Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, ted jsme došla od doktorky, a prý má malá pásový opar, na dovolené kámoška ho dostlala a malá ho asi chytla od ní, aspoň doktorka naše mi to tak řekla a zase druhá doktorka prý děti nemohou chytnout pásový opar, setkali jste se někdo s tím? co je na to nejlepší
Já měla jako malá pásák a to silný přes celý trup..byla jsemv nemocnici kde mi píchali b12 na podporu imunity následky žádné..ale v tom míste kde je pásák muže dojít k oslabení nervu je to i nebezpečné..hlavne fakt infekční takže denne per a vyvářej ručníky. dodržujte maximální hygienu a izolaci…at to malá neškrabká aby to nezanesla i jinam nebezpecný je třeba na genitálu a kolem oka a na lícním nervu
Jako malá jsem ho měla cca 7let a co já vím patlala mi máti na to genciálku a to snad bylo vše… nesměla jsem nikam chodit snad dva týdny
Esmeralda44: jestli mala nemela nestovice, tak to neni pasovy opar, nas mladas mel klasicky opar ale v mistech tsp. pro opar pasovy. Meli jsme jen B-komplex a gencianku..
No třeba měla malá neštovice se slabým průběhem, že si mamina ani nemusela všimnout neštoviček. A ten pásový opar je teď druhé kolo, právě proto, že si její tělo nevytvořilo dostatečnou imunitu…
Malá neměla neštovice, udělal se jí takový červený flek včera a dneska už to tam má jako takové nafouknuté puchýřky a co to je ta gencianka?
Pokud neměla neštovic, tak je to spíše klasický opar. A chytnout od kamarádky ho nemohla, to je prakticky nemožné.
Pásový opar samozřejmě mít může, kluk ho prodělal v 1,5 roce. Podotýkám, že neštovice, kterých bych si já všimla, rozhodně neměl. Zkrátka je prodělal, zřejmě skrytě, není nic až tak neobvyklého. Měl ho na stehně, pásák to byl jak vyšitý, zbavoval se toho asi dva měsíce. Mazali jsme genciánkou a bral vitamíny skupiny B.
@mag píše:
Pokud neměla neštovic, tak je to spíše klasický opar. A chytnout od kamarádky ho nemohla, to je prakticky nemožné.
Proc ne?
@esmeralda44 píše:
Malá neměla neštovice, udělal se jí takový červený flek včera a dneska už to tam má jako takové nafouknuté puchýřky a co to je ta gencianka?
To mel syn take a byl to klasicky opar. Dcerka je infekcni, takze pozor na to. Gencianka je takova fialova vodicka.
@Pizlam no protože infekční jsou pouze ty puchyre, resp. Ta voda z nich a způsobit může jenom nestovice.
@Pizlam píše:
To mel syn take a byl to klasicky opar. Dcerka je infekcni, takze pozor na to. Gencianka je takova fialova vodicka.
Ale ne, prakticky není, já neměla na pasovy opar ani nemocenskou.
@mag píše:
Ale ne, prakticky není, já neměla na pasovy opar ani nemocenskou.
Moje mama jo ![]()
@mag píše:
@Pizlam no protože infekční jsou pouze ty puchyre, resp. Ta voda z nich a způsobit může jenom nestovice.
Ja myslela normalni opar, ze muze chytit.