Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Kočky mám ráda, jednoho kocoura máme doma. I přesto bych respektovala, že partner kočku nechce. V tomto bych na demokracii “nehrála”, domácí zvířátko by měli chtít a mít rádi všichni členové rodiny. Je to závazek na spoustu let, většinou nadělá spoustu škody, škrábe, čůrá, kde nemá…
Dej tomu čas. Najděte si kamarády, kteří mají doma třeba Briťáka (taky jednoho máme). My jsme teda rodina kočkomilů. Takže problém není.
Ale zrovna u Britek může vidět, jak je to nádherné a chytré zvíře. Že má svou vznešenost. Nebo se s ním domluv, že se pouze zajedete spolu podívat do chovné stanice (bez dětí). Je to bude drásat, když odjedou bez kamaráda.
@Beckyttine5 píše:
Kočku jsme už měli, bohužel nám letos po 16 letech umrela, žádný problém se staranim se jsem neměla, v tom problém nevidím..
Tak proč s ní má partner problém?
@Beckyttine5 píše:
Ahoj, budu ráda za názory jiných..
Děti by chtěly koťátko, ja bych je v tom plně podpořila, ale partner je proti a kočku doma nechce, jak to demokraticky vyřešit?
Kdybychom hlasovali, tak ho s dětmi prehlasujeme, ale to asi není řešení.. Napadlo mě navrhnout mu, že by třeba kočka měla vyhrazeny určitý prostor v dome, kde by se volně pohybovala a určitý prostor by si vyhradit partner, kam by nesměla (třeba ložnice a jeho pracovna a dílna)..
Jak byste to řešili vy?
Asi poslouchá Pokáče
Já bych nepořizovala. Sama bych chtěla číču a syn by mě podpořil, ale tatínek by to asi nerozdejchal.
@Kutil Tom píše:
Tak co blbne? To bude zase vnější kočka a domů se přijde akorát nažrat a pomazlit, když zrovna bude chtít… tak co mu na tom vadí?
No, u nás je to vnitřní kočka s neomezeným přístupem ven.. těžko říct, kolik času by ta nová kočka chtěla trávit venku a kolik doma..
@Kelsey píše:
Dej tomu čas. Najděte si kamarády, kteří mají doma třeba Briťáka (taky jednoho máme). My jsme teda rodina kočkomilů. Takže problém není.
Ale zrovna u Britek může vidět, jak je to nádherné a chytré zvíře. Že má svou vznešenost. Nebo se s ním domluv, že se pouze zajedete spolu podívat do chovné stanice (bez dětí). Je to bude drásat, když odjedou bez kamaráda.
Britsky jsou top. ![]()
Máme ji doma. Samozřejmě s PP.
Mame kocky dve. Nemeli bychom je, pokud by byl manzel proti, a ja spoleham na to, ze on nedovlece domu neco, co bude vadit mne. Sla bych do kompromisu a poridila detem treba krecka.
@Kelsey píše:
Teď jsme byli u jeho sestry, mají koťátko. Děti byly nadšené, pořád si s ním hrály, ale on se na něj snad ani nepodíval.. prostě není na kočky..
@topazio píše:
Britsky jsou top.
Máme ji doma. Samozřejmě s PP.
Já britku měla a byla taková odtazitejsi, ne moc přítulná.. teď jsem chtěla proto spíše ragdoll.
@Beckyttine5 píše:
Beru, že ji nechce, ale my ji zase chceme, tak mam za to, že vztah by měl být o nějakém kompromisu, aby byli spokojení oba dva..
v tomhle kompromis bohužel neuděláš
nepřivedla bych zvíře když ho tam někdo nechce. Budou jen hádky, kočka rozhodně nebude poslouchat že někam smí a někam ne a navíc to stejně nic nevyřeší. Řekl proč nechce? A jiné zvíře by chtěl? Hlavně netahej domů kočku že to nějak dopadne ![]()
@Beckyttine5 píše:
Ahoj, budu ráda za názory jiných..
Děti by chtěly koťátko, ja bych je v tom plně podpořila, ale partner je proti a kočku doma nechce, jak to demokraticky vyřešit?
Kdybychom hlasovali, tak ho s dětmi prehlasujeme, ale to asi není řešení.. Napadlo mě navrhnout mu, že by třeba kočka měla vyhrazeny určitý prostor v dome, kde by se volně pohybovala a určitý prostor by si vyhradit partner, kam by nesměla (třeba ložnice a jeho pracovna a dílna)..
Jak byste to řešili vy?
Ani omylem, nikdy kocku, ale uz bych to inzerovala pri seznameni..takze pres odpor manzela urcite ne!
@topazio píše:
Tak proč s ní má partner problém?
Ona mu vadila, ale toleroval ji, protože tady byla dříve než on, teď už kočku nechce..
Nějakou venkovní by asi neřešil, ale já bych ji chtěla mít i doma.
Pro zvířata existuje právo veta, takže když jeden nechce, ostatní mají smůli, i kdyby jich bylo 50.
@Beckyttine5 píše:
No, u nás je to vnitřní kočka s neomezeným přístupem ven.. těžko říct, kolik času by ta nová kočka chtěla trávit venku a kolik doma..
nase jsou v lete skoro furt venku, ted pobyvaji doma, ven jdou vyjimecne
Pokud se týká zvířat, má kdokoliv v rodině právo veta. Nelze nikoho přehlasovat nebo podvést.