Patro na spaní v paneláku?

Everyone
29.6.14 17:09

Patro na spaní v paneláku?

Zdravím,

máte někdo patro na spaní v paneláku?
Budu se dcerou 20m stěhovat do garsonky 33m, jsou tam dvě okna, tak jsi asi přepažím na dva malé pokojíky a napadlo mě jako řešení spaní pro mě patro na spaní.
Stropy jsem neměřila, ještě od bytu nemám klíče, ale bude to standardní výška u paneláků. Byt je na ve 2. patře na Jih, což znamená v létě vedro, ale ty dva měsíce bych zvládla. Asi bych si nechala udělat šířku patra 140cm.
Jiné řešení krom tohoto a nebo rozkl. pohovky (třeba Bremnes Ikea) mě nenapadá, Patrem bych získala pohodlné spaní bez ničení zad a možnost místa pod ním pro pohovku či hrací kout pro malou.
A ještě - co případný sex? Nepředpokládám, že budu do konce života sama.Tak aby se patro pod námi nerozpadlo. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lizzi
29.6.14 17:11

Na patře v paneláku mi bylo vždycky horko. Radši jsem si v létě jako dítě ustala na zemi na dece.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Everyone
29.6.14 17:13

@Lizzi V létě - to bych třeba spala na pohovce pod, ale zbytek roku jsi spala nahoře?

• Citovat
  • Upravit
Lizzi
29.6.14 17:15

Já nejsem moc příznivce pater, ale stejně v garsonce asi jiné řešení moc není, jedině rozkládací gauč, ale to chce hodně kvalitní, který se neproleží.. Jinak v zimě zase topíš a horko jde ke stropu, takže i v zimě to není dobré..

• Citovat
  • Upravit
Everyone
29.6.14 17:17

@Lizzi Já bych na noc topení vypínala.
Právě, leda rozkl. gauč a nebo mě napadl futonová rozkl. pohovka, ale pod ní zase není oproti obyčejné rozkl. pohovce úložný prostor.

• Citovat
  • Upravit
Lizzi
29.6.14 17:20

Za patro dáš určitě míň peněz. V létě moc nevyvětráš a na zimu jedině větrat. Pokud hrají roli i peníze, tak rozhodně patro je levnější.. Hele, jsou lidi co mají patro a jsou v pohodě, mě prostě nevyhovuje to horko u stropu..

• Citovat
  • Upravit
1265
29.6.14 17:21

@Martina.ova skus v klude popozerat na nete rozne varianty zariadenia malometraznych bytov. My mame 1 izbak/cca 40m2/a ja uspesne branim poschodovej posteli.
Nas je rozhodne viac a v kuchyni je aj miesto na postel. My mame man. postel 120×190,je uzsia, to nam dost pomohlo. A samozrejme 2 postele pre dcery.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
29.6.14 17:26

Měli jsme na paneláku patrovou postel o šířce 140 cm, od země ve výšce 170 cm. Prostor pod ním jsme využili pro umístění nižších skříní. Sex jsme tam provozovali, teda žádná kamasutra :mrgreen: Dva jsme se tam vyspali v pohodě. Na domku máme menší dětské pokoje, postel putovala s námi, starší syn má luxusní pohodlí (tedy než dojde na ten sex)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
29.6.14 17:30

My měli patro v podkrovním bytě a spalo se tam pohodlně. Teplo tam asi bude, ale někdo to má rád :nevim:
Dole měl syn postel a pokojík, takže super. Futon nebrat. Máme doma, spí na něm synovy návštěvy, ale pro dospělýho je to peklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
29.6.14 17:37

@Martina.ova Ahoj, já se přes léto taky stěhuji do garsonky a budu to řešit zrovna tak jako ty - přepažením na dva pokojíky. Já mám ale děti dvě, takže i když jsem se tomu nejdřív bránila, tak patro nakonec bude, protože to prostě ušetří hrozně moc místa. Bude to to klasické ikeácké. Já budu mít rozkládací postel s dobrou matrací, přes den složenou s přehozem a dekoračními polštáři jako pohovka (je tam úložný šuplík na peřiny), na noc jako postel. Výhodou je, že to nebudu muset rozkládat každou noc, ale když budu chtít, je z toho super postel na ten případný sex :D
Na patře v paneláku jsem spala u známých, a je sice fakt, že je tam víc teplo, ale ne takové, že by se to nedalo vydržet. Za mě teplo ok, spíš se bojím těch schůdků, aby to děti v noci zvládly, když budou chtít třeba na wc, nebo za mnou do postele…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
29.6.14 18:03

Klasická patrová postel ano, má to tak v paneláku každý druhý, ale vyloženě patro na spaní půjde těžko kvůli výšce stropů. Nikdy to nepůjde udělat tak, aby se pod horní postelí dalo chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
29.6.14 18:04

Ahoj, máme patro dělané svépomocí. Sex provozovat jde, jen pozor na hlavu :-) já už bych neměnila, mám pod ním nainstalované šatní tyče a jídelní kout. Jen to vedro v létě, ale spím u okna, tak to jde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Everyone
29.6.14 18:31

@RitaRita Budeš mít patrovou postel pro děti? Můžeš dát odkaz? A jakou pohovkou na spaní pro sebe sis vybrala? A jak velkou garsonku budete mít?
@blecha72 Jakože máte na spaní pro vás dva dospělé patrovou postel, ne patro? Můžeš dát odkaz, jakou? ¨
@Anatalia Po netu koukám. Dobré řešené je třeba výsuvná postel v podiu, na to je ale pokoj malý.

Tak kdybych garsonku nepřepažila, byl by prostor větší. Jenže to by prostě byla jedna velká místnost. Takhle získám místnosti dvě a klid pro dcerku na spaní a já můžu dělat mezitím domácí práce nebo tak. Nebo nepřepažovat?

• Citovat
  • Upravit
Everyone
29.6.14 18:34

@Catus Já právě myslela, že futon je extra pohodlné spaní

• Citovat
  • Upravit
19609
29.6.14 18:35
@Martina.ova píše:
@Catus Já právě myslela, že futon je extra pohodlné spaní

Ten z Ikei určitě ne. Časem začal vrzat, matrace je slabá, takže cítíš dřevo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí