Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Zmeni. Ja se zmenila nejen po tezkem porodu, a po dětech. Manzel taky. I kdyz asi u obou se daly vysledovat sigaly, ze to tam je. Nektere vlastnosti se prohloubily, jine temer vymizely. A blby je, ze nas to hodne vzdalilo.
@Terodaktil píše:
Neustale tady ctu, kdyz ma nejaka mamina, zena problem s partnerem vas dotaz „a to sis toho nevsimla driv?“Jako vazne? Copak vasi partneri se po x letech souziti nijak nevybarvili? V nicem nezmenili?
Je tezke posuzovat partnera v ramci zamilovanosti, po roce, po dvou, po 10letech.
Prece jste tady dospele zeny a vite, ze kazdy se muze zmenit z minuty na minutu. Tak proc porad odsuzujete ty, ktere nyni maji nejaky problem a ta vase vecna otazka: a tos nevedela driv?
Zasadne nikoho v zivote neodsuzuju. Jediny, kdo mi vadi jsou netolerantni lide, prave takovi, co odsuzuji ty druhe a vsechno vedi s naprostou jistotou. Ale i tech je mi v podstate lito. protoze za kazdym clovekem je nejaky pribeh.
@Terodaktil píše:
Neustale tady ctu, kdyz ma nejaka mamina, zena problem s partnerem vas dotaz „a to sis toho nevsimla driv?“Jako vazne? Copak vasi partneri se po x letech souziti nijak nevybarvili? V nicem nezmenili?
Je tezke posuzovat partnera v ramci zamilovanosti, po roce, po dvou, po 10letech.
Prece jste tady dospele zeny a vite, ze kazdy se muze zmenit z minuty na minutu. Tak proc porad odsuzujete ty, ktere nyni maji nejaky problem a ta vase vecna otazka: a tos nevedela driv?
Lidí se zásadně nemění jen trochu. Ale není se vnímání těch druhých…
@Ornwen píše:
Zmeni. Ja se zmenila nejen po tezkem porodu, a po dětech. Manzel taky. I kdyz asi u obou se daly vysledovat sigaly, ze to tam je. Nektere vlastnosti se prohloubily, jine temer vymizely. A blby je, ze nas to hodne vzdalilo.
Ideální je odejít před porodem, nebo chvílí po nem. Pak je všechno jinak a většinou horší.
Udělat dítě lesbičkam, trochu se namnozit, ale domů si ženy na plný úvazek netahat.
@Janli píše:
Paní Morálka zas přišla kázat…
Jo, můj partner se vybarvil, ale dřív než jsem si s ním pořídila majetek a děti. Nebyla jsem blbá, ani naivní, ani slepá a zavčas jsem ho poslala zpátky mamince. Zato kolem sebe pořád vidím naivky co čekají, že mimísek a svatba udělá z nepoužitelnýho idiota Jamese Bonda kříženýho s chůvou Fine… Ono nejde ani tak o vybarvení, většinou je to tak, že všichni okolo ví svý, ale dotyčná je slepá, hluchá a blbá… prozře až s miminem a hypotékou na krku…
Přesně tak, v okolí mám takové dvě. Obě si na svýho chlapa stěžujou. Jedna s ním má dítě a nedávno si koupili barák (hypotéka), přitom ještě před 2 měsícema říkala že s ním nemůže vydržet, že sw jí úplně hnusí a teď dokonce plánujou druhý dítě. No co jedno dítě ho nezměnilo,,změní" ho druhý.
U té druhé chlap ještě není ani rozvedenej a čekají spolu dítě. Říká o něm že ho ani nemiluje. Nechápu myšlení takovýhto líto.
Taky se někdy nestačím divit, jak se tu kope do zoufalých lidí. Je dobré si uvědomit, že jsme každý z jiných sociálních poměrů a život není fér. Nikdo neví, čím si kdo prošel v dětství a jaké to má dopady na výběr partnera, argumet typu „já to měla taky těžké a dopadla jsem líp“, absolutně neberu.
To same u finančně negramotných lidí, těch je tu též mraky, když ale vidím své kamarádky z dětství, to v čem vyrůstaly, tak se nedivím, že si uvalily dluhy a jako bonus nezodpovědné partnery, protože jim nikdo nedal průpravu a ani lásku, nedělá to ze mě lepšího člověka, jen jsem měla štěstí se narodit.
Prostě nedostatek empatie, lidé si odjakživa užívali lynčování ostatních…
Je tu učitě i pár případů, kdy opravdu zůstává rozum stát, těch je ale minimum…
@Ornwen píše:
A cem tě porod a děti tak zmenily?
@Venetia píše:
A cem tě porod a děti tak zmenily?
Jsem vyrazne vic sebevedoma, neřešim blbiny a neresim okoli. To je asi to hlavní. Driv jsem fakt hodne zohlednovala jestli to nebude nekomu vadit, neřekla jsem ne i kdyz se mi to nehodilo, nepostavila jsem se za sebe.
A je to castecne detmi, protoze chci aby tyhle veci umely a castecne tim, ze kdyz malem umres, ponekud se ten pohled na svet zmeni.
