Pas dětí - co k tomu potřebuji?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
5.8.23 20:08

Tak se nauč líp vyjadřovat. Takové křivé obvinění může lehce být na trestní oznámení za pomluvu a zkaženou pověst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16460
5.8.23 20:12
@Dendule1 píše:
@Kelsey ano, to jsem napsala špatně zřejmě, to se omlouvám, paní se zeptala zda chceme změnit MÉ jméno v synovo rodným listě, ne jeho, syn má příjmení po tátovi, to samé co budu mít teď já, takže se nás zeptala, že mám možnost jim rodný list dát a oni to předělají a pak si ho vyzvedneme, takže momentálně je zabavený a moje otázka byla jestli se to u nich dá dohledat, když potřebujeme udělat pas, to je celé o co mi jde, ne tu s někým debatovat jestli to je pravda nebo ne :D :D :D

A to se sama jen tak ptala na to příjmení? Na to se mě třeba na matrice nikdo neptal :mrgreen: A po pravdě by mě to ani nenapadlo, když v době narození bylo příjmení jiné :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
5.8.23 20:20

@Dahlia0409 mě to taky nenapadlo, popravdě jsem myslela že to ani nejde a neptala se na to.. zařizovali jsme všechno papírování, dokládali k tomu právě ten rodný list malého a paní se u toho zeptala jestli chci změnit v rodném listu syna své příjmení na moje budoucí, tak jsem bez váhání řekla jo, že to bude fajn tam mít u všech stejné příjmení, paní mi pak sdělila že si ho tam teda už můžou nechat a po svatbě si vyzvedneme hotový nový rodný list, jen jsme nedomysleli že ho budeme třeba potřebovat, ale tak snad se to vyřeší jak už tady holky radily a zavoláme a zase si ho vezmem na chvíli zpátky :) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesnickaholka
5.8.23 20:21
@Dahlia0409 píše:
A to se sama jen tak ptala na to příjmení? Na to se mě třeba na matrice nikdo neptal :mrgreen: A po pravdě by mě to ani nenapadlo, když v době narození bylo příjmení jiné :mrgreen:

Nam se holka sice narodila az do manzelstvia, ale nejak by me ani tak nenapadlo resit zmenu sveho prijemni v rodnem liste ditete, ktere se narodilo pred svatbou :nevim:

• Citovat
  • Upravit
16460
5.8.23 20:27
@Dendule1 píše:
@Dahlia0409 mě to taky nenapadlo, popravdě jsem myslela že to ani nejde a neptala se na to.. zařizovali jsme všechno papírování, dokládali k tomu právě ten rodný list malého a paní se u toho zeptala jestli chci změnit v rodném listu syna své příjmení na moje budoucí, tak jsem bez váhání řekla jo, že to bude fajn tam mít u všech stejné příjmení, paní mi pak sdělila že si ho tam teda už můžou nechat a po svatbě si vyzvedneme hotový nový rodný list, jen jsme nedomysleli že ho budeme třeba potřebovat, ale tak snad se to vyřeší jak už tady holky radily a zavoláme a zase si ho vezmem na chvíli zpátky :) :D

To chápu, u nás to nikdo nenabidl, každopádně bych ta list předem nenechala. Nejdříve v den svatby :think: Takže pro něj prostě zajdi, že ho zase doneseš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
5.8.23 20:32

@Dahlia0409 no, udělala jsem pěknou číčovinu :D :) příští týden tam zavolám a vyřeším to, děkuju :kytka: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
5.8.23 20:32
@Kelsey píše:
Nikdo nemá právo, aby zadržoval rodný list. Natož 2 měsíce. Tak si tady přestaň vymýšlet. Jestli jsi ji ty sama dala ten rodný list. To je jiná věc. Tvoje hloupost.

hele nevím, jaký je rozdíl mezi tím jestli si ho od ní paní matrikářka vzala, nebo jestli jí ho dala ona… matrikářka asi předpokládala, že ten RL teď potřebovat nebudou… ale není nic jednoduššího, než si pro něj na matriku dojít… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16460
5.8.23 20:34
@Dendule1 píše:
@Dahlia0409 no, udělala jsem pěknou číčovinu :D :) příští týden tam zavolám a vyřeším to, děkuju :kytka: :srdce:

Není za co, však ho nikam neposlala a má ho stále u sebe, že :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
5.8.23 20:35
@welovefashion píše:
hele nevím, jaký je rozdíl mezi tím jestli si ho od ní paní matrikářka vzala, nebo jestli jí ho dala ona… matrikářka asi předpokládala, že ten RL teď potřebovat nebudou… ale není nic jednoduššího, než si pro něj na matriku dojít… :lol:

Ale určitě ji ten rodný list nezabavila, jak uvádí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
5.8.23 20:47
@Kelsey píše:
Ale určitě ji ten rodný list nezabavila, jak uvádí.

no jo to je jen slovíčkaření, jak to slovo zabavit používáš :-) já taky říkám, že mi holka zabavila boty, ale samozřejmě si je od ní můžu vzít kdykoliv chci :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
5.8.23 21:21
@Dahlia0409 píše:
A to se sama jen tak ptala na to příjmení? Na to se mě třeba na matrice nikdo neptal :mrgreen: A po pravdě by mě to ani nenapadlo, když v době narození bylo příjmení jiné :mrgreen:

Mně to matrikářka nabídla sama. Nechtěla jsem, aby dcera měla v rodným listě jiný příjmení než pod kterým mě bude znát.

• Citovat
  • Upravit
16460
5.8.23 21:22
@Janli píše:
Mně to matrikářka nabídla sama. Nechtěla jsem, aby dcera měla v rodným listě jiný příjmení než pod kterým mě bude znát.

Jako chápu to, ono to i vypadá líp :mrgreen: U nás se nikdo neptal, tak mě to ani nenapadlo řešit, beru to tak, že byl holt dřív, než svatba :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí