Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lama Lama ti kluci matku nemají, takže určitě budou chtít, aby jim maminku nahradila zakladatelka diskuze…jenže pokud její syn chodí k otci, tak by asi nebylo uplně dobré, aby nový partner se jako otec choval a jako otec vychovával. Dělá to jen zmatek v hlavě těm dětem. Bohužel o tom něco vím…
@LBureska píše:
@Lama Lama ti kluci matku nemají, takže určitě budou chtít, aby jim maminku nahradila zakladatelka diskuze…jenže pokud její syn chodí k otci, tak by asi nebylo uplně dobré, aby nový partner se jako otec choval a jako otec vychovával. Dělá to jen zmatek v hlavě těm dětem. Bohužel o tom něco vím…
No, tak tím „určitě budou chtít…“ si nejsem uplně jistá. A ikdyby chtěli, tak furt se jim může vysvětlit, že to tak prostě nebude, máma je jedna a nová partnerka fungovat jako kámoška.
se zmatkem v hlavě a nahrazování rodičů , pokud druhý rodič je, naprostou souhlasím. Taky nejsem toho zastánce. Ale vidím , že se to tak pravidelně děje - otec se postaví do role kamaráda a nahradí se novýmm partnere.
@Lama Lama já jsem se synem sama, ale k otci jezdí. Jeho otec pro syna normálně funguje, jeho další syny z nového manželství bere jako své bratry. Vloni jsem se seznámila s chlápkem, co měl v péči syna a myslel si, že je patentovaný otec (jeho kluk jezdil k mamince jen o víkendu, v týdnu vůbec, nesměl jí zavolat, ona jemu, prý proto, aby ho nerozptylovala). Mně furt říkal, že dělám blbě, když můj syn jede jedno odpoledne v týdnu k tátovi. Že prý děcko má mít v týdnu režim. U mého kluka hned praktikoval své výchovné metody cukru a biče a divil se, že se mi to nelíbí. Můj syn z toho měl ještě dlouho zmatek, proč musí poslouchat nějakého strejdu…takže já už bych byla opatrná. Nový partner je fajn, nový strejda ať klukům klidně rozšíří chlapské obzory, ať je pro ně autorita, nová teta klidně ať nové děti pomazlí, dá jim to, co jim táta nedá…ale vždy s ohledem na to, že táta a máma je jen jeden, jedna.
Já, po mé zkušenosti, bych už byla opatrná na to, si nabrnknout muže s dítětem v péči ![]()
@LBureska píše:
@Lama Lama já jsem se synem sama, ale k otci jezdí. Jeho otec pro syna normálně funguje, jeho další syny z nového manželství bere jako své bratry. Vloni jsem se seznámila s chlápkem, co měl v péči syna a myslel si, že je patentovaný otec (jeho kluk jezdil k mamince jen o víkendu, v týdnu vůbec, nesměl jí zavolat, ona jemu, prý proto, aby ho nerozptylovala). Mně furt říkal, že dělám blbě, když můj syn jede jedno odpoledne v týdnu k tátovi. Že prý děcko má mít v týdnu režim. U mého kluka hned praktikoval své výchovné metody cukru a biče a divil se, že se mi to nelíbí. Můj syn z toho měl ještě dlouho zmatek, proč musí poslouchat nějakého strejdu…takže já už bych byla opatrná. Nový partner je fajn, nový strejda ať klukům klidně rozšíří chlapské obzory, ať je pro ně autorita, nová teta klidně ať nové děti pomazlí, dá jim to, co jim táta nedá…ale vždy s ohledem na to, že táta a máma je jen jeden, jedna.
Já, po mé zkušenosti, bych už byla opatrná na to, si nabrnknout muže s dítětem v péči
a myslí, že je to o tom, že má dítě v péči? Já tydle chlápky - nové partnery znám - a jsou třeba bezdětní nebo maj jen děti s novou partnerkou, případně mají děti v péči matky. A taky mají pocit, že musí nastolit pořádek a začít vyženěné děti vychovávat.
Já s tímdle nesouhlasím. Kdybych měla pocit, že je třeba děti vychovat, udělám to sama, případně s jejich otcem. A nepořizuju si na to někdoho dalšího. Takže v tomdle mám jasno, Jsem ráda, že nový partner je s dětmi za dobře, vycházejí spolu, pohlídá si své - chování dětí k němu a interakci k němu. Ale jinak je to na mě a dětí otci, jakou výchovu zvolíme.
@Lama Lama neříkám, že takoví jsou všichni, co mají děti v péči…já na takového bohužel narazila. A fakt se mi nelíbilo, jak po pár setkáních s mým synem, měl nutkání ho převychovat, jak defakto zkritizoval celou mou výchovu, mou domácnost, náš život. Vše co sme dělali bylo podle něj blbě a on by to dělal tak a tak a já bych to tak a tak dělat i měla.
A můj syn samozřejmě poslouchat.
Takže ano, souhlasím. Každý ať si vychovává to své…to vyžěněné, to se dá přeci namotivovat, dá se s ním domluvit aby něco dělalo a nedělalo, přátelskou formou.
