Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@stinga píše:
tak když má ona ty zvířata doma dřív než toho chlapa, tak takhle musí uvažovat přece, jako rozjet vztah a po zaláskování a sestěhování zjistit, že ten druhý nesnáší zvířata, která mám doma - to je snad nesmysl,
já se také ptám na vztah ke kočkám ještě dřív, než proběhne první rande - nač ztrácet čas a ranit city
Hele já nevím, já bych taky chtěl kočku, fakt jako moc, chybí mi to, naše kočka zůstala u našich, přesně podle domluvy a já vím od začátku, že manželka kočku nechce doma. Tu u našich má ráda, vlastně ji pomáhala piplat jako slepé kotě, když přijedeme k našim, tak ji pohladí, nikdy by žádnému zvířeti neublížila, miluje zvířata, hlavně psy, to máme společný, má ráda i kočky, ale nechce jí u nás doma. Upřímně vím, že bych si to dokázal prosadit, tuplem, kdybych souhlasil s tím, že to bude nějaká šlechtěná kočka, což se mi sice nechce, protože nejsem příznivcem kupování zvířat, když jich je spoustu bez domova, koček tuplem, ale jo, kočku bychom měli, navíc by se tím vyřešili Vánoce, dostali bychom ji od větší části rodiny, ale já prostě v jádru vím, že by to byl ústupek jen kvůli mě a to mi přijde jako nezodpovědný a sobecký, zvíře musí chtít všichni. Já bych taky nejásal z papouška a prostě bych ho jen toleroval, kvůli tomu, že ho chtěl člověk, na kterém mi záleží a to je prostě špatně, si myslím.
@Matt 02 píše:
Hele já nevím, já bych taky chtěl kočku, fakt jako moc, chybí mi to, naše kočka zůstala u našich, přesně podle domluvy a já vím od začátku, že manželka kočku nechce doma. Tu u našich má ráda, vlastně ji pomáhala piplat jako slepé kotě, když přijedeme k našim, tak ji pohladí, nikdy by žádnému zvířeti neublížila, miluje zvířata, hlavně psy, to máme společný, má ráda i kočky, ale nechce jí u nás doma. Upřímně vím, že bych si to dokázal prosadit, tuplem, kdybych souhlasil s tím, že to bude nějaká šlechtěná kočka, což se mi sice nechce, protože nejsem příznivcem kupování zvířat, když jich je spoustu bez domova, koček tuplem, ale jo, kočku bychom měli, navíc by se tím vyřešili Vánoce, dostali bychom ji od větší části rodiny, ale já prostě v jádru vím, že by to byl ústupek jen kvůli mě a to mi přijde jako nezodpovědný a sobecký, zvíře musí chtít všichni. Já bych taky nejásal z papouška a prostě bych ho jen toleroval, kvůli tomu, že ho chtěl člověk, na kterém mi záleží a to je prostě špatně, si myslím.
Myslím, že bys toho papouška pak miloval.. člověk, který má rád zvířata si zamiluje každé, se kterým bude žít..
@Beckyttine5 píše:
Myslím, že bys toho papouška pak miloval.. člověk, který má rád zvířata si zamiluje každé, se kterým bude žít..
můj taťka byl z rodiny, kde zvířata byla dobrá, jen pokud šla sníst - mamka chtěla kočku, to neprošlo, tak ho ukecala na jezevčíka, jeli pro štěně, ovšem z toho sešlo, všechny štěňátka těm chovatelům umřela,
tak zase nic, na jaře našla mamka opuštěné kotě mezi slepicemi, postupně - bude venku, bude ve sklepě, nakonec kotě žilo vevnitř i venku, pak přicházely postupně další kočky, smrt každé otec oplakal vždy hrozně, teď rodiče spí tak, že mezi nimi v posteli spí největší kocour a kdo se v noci vzbudí na wc, ten povinně kocoura hladí - prostě z naprostého antizvířecího člověka se stal naprostý milovník koček
@Beckyttine5 píše:
Já nevím, já jsem s jedním vyrůstal, naši ho stále mají, větší svini jsem neviděl, já toho ptáka úplně nenávidím, jako já rozumově chápu, že to zvíře za to svým způsobem nemůže, chápu a věřím, že snad většina ptáků není takových, jako tenhle magor, ale mám na tolik špatné zkušenosti, že ptáka doma fakt nechci a nevím, jestli bych si už podvědomě nevytvořil k tomu jinému averzi. Jako nic bych mu nedělal, ale nevím, jestli bych to dokázal v sobě přepnout, jestli by to ze mě papoušek necítil, jestli bych v něm automaticky neviděl toho šikanátora atd. Třeba ne, ale fakt nevím. Myslím právě, že tak nějak to funguje, že pokud někdo fakt z přesvědčení to zvíře nechce, je jedno z jakého důvodu, tak by se pořídit nemělo, protože ano, může nastat to, že si člověk to zvíře zamiluje, ale taky třeba nemusí, minimálně tam je nějaký procento, že to hrozí a to mi přijde jako zbytečný risk. Něco jiného je, třeba případ kočka vs náš táta. Kočku nechtěl, já jí přinesl domů, ale ne nějak jako na ferovku a plánovaně, prostě jsem jí tam nemohl nechat, no a táta měl prostě to hlavní slovo, jestli teda kočce pomůžeme, dáme nějak dohromady a najdeme jí dobrý domov a nebo zůstane. Rozhodl se, že zůstane, ale nebyl nijak tlačen, byl jeho názor brán vážně, takže jsme od prvního okamžiku počítali, že kočka půjde do světa, jen co bude žrát sama a trochu vyroste. Táta se na konec rozhodl, že nám to nemůže udělat a zvykl si na ní tak, že by ji nikomu nedal, dneska na ni nedá dopustit, ale dostal ten prostor. Nebyly tam nějaké nátlaky ani od nás dětí ani od mámy. Protože jsme věděli, že je to dočasný, jako přemlouvali jsme, doufali, ale zase chápali, že buď jí bude chtít i ten táta a nebo pro její dobro půjde jinam, kde ji bude chtít celá rodina. Tohle pochopí i malé dítě, když se mu to nějak rozumně a s citem vysvětlí, ne stylem, no děti ten táta prostě kočku nechce a my bychom ji tak chtěli. To už je takový trošku nátlak a to se mi na tom právě nelíbí, protože pak právě hrozí, že kvůli tomu zvířeti budou hádky atd. A to je myslím zbytečný a myslím, že ani to zvíře si nezaslouží být od jednoho člena jen trpěné. Jako může se to změnit, ale i to malé riziko, že ne, by mi za to nestálo.
