Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak se nauč líp vyjadřovat. Takové křivé obvinění může lehce být na trestní oznámení za pomluvu a zkaženou pověst.
@Dendule1 píše:
@Kelsey ano, to jsem napsala špatně zřejmě, to se omlouvám, paní se zeptala zda chceme změnit MÉ jméno v synovo rodným listě, ne jeho, syn má příjmení po tátovi, to samé co budu mít teď já, takže se nás zeptala, že mám možnost jim rodný list dát a oni to předělají a pak si ho vyzvedneme, takže momentálně je zabavený a moje otázka byla jestli se to u nich dá dohledat, když potřebujeme udělat pas, to je celé o co mi jde, ne tu s někým debatovat jestli to je pravda nebo ne![]()
![]()
A to se sama jen tak ptala na to příjmení? Na to se mě třeba na matrice nikdo neptal
A po pravdě by mě to ani nenapadlo, když v době narození bylo příjmení jiné ![]()
@Dahlia0409 mě to taky nenapadlo, popravdě jsem myslela že to ani nejde a neptala se na to.. zařizovali jsme všechno papírování, dokládali k tomu právě ten rodný list malého a paní se u toho zeptala jestli chci změnit v rodném listu syna své příjmení na moje budoucí, tak jsem bez váhání řekla jo, že to bude fajn tam mít u všech stejné příjmení, paní mi pak sdělila že si ho tam teda už můžou nechat a po svatbě si vyzvedneme hotový nový rodný list, jen jsme nedomysleli že ho budeme třeba potřebovat, ale tak snad se to vyřeší jak už tady holky radily a zavoláme a zase si ho vezmem na chvíli zpátky
![]()
@Dahlia0409 píše:
A to se sama jen tak ptala na to příjmení? Na to se mě třeba na matrice nikdo neptalA po pravdě by mě to ani nenapadlo, když v době narození bylo příjmení jiné
Nam se holka sice narodila az do manzelstvia, ale nejak by me ani tak nenapadlo resit zmenu sveho prijemni v rodnem liste ditete, ktere se narodilo pred svatbou ![]()
@Dendule1 píše:
@Dahlia0409 mě to taky nenapadlo, popravdě jsem myslela že to ani nejde a neptala se na to.. zařizovali jsme všechno papírování, dokládali k tomu právě ten rodný list malého a paní se u toho zeptala jestli chci změnit v rodném listu syna své příjmení na moje budoucí, tak jsem bez váhání řekla jo, že to bude fajn tam mít u všech stejné příjmení, paní mi pak sdělila že si ho tam teda už můžou nechat a po svatbě si vyzvedneme hotový nový rodný list, jen jsme nedomysleli že ho budeme třeba potřebovat, ale tak snad se to vyřeší jak už tady holky radily a zavoláme a zase si ho vezmem na chvíli zpátky![]()
To chápu, u nás to nikdo nenabidl, každopádně bych ta list předem nenechala. Nejdříve v den svatby
Takže pro něj prostě zajdi, že ho zase doneseš
@Dahlia0409 no, udělala jsem pěknou číčovinu
příští týden tam zavolám a vyřeším to, děkuju
![]()
@Kelsey píše:
Nikdo nemá právo, aby zadržoval rodný list. Natož 2 měsíce. Tak si tady přestaň vymýšlet. Jestli jsi ji ty sama dala ten rodný list. To je jiná věc. Tvoje hloupost.
hele nevím, jaký je rozdíl mezi tím jestli si ho od ní paní matrikářka vzala, nebo jestli jí ho dala ona… matrikářka asi předpokládala, že ten RL teď potřebovat nebudou… ale není nic jednoduššího, než si pro něj na matriku dojít… ![]()
@Dendule1 píše:
@Dahlia0409 no, udělala jsem pěknou číčovinu![]()
příští týden tam zavolám a vyřeším to, děkuju
![]()
Není za co, však ho nikam neposlala a má ho stále u sebe, že ![]()
@welovefashion píše:
hele nevím, jaký je rozdíl mezi tím jestli si ho od ní paní matrikářka vzala, nebo jestli jí ho dala ona… matrikářka asi předpokládala, že ten RL teď potřebovat nebudou… ale není nic jednoduššího, než si pro něj na matriku dojít…
Ale určitě ji ten rodný list nezabavila, jak uvádí.
@Kelsey píše:
Ale určitě ji ten rodný list nezabavila, jak uvádí.
no jo to je jen slovíčkaření, jak to slovo zabavit používáš
já taky říkám, že mi holka zabavila boty, ale samozřejmě si je od ní můžu vzít kdykoliv chci ![]()
@Dahlia0409 píše:
A to se sama jen tak ptala na to příjmení? Na to se mě třeba na matrice nikdo neptalA po pravdě by mě to ani nenapadlo, když v době narození bylo příjmení jiné
Mně to matrikářka nabídla sama. Nechtěla jsem, aby dcera měla v rodným listě jiný příjmení než pod kterým mě bude znát.
@Janli píše:
Mně to matrikářka nabídla sama. Nechtěla jsem, aby dcera měla v rodným listě jiný příjmení než pod kterým mě bude znát.
Jako chápu to, ono to i vypadá líp
U nás se nikdo neptal, tak mě to ani nenapadlo řešit, beru to tak, že byl holt dřív, než svatba ![]()