Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nezlob se,ale já bych v tomhle případě byla mrcha a to by mě tady holky sežraly ,kdybych to prezentovala:mrgreen:
Tolerance je pěkná věc,ale tohle fakt ne.Měl by nůž na krku.Klidně bych tam s ním začala jezdit,můžete spát v penzionu.A nebo ve vašem baráčku,copak ty jsi nějaká onuce,že tě schovává?Naopak,jak říkám,paní bych smetla
A pokud platí alimenty tak samozřejmě by měl i platit další výdaje na dítě,ale tím to hasne.A hlavně,vždyť tvoje dítě bude sourozenec jeho prvního ne???
Mimochodem jak to pokračuje?
Anonymní píše:
už nikdo žádný názor????zatím jsem toho moc nenačetla
Mari, já tě nesežeru, měla jsem podobný přístup ![]()
Akorát se to 1) blbě radí někomu, kdo to neudělá sám - vyžaduje to vzteklou tvrdohlavou povahu a dost sebevědomí a 2) je to poměrně stresující - imho žádná zábava vhodná na období těhotenství.
máš recht.Akorát myslím,že pisatelka se nervuje teď možná daleko víc,než kdyby se do toho opřela a ukázala,kdo bude pánem situace ![]()
Knihomyš píše:
Mari, já tě nesežeru, měla jsem podobný přístup
Akorát se to 1) blbě radí někomu, kdo to neudělá sám - vyžaduje to vzteklou tvrdohlavou povahu a dost sebevědomí a 2) je to poměrně stresující - imho žádná zábava vhodná na období těhotenství.
Chceš pohled z druhé strany ?
Jsem taky ex…Se dvěma dětma. Manžel se zbláznil do mé o 11 let mladší kamarádky. A zatím je to „osudové“. Žádná nová partnerka, pokud nebude ex…nebude vidět plačící děti, křičící děti ze spaní. Děti, které Vám nadávají, že je to Vaše vina, že táta odešel apod.
Proto prosím nesoudit, dokud nezažijete.
Přeji zakladatelce hodně štěstí a lásky. A pokud není partner Matěj, tak se nemá čeho bát. ![]()
ono je to vážně hodně těžký poradit, ale jsem pro,že žádný spaní tam někde. pěkně se mnou v baráčku ať se třeba pos… , ta Marie. přítel by to měl pochopit,proto si s ním promluv co nejdříve. možná ti jeho reakce o něm samotným mnoho řekne.
četla jsem tvůj příběh makynah a řekla bych,že u vás je to jiné. ty se máš proč zlobit na bývalou kamarádku,ale tady marie rozhodně ne,protože pisatelka nebyla důvodem rozchodu.
hodně sil vám oběma
U nás je to možná jiné. Ale ruku na srdce. Mám tisíc chutí jeho nové partnerce házet klacky pod nohy. Kdybych mohla, tak bych ji pověsila na hák. A představa, že jí musím " půjčovat " své děti, mě doslova ničí.
A přitom našim dětem kupuje stále dárky ( já to ale vidím tak, že si je kupuje )a dokonce jim už i několikrát uvařila. A ve mně se to zatím všechno vaří. Žárlím na ni, jak se snaží.Mám strach, aby ji děti neměli jednou radši ![]()
Moje rada zakladatelce - spíš jejímu partnerovi. Z vlastní zkušenosti vím, že je velice ( opravdu ) těžné se starat o dvě děti. Spíše ale po psychické stránce. Prostě je to pořád a všechno na Vás. Promluv si s přítelem. Vím, že to bude velice těžké, ale ať za malou aspoň ze dvakrát, třikrát nejede ( např. nemoc, služební cesta… ) .
A když jeho ex bude potřebovat peníze navíc…bohužel, vše jsme dali do dcery.Vždyť to přece musí pochopit, kolik stojí věci na miminko.
Ona ( myslím si ) potom velice ráda přistoupí na nová pravidla ohledně vídání dcery. Jen proto, aby si trošku odpočala. A nakonec bude i ráda, že dostane občas nějaké peníze navíc. Protože bude muset pochopit, že díky Vašemu miminku by už nemusela dostat nic navíc.
Prostě nenásilně zaútočit ! ![]()
Držím Vám palce a dcerce hodně zdraví a štěstí.
A tak jak se musím chovat i já…bude líp ![]()
že je lepší normální chlap bez závazků,bez nevyřešené minulosti a bez milenek.Prostě neopotřebovaný, neojetý.
tak takový já osobně neznám. určitě vždy aspoň ojetý
máš kliku jestli ty ano, ale určitě jednou bude chtít být víc ojetý ![]()
no mě udivuje, jak se ženské ženou do problematických vztahů a pak brečí na fórech ![]()
láska je mocná čarodějka
a tak si nikdo žádný problémy nepřipouští a ze začátku většinou nejsou nebo aspoň nejsou tak moc vidět. třeba
. každý ty problémky potřebuje ze sebe nějak dostat a slyšet názory druhých a každý to dělá jinak. to bych nijak neodsuzovala. proto tu přece emimino je. aby se řešily problémy,které máme a nemusí to být jen o dětech. ![]()
Musím tedy říct, že je to dost „hustý“ příběh, který Ti otravuje život. Ve styku s jeho děckem z prvního vztahu bude, s tím předpokládám jsi se vyrovnala, a nemáš problém.