@Janli píše:
No jo, jenže ty považuješ ta správný jen a pouze tvoje hodnoty. Cokoliv má někdo jinak, tak jím opovrhuješ a máš nutkavou potřebu ho přesvědčovat o jediné správné cestě….
Ale kdepak. Jen říkám, že chlap, který nemá rád zvířata, prostě není pro mě. Ať žije s takovou, která to má nastavené stejně. Jsem daleka klavírovat do takového chlapa, že má mít zvířata rád. Ne, jenom s ním nechci bydlet. To je celé. ![]()
Vím, že mi nemůžeš odpustit debatu o nezaměstnaných ženách, ale v podstatě jsi na tom stejně - taky jsi tam měla nutkavou potřebu přesvědčovat ostatní, jak je správné být nezaměstnaná. A marně jsem psala o tom, že některé ženy se v práci realizují rády.
Takže si to osočování o něčí nutkavé potřebě prosím přelaď.
@DanielaD píše:
díky za info, o fontánce uvažuji, opravdu funguje?
Nám fungovala bohužel chvíli. My tu máme hodně tvrdou vodu. Ale všem zvířatům se líbila. ![]()
@Matt 02 píše:
Já nevím, já jsem s jedním vyrůstal, naši ho stále mají, větší svini jsem neviděl, já toho ptáka úplně nenávidím,
Jsem na seznamce. Už moc na ni nechodím. Ale hned v úvodu mám napsáno, že mám dítě a dvě kočky. Budoucí chlap, pokud si bude přát vztah, tak musí počítat s tím, že se koček nevzdám. A pokud jednou odejdou, budu chtít další. Ujasníme si to hned. Buď s tím bude souhlasit nebo holt bude po vztahu.
@smečka.blech píše:
Mě osobně teda spíš imponují lidi, kteří si umí spočítat, zda takového člena rodiny po všech stránkách v pohodě zvládnou a podle toho si pak zvíře (ne)pořídí.
Ano, to taky považuji za samozřejmé. Naše okolí říká, že by se chtělo mít jako zvířata u nás. ![]()
A ústupky a kompromisy v manželství nutné jsou. Já jsem ale skoro 30 let prožila s manželem ve shodách, takže když jsem pak poznala chlapa, co se kroutil, že psa né a kočku né a… tak mě prostě nepřitahoval.
A počet dětí už ve svých skoro 60 opravdu řeším razantně méně než počet psů.
![]()
@Cimada píše:
Nám fungovala bohužel chvíli. My tu máme hodně tvrdou vodu. Ale všem zvířatům se líbila.
jak už jsem psala, životnost čerpadla prodlužujeme namočením do silného octového roztoku, ale navždy to bohužel není
@stinga píše:
můj taťka byl z rodiny, kde zvířata byla dobrá, jen pokud šla sníst - mamka chtěla kočku, to neprošlo, tak ho ukecala na jezevčíka, jeli pro štěně, ovšem z toho sešlo, všechny štěňátka těm chovatelům umřela,
tak zase nic, na jaře našla mamka opuštěné kotě mezi slepicemi, postupně - bude venku, bude ve sklepě, nakonec kotě žilo vevnitř i venku, pak přicházely postupně další kočky, smrt každé otec oplakal vždy hrozně, teď rodiče spí tak, že mezi nimi v posteli spí největší kocour a kdo se v noci vzbudí na wc, ten povinně kocoura hladí - prostě z naprostého antizvířecího člověka se stal naprostý milovník koček
To je moc hezký. ![]()
@stinga píše:
jak už jsem psala, životnost čerpadla prodlužujeme namočením do silného octového roztoku, ale navždy to bohužel není
Ano, taky jsme to čistili často a přiznávám se, že mám teď období, kdy to ani nestíhám, ani mě to nebaví. Ale dobrá věc to je. Zprovozníme to zase asi teď ve vánočním volnu.
@Beckyttine5 píše:
Ale to přece není pravda, to je jen alibismus, jak si omluvit, že chceš proti vůli manžela domů dovést zvíře.
@Cimada píše:
Ale kdepak. Jen říkám, že chlap, který nemá rád zvířata, prostě není pro mě. Ať žije s takovou, která to má nastavené stejně. Jsem daleka klavírovat do takového chlapa, že má mít zvířata rád. Ne, jenom s ním nechci bydlet. To je celé.
Vím, že mi nemůžeš odpustit debatu o nezaměstnaných ženách, ale v podstatě jsi na tom stejně - taky jsi tam měla nutkavou potřebu přesvědčovat ostatní, jak je správné být nezaměstnaná. A marně jsem psala o tom, že některé ženy se v práci realizují rády.
Takže si to osočování o něčí nutkavé potřebě prosím přelaď.
Já někde psala, že je správný být nezaměstnaná?
Tobě už fakt přeskočilo….