Partner se dvěma dětmi v péči

Anonymní
17.9.18 10:26

Partner se dvěma dětmi v péči

Dobrý den,
moc vás holky prosím o radu. Jsem sama s téměř 7 letým synem. Teď jsem se na seznamce seznámile s mužem, který má v péči dva kluky (7 a 8 let). Odešla od nich před lety matka, nejeví o ně zájem.
Máte někdo prosím zkušenost, kdy vy jste měla jedno dítě a partner v péči dvě? Nemyslím na víkend, ale opravdu v péči. Již jsem měla přítele, kteý měl z prvního manželství děti a tam to šlo, ale nebydleli jsme spolu a děti k němu chodily jednou za 14 dní.
Mám z toho celkem obavu, takže přemýšlím, zda do toho vůbec jít. Děkuji vám za názory

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36556
17.9.18 10:34
@Anonymní píše:
Dobrý den,
moc vás holky prosím o radu. Jsem sama s téměř 7 letým synem. Teď jsem se na seznamce seznámile s mužem, který má v péči dva kluky (7 a 8 let). Odešla od nich před lety matka, nejeví o ně zájem.
Máte někdo prosím zkušenost, kdy vy jste měla jedno dítě a partner v péči dvě? Nemyslím na víkend, ale opravdu v péči. Již jsem měla přítele, který měl z prvního manželství děti a tam to šlo, ale nebydleli jsme spolu a děti k němu chodily jednou za 14 dní.
Mám z toho celkem obavu, takže přemýšlím, zda do toho vůbec jít. Děkuji vám za názory

Paradoxně by to možná mohlo klapat líp, než když je ve hře ještě matka :think:

Musíte si na začátku otevřeně promluvit, jaký typ rodiny hodláte vytvořit (budeš dělat těm dětem matku nebo kamarádku a on tvému otce nebo kamaráda?) a pak to nějak předestřít těm dětem.

Jako těžké to bude, ale sama máš „zátěž“ (dítě), nejsi svobodná jak pták, tak bych to hned nesmetla ze stolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
17.9.18 10:35
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Máte někdo prosím zkušenost, kdy vy jste měla jedno dítě a partner v péči dvě? Nemyslím na víkend, ale opravdu v péči. Již jsem měla přítele, kteý měl z prvního manželství děti a tam to šlo, ale nebydleli jsme spolu a děti k němu chodily jednou za 14 dní.
Mám z toho celkem obavu, takže přemýšlím, zda do toho vůbec jít. Děkuji vám za názory

A tři kluci 7+7+8, to bude sice bugr, ale zase by tam mohly vzniknout fajn „sourozenecké“ vztahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2950
17.9.18 10:39

Postupně pomalu a nic nehrotit…hlavně nic neuspechat. A uvidíš časem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
17.9.18 10:41

Paradoxně by to možná mohlo klapat líp, než když je ve hře ještě matka

• jak se matka vypařila, tak se zas může objevit a jak to tak bývá, tak v tu nejméně vhodnou dobu a to pak tedy bude pošušnáníčko! :think:

Zakladatelko, pokud si se teprve nyní s ním seznámila, určitě bych ho hned netahala synovi domů, ale ze začátku bychom spolu jen randili a to mimo domov a přitom holt pozoruj, poslouchej, vyhodnocuj, jak se dotyčný chová, jaké má názory, co říká o svých dětech atp.

Až po dost dlouhé době bych svolila k nezávazným výletům vás všech, sledovat jak se partner stará či netará o své děěti, jestli mu mohou skákat po hlavě nebo jsou ukázněné a jejich otec je pro ně řirozenou autoritou.

A až po této poznávací fázi teprve můžete začít uvažovat nad sestěhováním snad, takže to by mělo utéct ještě hodně vody, bude záležeet ina tom, jak si kluci vzájemně „sednou“ a jestli si budou rozumět, at pak nemáš doma místo pohody peklíčko a tvůj syn taktéž.

A jak níže píše Beruša velmi správně,neméně důležité budeto,jak si budete vyhovovat jako partneři,jestli mezi vámi přeskočí ta správná jiskra.Ta bude hodně důležitá!

Příspěvek upraven 17.09.18 v 10:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3736
17.9.18 10:41

Já bych to zkusila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
17.9.18 10:42

Je uplně jedno jestli má partner děti 2 nebo 5 a jestli je má nebo nemá v péči. Důležitý je teď vztah vás dvou. Musí chtít tebe jako ženu a partnerku a ty musíš chtít jeho. Pak to bude fungovat. Pokud on hledá primárně matku svým synům, tak to asi nevyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
17.9.18 10:43
@kilčo píše:
  • jak se matka vypařila,tak se zas může objevit a jak to tak bývá,tak v tu nejméně vhodnou dobu a to pak tedy bude pošušnáníčko! :think:

Může, může… Může ji zejtra přejet tramvaj. Život je risk, co naděláš. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
17.9.18 10:43

mohlo by to být fajn, ale taky nemuselo. Zkuste na to jít pomalu a třeba to vyjde :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
17.9.18 10:48

hned bych to neodpískala. proč? třeba to bude fajn, kluci jsou i stejného věku což je taky ok ;) Ted záleží jak si sednete vy dva a to ukáže až čas ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5810
17.9.18 10:50

Tak to nezjistíš dokud to nezkusíš, ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41186
17.9.18 11:00
@Anonymní píše:
Dobrý den,

a ty by jsi chtěla být dopředu diskvalifikována, jen proto, že sama máš dítko, bez ohledu na tvé přednosti a kvality? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
17.9.18 11:02

Podle mě strašně záleží na tom, jak ti a tvému synovi ty děti sednou. Já mám dceru v péči a můj partner taky. Holky jsou ale už větší. Otec mé dcerky i matka jeho dcery jsou shodou okolností po smrti. Nicméně si ani jeden nedokážeme představit, že bychom takhle mohli fungovat, pokud by jednomu nebo druhému z nás nebylo dítě toho druhého vyloženě sympatické a nesedlo nám do noty.

• Citovat
  • Upravit
4947
17.9.18 11:03

Podle mě je to dobrá kombinace. Netlačila bych, nechala věci plynout poklidným tempem, ale rozhodně mi to přijde, že to má větší šanci na úspěch než s partnerem, který žádné děti nemá (zhusta mívají nereálná očekávání ohledně toho, co děti uměj, zvládají, jak je ne/normální, že se chovají apod.), nebo s partnerem, který má děti úplně v jiném věku a ještě opačného pohlaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
17.9.18 11:14

Tohle není pro každou. U mě stejný případ, ale narazil jsem na jednu z milionu. Ženy nejsou tak trpělivé jak chlapi, málokdy tohle vydrží. Pokud do toho půjdeš, držím palce, ti kluci ti jednou poděkují :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí