Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky potřebuju poradit..
Dětská doktorka říkala, že náš čerstvě tříměsíční prcek docela obstojně pase koníčky (jenže na prohlídce mu to šlo nějak lépe než obvykle). Problém je ten, že u toho hrozně mela hlavičkou - dopředu a dozadu a někdy i do stran. A nepřijde mi u toho vůbec stabilní. Mám strach, aby sis něco neudělal - třeba nějak nepoškodil vazy.. Tak se ho bojím ho na to bříško dávat.. Myslíte si že je možné, aby si fakt něco udělal, nebo se nemám bát? Nevím o tom, že bych jej na to bříško dávala nějak špatně.. ![]()
Za případné odpovědi děkuju!
Ahoj, ja myslim, ze je to uplne normalni, hodne deti na brisku takhle zobe
jsou ještě nestabilni a teprve se to nove naucily, ja bych byla klidna
Náš taky tak všelijak házel hlavičkou, než našel tu stabilitu, ale pokud nepřepadává na zádíčka (není to překulení ale přepadení) nebo pokud nezaklání hlavičku moc dozadu (takové to klasické: jé, ten krááásně drží hlavičku! a přitom ji mám šíleně zakloněnou) tak to chce asi čas. Jak dlouho už pase?
Děkuju vám holky moc za odpovědi! ![]()
@Lizzi on se tu hlavičku na bříšku snažil hodně zvedat už asi ve třech týdnech (to samozřejmě vím že není pasení koníčků), ale takhle pořádněji asi teď poslední dva týdny.. Já ho na to bříško moc nedávám (i když vím, že bych právě měla) právě proto že se tak mele, až se bojím že si ublíží.. a taky se mu na něm moc nelíbí..
Zobe
neboj, za mesic bude drzet pevneji a jeste u toho bude skvele slintat
ja davala na minutku dve vickrat denne, kdyz takhle hazela hlavou, taky jsem mela strach, ale max.se triskla do brady.
Právě že ho dávej na bříško často, ale vždy jen na tak dlouhou dobu, pokud se mu to bude líbit. Však máš pod ním deku, nebo nějakou podložku, on si neublíží, max. se ťukne do brady a to ještě na měkkým. dávej ho a on si zvykne ![]()
Určitě ho na bříško dávej co nejvíc, pokud se mu to bude líbit a nebude plakat. Tou hlavičkou tak mele, protože ještě němá dostatečně posílené zádové svaly. Dělá to spousta miminek, náš to dělal taky. Neboj, neublíží si, stejně jsi asi většinou u něj, ne? tak bys ho případně zachytila. Jestli je malý rád na bříšku, tak toho využij a pokládej ho na něj, čím víc bude na bříšku, tím lépe si posílí svaly a bude to lepší pro jeho další vývoj.
Ještě mu můžeš pomoct tím, že ho budeš nosit v poloze na tygříka (zase pokud se mu to bude líbit). To taky pomáhá k posílení zádových svalů a navíc se nebudeš muset bát, že se někde praští, když ho budeš mít na rukách.
Joo, tygřík je super, malej se aspoň může pořádně rozhlídnout po okolí
Jůůů holky všem moc děkuju!
Teď už budu klidná a budu ho na to bříško dávat co to dá (samozřejmě pod mým dozorem).
@Hoa Mai děkuju za radu
.
@Hadí ocásek Tvoje miminko se narodilo na termín toho našeho!
Krásné datum
.