Jenže ženy tohle asi umí lépe než muži…i k těm nevlastním dětem přilnou líp než muži k těm dětem…ne vždy samozřejmě. Ale co vím i od kamarádů, tak muži rádi řeknou svůj názor na to dítě…a matky se brání a berou to jako útok
@LBureska píše:
@Lama Lama neříkám, že takoví jsou všichni, co mají děti v péči…já na takového bohužel narazila. A fakt se mi nelíbilo, jak po pár setkáních s mým synem, měl nutkání ho převychovat, jak defakto zkritizoval celou mou výchovu, mou domácnost, náš život. Vše co sme dělali bylo podle něj blbě a on by to dělal tak a tak a já bych to tak a tak dělat i měla.
A můj syn samozřejmě poslouchat.
Takže ano, souhlasím. Každý ať si vychovává to své…to vyžěněné, to se dá přeci namotivovat, dá se s ním domluvit aby něco dělalo a nedělalo, přátelskou formou.
Jenže ženy tohle asi umí lépe než muži…i k těm nevlastním dětem přilnou líp než muži k těm dětem…ne vždy samozřejmě. Ale co vím i od kamarádů, tak muži rádi řeknou svůj názor na to dítě…a matky se brání a berou to jako útok
no, to zas nevim. Obecně mi přijde, že chlapi ty cizí děti v domácnosti snášej lp, respektive to s ním nějak překlepou, nesváry odfiltrujou a nějak to jde. Zato macechy maj probém přežít i ty víkendy, jak to tu tak čtu.
dala bych mu šanci,už jen proto že ví co obnáší „péče o děti“,aspon máte děti k sobě,jak říkám,zkusila bych to ![]()
Také bych to brala jako pozitivum, že má děti v péči on
Musí být ale schopen se o děti postarat sám. Kdyby své děti v péči neměl, ale zároveň byl na ně fixovaný, tak bych se obávala, že se mu bude často stýskat a ve finále by ho třeba mrzelo, že s „cizími“ tráví víc času než se svými vlastními. Určitě bych to zkusila a uvidíš, jestli si všichni dohromady sednete, to je to nejdůležitější.
Legracni jak zenske(dokonce s vlastnima deckama !!) vahaji nad muzem s detma, ale pokud si dovoli nejaky muz odmitat zensky s deckama, tak to je strasny povrchni hovado. ![]()
@Sandokanos píše:
Legracni jak zenske(dokonce s vlastnima deckama !!) vahaji nad muzem s detma, ale pokud si dovoli nejaky muz odmitat zensky s deckama, tak to je strasny povrchni hovado.
A kdo konkretne to tak ma?
Vtipna diskuze. Zenska s deckem v peci resi, zda-li jit do vztahu s muzem ve stejne situaci.
Byt ten chlap, dostanes stopku ty.
@Sandokanos píše:
Legracni jak zenske(dokonce s vlastnima deckama !!) vahaji nad muzem s detma, ale pokud si dovoli nejaky muz odmitat zensky s deckama, tak to je strasny povrchni hovado.
troufnu si říct, že u obou pohlaví je stěžejní věc ve vztahu, jak vychované, sympatické a správňácké jsou pro druhého ty děti…
nelze žít ve vztahu s někým, jehož dítě moc nemusím - pokud si dítě/děti s druhým partnerem sednou, je to fajn ![]()
I co má třeba dcerka spolužáky, některým bych byla náhradní mámou/tetou klidně, mám je ráda a u jiných by mohl být chlap sebezlatější, ale to dítě by byla stopka…
Ale hlavně to nejsou jedny a tytéž ženské. Jedna diskuze je o ženské s dětma, co jinej nechce, páč by je musel živit. A slítnou se tam na něj hrušky. A pak další diskuze, kde jabka podporujou ženskou, že chlapa s dětmi nee.
@LBureska píše:
@Lama Lama já jsem se synem sama, ale k otci jezdí. Jeho otec pro syna normálně funguje, jeho další syny z nového manželství bere jako své bratry. Vloni jsem se seznámila s chlápkem, co měl v péči syna a myslel si, že je patentovaný otec (jeho kluk jezdil k mamince jen o víkendu, v týdnu vůbec, nesměl jí zavolat, ona jemu, prý proto, aby ho nerozptylovala). Mně furt říkal, že dělám blbě, když můj syn jede jedno odpoledne v týdnu k tátovi. Že prý děcko má mít v týdnu režim. U mého kluka hned praktikoval své výchovné metody cukru a biče a divil se, že se mi to nelíbí. Můj syn z toho měl ještě dlouho zmatek, proč musí poslouchat nějakého strejdu…takže já už bych byla opatrná. Nový partner je fajn, nový strejda ať klukům klidně rozšíří chlapské obzory, ať je pro ně autorita, nová teta klidně ať nové děti pomazlí, dá jim to, co jim táta nedá…ale vždy s ohledem na to, že táta a máma je jen jeden, jedna.Já, po mé zkušenosti, bych už byla opatrná na to, si nabrnknout muže s dítětem v péči
To je stejna uvaha, jako kdyby si muz rekl, ze do zeny s ditetem nepujde, protoze musi byt nutne defektni. Neb normalni a fajn babu by chlap prece neopustil, ze?
@Lama Lama píše:
Ale hlavně to nejsou jedny a tytéž ženské. Jedna diskuze je o ženské s dětma, co jinej nechce, páč by je musel živit. A slítnou se tam na něj hrušky. A pak další diskuze, kde jabka podporujou ženskou, že chlapa s dětmi nee.
Presny!
Kdyz tu svobodny a bezdetny tricatnik napise, ze by chtel zenu s max jednim ditetem, je automaticky pro vetsinu sobec bez realne schopnosti reflexe „trhu“.