Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Neustale tady ctu, kdyz ma nejaka mamina, zena problem s partnerem vas dotaz „a to sis toho nevsimla driv?“
Jako vazne? Copak vasi partneri se po x letech souziti nijak nevybarvili? V nicem nezmenili?
Je tezke posuzovat partnera v ramci zamilovanosti, po roce, po dvou, po 10letech.
Prece jste tady dospele zeny a vite, ze kazdy se muze zmenit z minuty na minutu. Tak proc porad odsuzujete ty, ktere nyni maji nejaky problem a ta vase vecna otazka: a tos nevedela driv?
Paní Morálka zas přišla kázat… ![]()
Jo, můj partner se vybarvil, ale dřív než jsem si s ním pořídila majetek a děti. Nebyla jsem blbá, ani naivní, ani slepá a zavčas jsem ho poslala zpátky mamince. Zato kolem sebe pořád vidím naivky co čekají, že mimísek a svatba udělá z nepoužitelnýho idiota Jamese Bonda kříženýho s chůvou Fine… Ono nejde ani tak o vybarvení, většinou je to tak, že všichni okolo ví svý, ale dotyčná je slepá, hluchá a blbá… prozře až s miminem a hypotékou na krku…
Ne, nezměnil se. Jen ztloustl ![]()
A opravdu jsi @Terodaktil u někoho viděla změnu z minuty na minutu?
Mě se partner změnil. K lepšímu. Ale tak nějak jsem to čekala.
Ano lidé se meni, ale z pracoviteho, inteligentního chlapa se za 5 let nestane gaučák, co přestane pracovat, nedokáže uživit rodinu a z nějaké své úrovně se nedostane na chování ignoranta.
Ano, opadne např. pozornost, růžové brýle, začnou více vadit maličkosti atd.
Nemám ani jednu kamarádku které by se stalo ze má po pár letech doma jiného člověka.
@Janli píše:
Paní Morálka zas přišla kázat…
Jo, můj partner se vybarvil, ale dřív než jsem si s ním pořídila majetek a děti. Nebyla jsem blbá, ani naivní, ani slepá a zavčas jsem ho poslala zpátky mamince. Zato kolem sebe pořád vidím naivky co čekají, že mimísek a svatba udělá z nepoužitelnýho idiota Jamese Bonda kříženýho s chůvou Fine… Ono nejde ani tak o vybarvení, většinou je to tak, že všichni okolo ví svý, ale dotyčná je slepá, hluchá a blbá… prozře až s miminem a hypotékou na krku…
Bohužel, změna po dítěti se odhadnout moc nedá… ani u ženy, ani u muže.
A pak tu máme zástup různých manipulátorů, narcisů, domácích násilníků či záletníků, kteří mají přímo v popisu práce projevit se až poté, co je protějšek dostatečně zaháčkovaný.
@Terodaktil píše:
Neustale tady ctu, kdyz ma nejaka mamina, zena problem s partnerem vas dotaz „a to sis toho nevsimla driv?“Jako vazne? Copak vasi partneri se po x letech souziti nijak nevybarvili? V nicem nezmenili?
Je tezke posuzovat partnera v ramci zamilovanosti, po roce, po dvou, po 10letech.
Prece jste tady dospele zeny a vite, ze kazdy se muze zmenit z minuty na minutu. Tak proc porad odsuzujete ty, ktere nyni maji nejaky problem a ta vase vecna otazka: a tos nevedela driv?
Neznam ve svem okoli nikoho, kdo by se zmenil z minuty na minutu ![]()
Nikdo se nedokáže přetvařovat moc dlouho. Chyba je to hlavně u vztahů rychlokvašek.
Rychle chlapa, hypošku, mimčo a pak se ženská nestačí divit, že chlapec je někdo úplně jiný, než když ho poznala.
Já jsem s přítelem tři roky a furt je stejnej. Nemyslím si, že za další dva tři roky se otočí o 180° z minuty na minutu a já budu jen kázat.
Eeee, a co tímhle příspěvkem chtělo býti řečeno jinak? Jsme na internetu, když tu ženský zákládají diskuze, možná by bylo taky dobré očekávat, že ta upřímnost od anonymních lidí bude tvrdší, než od kámošky, kterou znají od školky…
@cecetka píše:
Neznam ve svem okoli nikoho, kdo by se zmenil z minuty na minutu
Já jo, třeba Ivetu Bartošovou změnil vlak k nepoznání z minuty na minutu.
Ale joo, trošku se změnil. Oba jsme chodili do školy, když jsme se poznali, takže jsme ještě tak lítali po diskotékach, zodpovědnost nulová, oba jsme bydleli u rodičů. Takže je teď více zodpovědný, pracující, doma se podílí na chodu domácnosti atd.
Ale nevěřím, že chlap začal být lenivý až po narození dítěte jak tady většinou ženské píšou. Pokud pomáhal předtím tak by s tím ze dne na den nepřestal. Takže ano, otázka zda to nevěděla dříve, je opravdu na místě.
Uprimne za tech 12 let dost dozral a u spousty konfliktnich rysu se spolecnym souzitim tak nejak obrousily hrany. Nerikam ze me nemuze necim spatnym prekvapit, ale je to porad ten stejny clovek, jen o 12 let starsi…
@EvieK píše:
Ale joo, trošku se změnil. Oba jsme chodili do školy, když jsme se poznali, takže jsme ještě tak lítali po diskotékach, zodpovědnost nulová, oba jsme bydleli u rodičů. Takže je teď více zodpovědný, pracující, doma se podílí na chodu domácnosti atd.
Ale nevěřím, že chlap začal být lenivý až po narození dítěte jak tady většinou ženské píšou. Pokud pomáhal předtím tak by s tím ze dne na den nepřestal. Takže ano, otázka zda to nevěděla dříve, je opravdu na místě.
Spíš, když ženský to mimčo nemaj, tak všechnu péči přenášejí na partnera. To dělá ten náš mateřskej pud, kterej, ať chceme nebo ne, se prostě projeví. (Někde jsem o tom četla zajímavý článek) No, chlap si zvykne a když se mimino narodí, tak kouká jak blázen, že už ženská není stoprocentní a nezvládá vše co doposud sama běžně dělala… A teď je otázkou, za jak dlouho se z toho šoku chlap vzpamatuje a jestli vůbec.
Změnil z minuty na minutu, i když jsme oba doufali a chvíli i věřili, že se vše vrátí do svých původních kolejí - nevrátilo - stačila autonehoda
Oba se s tím vyrovnáváme dodnes a každý trochu po svém, ale jedeme dál, je zbytečné ohlížet zpět a žít v tom coby - kdyby - je třeba užívat si to, co máme dnes ![]()
Já si myslím, že se lidi mění podle situaci něco jiného je být mladý pár, bez dětí, se spoustu volnosti a něco jiného je mít zodpovědnost za děti, dům, zaměstnání.
Ale jak už tu někdo psal - když je člověk násilník, povaleč, nepracuje, alkoholik nebo furt sedí u kompl toho si každá musí všimnout dřív. Což je druhá věc, že spoustu žen si myslí že děti všechno změní a zachráni.
Ja na tohle proste neverim… neznam to ani z okoli a ne, ani muj manzel se nezmenil za temer 11 let, co jsme spolu…
Z okoli znam spis pripady, kdy se partner nezmenil, byl takovy od zacatku, jen ten druhy to nevidel, nechtel videt apod…
![]()