Mazel byl vzdycky relativne pohodovy typ, ale bez deti jsme se dohodli, rozdeli prace, podnikali vse mozne. Po prvnim diteti dobre, po druhém je toho na nej asi moc. Deti rusi jeho klid a jeho reakce na to je bohuzel spis vypnout nez na chvili zabrat, aby pak mel volno.
@DobráŠunka deti jsou ve skolce a ja se s klidem uzivim a obstaram sama. Nechci odchazet, ale nechci mit doma otraveneho chlapa.
Ale jinak ne, nebyla to zmena z minuty na minutu, trvalo to par let a treba to par let zabere a nejak to vyresime
@Terodaktil píše:
Ja si zase vsimam vasich nazoru a postoju, ktere jsou podle meho nazoru castokrat mimo misu.
Ja se divim, ze jste se vubec nekdy ve vztahu spalila, kdyz jste tak dokonala co se tyce cuchu na liditakova vedma, ktera vi. To kdyby umely vsechny zeny na svete neni emimino.
Nikdy nevite jestli se i dospely chlap chytne spatne party, jestli ho neco nezacne zrat, treba i vy toho vaseho, zit s takovou dokonalou partnerkou nemusi byt lehke.
A ze jste mely deti az po 10letech? Tak to budte rada, ze to vyslo, protoze pak jsou tady diskuze 35+ a nemam partnera ani dite.
Mozna, ze prvni mela v 18 a druhe jeste v obstojnem veku.. Kazdopadne se sice taky v minulosti sekla ale komukoliv se stane neco podobneho nebo jen filozofuje „kdyby se stalo“,je dle jejiho tvrzeni naivni… Tak to je gól…
po bitve generalem…
A tak aspon si Janli zaprotiřečila, sama se nevědomky skritizovala, zesměšnila a zivot jde dál…
@Janli píše:
@Šimelda v prvním vztahu jsem se ošklivě spálila a pak jsem hledala partnera rozumem. Děti jsem si s ním pořídila až po deseti letech, až jsem si jím a jeho osobností byla jistá. Zažili jsme spolu zlý a ještě horší. Jo, změnil se, ale k lepšímu. Pokud si někdo upíchne dítě po dvou letech, kdy je ještě zaslepený láskou, tak se nesmí divit. Ale pořád jde o naivitu. Jinak musím konstatovat, že jsi celkem přející osůbka, taková škodolibá co? Zakladatelky diskuze a postoje znám, tohle není její první diskuze.
Ja hlavne rikam pravdu - nekdy se to lidem nelibi…čtu pozorně… tvuj nazor nebyl ani nazorem. Pokud nekoho kritizujes a sama si delala to same… no tak kde jsme… Spis bych od tebe cekala pro zakladatelku slova utechy a pochopeni…
@Ornwen píše:
@DobráŠunka deti jsou ve skolce a ja se s klidem uzivim a obstaram sama. Nechci odchazet, ale nechci mit doma otraveneho chlapa.
Ale jinak ne, nebyla to zmena z minuty na minutu, trvalo to par let a treba to par let zabere a nejak to vyresime
Jakýkoli výsledek je mi jedno, jen když už si se ptala veřejné, tak veřejný pohledy na věc.
@Šimelda píše:
Mozna, ze prvni mela v 18 a druhe jeste v obstojnem veku.. Kazdopadne se sice taky v minulosti sekla ale komukoliv se stane neco podobneho nebo jen filozofuje „kdyby se stalo“,je dle jejiho tvrzeni naivni… Tak to je gól…po bitve generalem…
A tak aspon si Janli zaprotiřečila, sama se nevědomky skritizovala, zesměšnila a zivot jde dál…
Máš v tom dost zmatek děvče, zkus si to přečíst ještě jednou, ať se tu nezesměšňuješ ty. Bavíme se tady o ženách, co tvrdí, jak se jejich partner najednou po dětech změnil a z dokonalé bytosti se stal pomalu satan. To se mě opravdu netýká. Můj názor je ten, že se ve většině případů jedná jen o růžové zaláskované brýle a jistou dávku naivity, ne o zásadní změnu charakteru. Já se nesekla
. Já to poznala zavčas. Mám děti s partnerem, co věkem zraje k lepšímu. Zkus líp číst a přemýšlet než vyneseš soudy, nedělá ti do dobrý image… ![]()
@Janli píše:
Máš v tom dost zmatek děvče, zkus si to přečíst ještě jednou, ať se tu nezesměšňuješ ty. Bavíme se tady o ženách, co tvrdí, jak se jejich partner najednou po dětech změnil a z dokonalé bytosti se stal pomalu satan. To se mě opravdu netýká. Můj názor je ten, že se ve většině případů jedná jen o růžové zaláskované brýle a jistou dávku naivity, ne o zásadní změnu charakteru. Já se nesekla. Já to poznala zavčas. Mám děti s partnerem, co věkem zraje k lepšímu. Zkus líp číst a přemýšlet než vyneseš soudy, nedělá ti do dobrý image…
Myslím, že tvůj názor o tom mít děti po 10 letech je dost zcestný Janli…
Lidi se určitě mění, záleží na okolnostech.
Mění nemoc, mění životní situace, mění šlápnutí do govna…
A hlavně životní zkušenosti.