Jen se přiznám, že být v Tvé situaci, a bývalá partnerka mého partnera mi narušovala vědomky můj nynější vztah, tak bych tedy partnerovi řekla, ať si udělá v minulosti pořádek, a postaví se k tomu jako chlap. To, že se neche někdo hádat, dle mého, není argument v řešení problému. Hlavně by si měl uvědomit, že to je cíl té Ex udělat u vás doma bugr, což se jí evidentně daří a měl by nějakým způsobem zasáhnout…
A hlavně, jak tady někdo už psal, pokud je daný soudně styk a výživné, tak ex nemůže obviňovat někoho z únosu. (trochu mi ta ex, dle Tvého příběhu připadá, že se nemůže vyrovnat se zpackaným životem, natož sama se sebou).
Pokud to soudně dané nemají, tak není problém, aby Tvůj parnter o toto požádal (už proto, že by se vyvaroval trapným situacím, jak vysvětlovat, že děcko neunesl, apod).
Myslím si, že dost záleží na partnerovi, ale přiznám se, že by mě třebas jeho postoj k tomuto problému neuspokojoval. (to nechci nikoho urážet, ale já jako jeho partnerka bych si nenechala líbit to, aby jeho bývalý vztah narušoval ten můj)
Ahoj je normální, že jsou chlapi se svýma ex pořád v kontaktu?
@Liška Bystrouška píše:
Ahoj je normální, že jsou chlapi se svýma ex pořád v kontaktu?
Záleží asi na tom jak moc v kontaktu. Třeba ten můj je v kontaktu skoro se všema svýma ex. Dokonce s holkou se kterou byl 5let jsme hodně dobrý kamarádky, ale je tam taky jedna kterou nemám ráda(kozatá blondýna, kterou nemá ráda snad žádná holka
)Ze začátku mi to přišlo hrozně divný, že s nima schází, ale pak jsem si tak nějak „zvykla“. I když byly situace, kdy mi to nebylo příjemný. Ale to už jsme s přítelem vyřešili. ![]()
Takže si myslím, že pokud tě nezapírá a neschází se s nima tobě za zády tak to je OK. ![]()
Mě prostě jen štvě, že mi není schopnej říct proč je s ní v kontktu, ptám se ho jestli ji má rád a bere ji jako kamošku ok a on mi řekne, že ho nezájímá přitom mu píše, jak zhubla že ho chce vidět, jestli ji půjčí na nájem, že se nudí v práci atd…tak to prostě nějak nepobírám. Ale každopádně děkuju za reakci, kdyby to měl takhle jakto máš ty s přítelem, tak mi to nevadí, jen nevím, proč říká, že je mu ukradená a na každou smsku jí odepíše…
@Liška Bystrouška píše:
Mě prostě jen štvě, že mi není schopnej říct proč je s ní v kontktu, ptám se ho jestli ji má rád a bere ji jako kamošku ok a on mi řekne, že ho nezájímá přitom mu píše, jak zhubla že ho chce vidět, jestli ji půjčí na nájem, že se nudí v práci atd…tak to prostě nějak nepobírám. Ale každopádně děkuju za reakci, kdyby to měl takhle jakto máš ty s přítelem, tak mi to nevadí, jen nevím, proč říká, že je mu ukradená a na každou smsku jí odepíše…
hmmm, proč je s ní v kontaktu…vypadá to, že je s ním v kontaktu spíš ona, že sama od sebe mu vypisuje kdeco a on jenom ze slušnosti odepíše, takhle mi to přijde, protože jinak by jsi neznala obsah těch esemesek, teda pokud ti on sám ten obsah říká a řekl. Asi by mě to štvalo, protože ona chce s ním být za každou cenu v kontaktu, třebas by jej chtěla i zptáky, čert ví, no uvidíš.
Já mám zase takovou zvláštní zkušenost, můj expřítel si našel novou holku, vzal si ji, mají spolu roční dítko. Ona zezačátku jejich vztahu, cca rok to trvalo, mu lezla do mobilu, našla moje číslo, protože se s ní normálně o mě bavil, zcela bez důvodu mi vypisovala a vyvolávala, furt mě „ubezpečovala“ jak teďka je on jen její, že už se ke mně nikdy nevrátí apod. Neměla k tomu absolutně žádnej důvod, prostě si jím nebyla jistá, tak takto kopala okolo sebe. Používala v těch jejích atacích neskutečný množství těch nejsprostějších slov, byla jako kanál a on mi nevěřil, žeprý to by ona neudělala. Jednou ji náhodou slyšel, jak mi zase volá a je sprostá, bouchl do stolu a vytvořil takovou situaci, že já mu od tý doby můžu kdykoliv zavolat, třeba v noci, říkat co chci a ona musí tzv. držet hubu. Udělala si to sama a zbytečně, protože my se s ex nestýkáme, já mu přeju jeho novej život, mám svůj život, někdy si zavoláme a to většinou pracovně, na pár minut a tečka. On i já víme, že prostě nic není a nebude, jen ona to nechtěla chápat.