabal a byt byl celý nacichly, a tím se mu vytvořila ta averze vůči kočkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
@Ahep píše:
Tak pouze venkovní kočku, to je ten kompromis Bez přístupu do domu.

přesně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
19.12.22 22:22

Vystehovala bych partnera a vzala si kočku… ted zrovna mam 14 dni nasi novou kočku. Je to nejlepší co jsme mohli do nasi rodiny udelat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
@Arboretka píše:
to se pleteš, mám dvě kočky. A je úplně irelevantní, jestli pro mě to peklo je nebo ne, stejně tak jako jestli pro tebe není. Manžel ji prostě nechce a já ho chápu. Já mám kočky, mají všechnu péči, mají teplo v kotelně, neomezený výběh ven, kdykoliv chtějí na kočičí dveře, mají se lépe, než všechny kočky v bytě. Přesto domů, přímo do obytného prostředí nesmí a nechodí. Protože ano, to je peklo, kočka nejde vychovat jako pes, nesnáší to, jak lezou klidně na stůl, na linku, na gauč. I tak máme oškrábané všechno, co je okolo baráku dřevěné, natož aby to dělaly doma. Jsou na světě lidé, co mají kočky rádi, ale nejsou to fanatici kočkomilové, co omluví a snesou všechno. Ani tady ten manžel by neměl problém s kočkou, pokud by ji nemusel mít přímo v obytném prostoru. Zrovna tak by mu určitě nevadilo, kdyby si ji děti občas na chvíli vzali domů, ale pak zase mimo obytný prostor, kam kočky odedávna patřily. Ale to je zakladatelce málo.

Venkovní kočka je taky možné řešení, ale nevím, zda pak bude plně ochocena pro děti jako z domácího odchovu a hlavně bych měla obavy, aby ji třeba nepřejelo auto, nebo se někde neztratila.. děti na ni budou citově vázané a co pak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
@DanielaD píše:
@topazio
ahoj, prosím, poraď

jak ti doma pijí kočky vodu, z čeho?

jak už jsem psala, jsou zvyklé chodit ven, teď se jim nechce a jezírko, kde pijí je pochopitelně zamrzlé.
Doma mají v misce vodu, ale neberou…

Teta měla pro kočky takovou fontánku do zásuvky, že v tom ta voda vlastně pořád proudila a to kočky (údajně) víc láká k pití, než stojatá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
19.12.22 22:23
@Královna Kosmíru píše:
Vystehovala bych partnera a vzala si kočku… ted zrovna mam 14 dni nasi novou kočku. Je to nejlepší co jsme mohli do nasi rodiny udelat.

To už je pro mě asi příliš radikální řešení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
19.12.22 22:23
@Beckyttine5 píše:
Jo, to je pravda, když vycítí, že má s partnerem problém, tak se mu může mstit, to by nedělalo dobrotu..
A nemá taky někdo zkušenost s tím ragdollem? Nebo jsem četla, že jsou plemena koček, která mají povahu podobnou psům, ale nemám s tím žádnou zkušenost..
Já myslím, že partner je nejvíce ovlivněny tím, že k nim domů jeho sestra odložila kocoura, který tam byl naštvaný a všude mocil a vše skrabal a byt byl celý nacichly, a tím se mu vytvořila ta averze vůči kočkám.

Skvělou povahu má i Mainská mývalí kočka. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
19.12.22 22:25
@klamonožka píše:
Teta měla pro kočky takovou fontánku do zásuvky, že v tom ta voda vlastně pořád proudila a to kočky (údajně) víc láká k pití, než stojatá.

Tu máme my. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný