Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Markéta80 píše:
v tomhle kompromis bohužel neudělášnepřivedla bych zvíře když ho tam někdo nechce. Budou jen hádky, kočka rozhodně nebude poslouchat že někam smí a někam ne a navíc to stejně nic nevyřeší. Řekl proč nechce? A jiné zvíře by chtěl? Hlavně netahej domů kočku že to nějak dopadne
Máme ještě psa, toho sám koupil, když nám umřel první, to nedával a hodně se trápil.. Štěně koupil s podmínkou, že bude na zahradě a v zimě smí do předsíně, žádný obývák, kuchyně či ložnice.. Realita byla taková, že od prvního dne spalo štěně v posteli a už je to typicky gaucak, povolí mu vše, i když občas u toho trochu remca..
Já mám zato, že s pořízením zvířete by měli souhlasit úplně všichni, jinak neporizovat. Akorát to pak bude zbytečný zdroj napětí a sporu.
@Beckyttine5 píše:
Ona mu vadila, ale toleroval ji, protože tady byla dříve než on, teď už kočku nechce..
Nějakou venkovní by asi neřešil, ale já bych ji chtěla mít i doma.
Chápu tě. Kdyby tvůj chlap přišel s tím, že se pořídí jiné zvíře, tak mu to zamítni.
Když jsem byla malá, měli jsme to podobně. Kočku jsme s mamkou moc chtěli, ale táta byl rezolutně proti, a tak se nepořizovala. I když mě to jako dítě mrzelo, zpětně vidím, že to bylo dobré rozhodnutí, nedělalo by to dobrotu. Zvíře se stane členem domácnosti a jako takové si zaslouží, aby ho měli rádi všichni. Mně by se taky nelíbilo, kdyby si proti mé vůli manžel pořídil třeba tarantuli
.
Na druhou stranu tátovo opakované prohlášení „nesnáším kočky“ taky časem vzalo za své a když se teď vidí s těma mýma, může se umazlit, ochotně si s nimi hraje a i když by to nikdy nepřiznal, má je rád
. Ale spoléhat na to, že to bude případ i tvého manžela, moc nejde.
@Beckyttine5 píše:
Máme ještě psa, toho sám koupil, když nám umřel první, to nedával a hodně se trápil.. Štěně koupil s podmínkou, že bude na zahradě a v zimě smí do předsíně, žádný obývák, kuchyně či ložnice.. Realita byla taková, že od prvního dne spalo štěně v posteli a už je to typicky gaucak, povolí mu vše, i když občas u toho trochu remca..
Třeba se boji sporu mezi svým mazlíčkem a tou případnou kočkou
a nechce řešit nějaké jejich vztahy a vzájemnou socializaci a tak dále ![]()
@topazio
ahoj, prosím, poraď
jak ti doma pijí kočky vodu, z čeho?
jak už jsem psala, jsou zvyklé chodit ven, teď se jim nechce a jezírko, kde pijí je pochopitelně zamrzlé.
Doma mají v misce vodu, ale neberou…
@matkabagristy píše:
Mame kocky dve. Nemeli bychom je, pokud by byl manzel proti, a ja spoleham na to, ze on nedovlece domu neco, co bude vadit mne. Sla bych do kompromisu a poridila detem treba krecka.
Myslím, že ti hlodavci by asi mohli projít, ti jsou v kleci v jednom pokoji, ale s tím mám zase trošku problém já, že to zvířátko tráví většinu času v kleci, mám raději, když má svobodu a může si dělat, co chce, což u hlodavců úplně nejde…
Ještě bych chtela pár slepic, těm bych vyčlenila část zahrady a stodolu, ale zatím je to taky u partnera neprůchozí, ale bez slepic žít dokážu, kočičku bych chtěla víc
Já jsem v tomhle docela sobec. Chtěla jsem kočku, chlap souhlasil. Donesli jsme si domů kotě a chlap dostal kopřivku. Moje řešení? Pořídila jsem si druhé kotě.
Za mě chlapa chápu. Udělejte to tak, že se domluvíte, že péče o zvíře bude na vás. Kočka nebude smět třeba do ložnice, do jeho pracovny a pod.
A že bude zničený nábytek… když jí pořídíte dobré škrabadlo a naučíte ji, že se škrábe na něm (a ta kočka samotná nebude úplné pako) tak není žádný problém s ničením nábytku. Hodně závisí na tom, z jakého materiálu ten nábytek je. Některé se ničí velmi snadno, jiné hůř. Chce se to přizpůsobit. Moje kamarádka má koženou sedačku a od kočky na ní nemá ani škrábaneček. Takže to jde, ale závisí to na hodně faktorech.
Zase kočka je závazek tak na 15 let. Pokud je manžel tak hrozně proti, tak udělejte kompromis a kupte si třeba dvě morčata.
@DanielaD píše:
@topazio
ahoj, prosím, poraďjak ti doma pijí kočky vodu, z čeho?
jak už jsem psala, jsou zvyklé chodit ven, teď se jim nechce a jezírko, kde pijí je pochopitelně zamrzlé.
Doma mají v misce vodu, ale neberou…
Moje kočka třeba pila jedině ze sklenice, miska jí přišla podradna.. měla takové broušené, se zlatými okraji..
@Beckyttine5 píše:
Já britku měla a byla taková odtazitejsi, ne moc přítulná.. teď jsem chtěla proto spíše ragdoll.
Náš brečí, když nejsou děcka doma. Hledá je. Přivolává. On má své nálady, kdy se jde pomazlit za náma. Jak stárne, tak chodí častěji. Ale za děckama jde vždy.
K němu máme mladší dva obyčejné domácí kocoury. Naučil to i je. Proti škrábání na sedačku nebo zdi stačí, když se někde nechá kousek OSB desky a škrábadlo.
Pokud nechce muž, tak to prostě nejde. Musíte být jednotní.
@LilyJane píše:
Já jsem v tomhle docela sobec. Chtěla jsem kočku, chlap souhlasil. Donesli jsme si domů kotě a chlap dostal kopřivku. Moje řešení? Pořídila jsem si druhé kotě.
Za mě chlapa chápu. Udělejte to tak, že se domluvíte, že péče o zvíře bude na vás. Kočka nebude smět třeba do ložnice, do jeho pracovny a pod.
A že bude zničený nábytek… když jí pořídíte dobré škrabadlo a naučíte ji, že se škrábe na něm (a ta kočka samotná nebude úplné pako) tak není žádný problém s ničením nábytku. Hodně závisí na tom, z jakého materiálu ten nábytek je. Některé se ničí velmi snadno, jiné hůř. Chce se to přizpůsobit. Moje kamarádka má koženou sedačku a od kočky na ní nemá ani škrábaneček. Takže to jde, ale závisí to na hodně faktorech.
Zase kočka je závazek tak na 15 let. Pokud je manžel tak hrozně proti, tak udělejte kompromis a kupte si třeba dvě morčata.
Ta péče je jasná, o psa se starám taky jen já, on ho má jen na to mazlení, ale to nevadí, já se o zvířátka starám ráda a kočka mi nikdy moc náročná nepřišla
@Beckyttine5 píše:
Ahoj, budu ráda za názory jiných..
Děti by chtěly koťátko, ja bych je v tom plně podpořila, ale partner je proti a kočku doma nechce, jak to demokraticky vyřešit?
Kdybychom hlasovali, tak ho s dětmi prehlasujeme, ale to asi není řešení.. Napadlo mě navrhnout mu, že by třeba kočka měla vyhrazeny určitý prostor v dome, kde by se volně pohybovala a určitý prostor by si vyhradit partner, kam by nesměla (třeba ložnice a jeho pracovna a dílna)..
Jak byste to řešili vy?
o kočce se nehlasuje, kočku buď chtějí všichni nebo se nepořizuje,
a to jsem majitel 3 koček
@Beckyttine5 píše:
Moje kočka třeba pila jedině ze sklenice, miska jí přišla podradna.. měla takové broušené, se zlatými okraji..
aha
tak zítra koupím broušené sklo, snad už se konečně napijí
mršky jedny
@Kelsey píše:
Náš brečí, když nejsou děcka doma. Hledá je. Přivolává. On má své nálady, kdy se jde pomazlit za náma. Jak stárne, tak chodí častěji. Ale za děckama jde vždy.
K němu máme mladší dva obyčejné domácí kocoury. Naučil to i je. Proti škrábání na sedačku nebo zdi stačí, když se někde nechá kousek OSB desky a škrábadlo.
Pokud nechce muž, tak to prostě nejde. Musíte být jednotní.
Chápu… kdybych někde našla nějaké opuštěné kotě, tak by to byl signál a to by nebyl asi problém prosadit, ale jet do chovné stanice kotě cíleně koupit, je už jiná situace..
Pred 3 lety jsem našla na poli krabici s opuštěnými koťata, tak jsem je vzala domů a našla jim nové majitelé, naše kočka je totiz neprijala, jinak bych si je klidně nechala a partner tehdy vypadal, že by to asi i povolil..
@DanielaD píše:
ahatak zítra koupím broušené sklo, snad už se konečně napijí
mršky jedny
Zkus i normální sklenici.. zase si myslím, že když má kočka žízeň, tak se prostě napije