Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Na patře v paneláku mi bylo vždycky horko. Radši jsem si v létě jako dítě ustala na zemi na dece.. ![]()
@Lizzi V létě - to bych třeba spala na pohovce pod, ale zbytek roku jsi spala nahoře?
Já nejsem moc příznivce pater, ale stejně v garsonce asi jiné řešení moc není, jedině rozkládací gauč, ale to chce hodně kvalitní, který se neproleží.. Jinak v zimě zase topíš a horko jde ke stropu, takže i v zimě to není dobré..
@Lizzi Já bych na noc topení vypínala.
Právě, leda rozkl. gauč a nebo mě napadl futonová rozkl. pohovka, ale pod ní zase není oproti obyčejné rozkl. pohovce úložný prostor.
Za patro dáš určitě míň peněz. V létě moc nevyvětráš a na zimu jedině větrat. Pokud hrají roli i peníze, tak rozhodně patro je levnější.. Hele, jsou lidi co mají patro a jsou v pohodě, mě prostě nevyhovuje to horko u stropu..
@Martina.ova skus v klude popozerat na nete rozne varianty zariadenia malometraznych bytov. My mame 1 izbak/cca 40m2/a ja uspesne branim poschodovej posteli.
Nas je rozhodne viac a v kuchyni je aj miesto na postel. My mame man. postel 120×190,je uzsia, to nam dost pomohlo. A samozrejme 2 postele pre dcery.
Měli jsme na paneláku patrovou postel o šířce 140 cm, od země ve výšce 170 cm. Prostor pod ním jsme využili pro umístění nižších skříní. Sex jsme tam provozovali, teda žádná kamasutra
Dva jsme se tam vyspali v pohodě. Na domku máme menší dětské pokoje, postel putovala s námi, starší syn má luxusní pohodlí (tedy než dojde na ten sex)
My měli patro v podkrovním bytě a spalo se tam pohodlně. Teplo tam asi bude, ale někdo to má rád ![]()
Dole měl syn postel a pokojík, takže super. Futon nebrat. Máme doma, spí na něm synovy návštěvy, ale pro dospělýho je to peklo.
@Martina.ova Ahoj, já se přes léto taky stěhuji do garsonky a budu to řešit zrovna tak jako ty - přepažením na dva pokojíky. Já mám ale děti dvě, takže i když jsem se tomu nejdřív bránila, tak patro nakonec bude, protože to prostě ušetří hrozně moc místa. Bude to to klasické ikeácké. Já budu mít rozkládací postel s dobrou matrací, přes den složenou s přehozem a dekoračními polštáři jako pohovka (je tam úložný šuplík na peřiny), na noc jako postel. Výhodou je, že to nebudu muset rozkládat každou noc, ale když budu chtít, je z toho super postel na ten případný sex ![]()
Na patře v paneláku jsem spala u známých, a je sice fakt, že je tam víc teplo, ale ne takové, že by se to nedalo vydržet. Za mě teplo ok, spíš se bojím těch schůdků, aby to děti v noci zvládly, když budou chtít třeba na wc, nebo za mnou do postele…
Klasická patrová postel ano, má to tak v paneláku každý druhý, ale vyloženě patro na spaní půjde těžko kvůli výšce stropů. Nikdy to nepůjde udělat tak, aby se pod horní postelí dalo chodit.
Ahoj, máme patro dělané svépomocí. Sex provozovat jde, jen pozor na hlavu
já už bych neměnila, mám pod ním nainstalované šatní tyče a jídelní kout. Jen to vedro v létě, ale spím u okna, tak to jde
@RitaRita Budeš mít patrovou postel pro děti? Můžeš dát odkaz? A jakou pohovkou na spaní pro sebe sis vybrala? A jak velkou garsonku budete mít?
@blecha72 Jakože máte na spaní pro vás dva dospělé patrovou postel, ne patro? Můžeš dát odkaz, jakou? ¨
@Anatalia Po netu koukám. Dobré řešené je třeba výsuvná postel v podiu, na to je ale pokoj malý.
Tak kdybych garsonku nepřepažila, byl by prostor větší. Jenže to by prostě byla jedna velká místnost. Takhle získám místnosti dvě a klid pro dcerku na spaní a já můžu dělat mezitím domácí práce nebo tak. Nebo nepřepažovat?
@Martina.ova píše:
@Catus Já právě myslela, že futon je extra pohodlné spaní
Ten z Ikei určitě ne. Časem začal vrzat, matrace je slabá, takže cítíš dřevo ![]()
Zdravím,
máte někdo patro na spaní v paneláku?
Budu se dcerou 20m stěhovat do garsonky 33m, jsou tam dvě okna, tak jsi asi přepažím na dva malé pokojíky a napadlo mě jako řešení spaní pro mě patro na spaní.
Stropy jsem neměřila, ještě od bytu nemám klíče, ale bude to standardní výška u paneláků. Byt je na ve 2. patře na Jih, což znamená v létě vedro, ale ty dva měsíce bych zvládla. Asi bych si nechala udělat šířku patra 140cm.
Jiné řešení krom tohoto a nebo rozkl. pohovky (třeba Bremnes Ikea) mě nenapadá, Patrem bych získala pohodlné spaní bez ničení zad a možnost místa pod ním pro pohovku či hrací kout pro malou.
A ještě - co případný sex? Nepředpokládám, že budu do konce života sama.Tak aby se patro pod námi nerozpadlo.