Patrový x přízemní dům

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7974
4.10.14 19:39

@Anix Tak ohřívají se i stropy a zdi, teplo neleze jen schodištěm. Jasně, že když topíš na 23 a nejde o pasivní dům, tak v horním patře nebude v -10 venku žádné teplíčko. Obvykle se dostaneš spíš na spací teplotu, ale i když tam pak přitopíš, pořád tam máš ve finále menší spotřebu energie na vytopení. Není to tak, že patrovým domem ušetříš půlku za topení. Spíš tak třetinu, možná i míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
4.10.14 20:32

Nevím jak to přesně je ale někdě sem četla, že za předpokladu že obytná plocha bude stejná tak pokud je to patro tak se ušetří 1/4 nebo 1/3 nákladů.

My to doma máme takto v přízemí tchýně a my první a druhé patro (dělali sme z půdy) tchýně i nabízela, že se odstěhuje ale bylo by mi to trapný je vyhazovat u toho co si postavili :lol:

Jinak schody mi nevadí. Byla sem zvyklá v práci chodit do 4 patra několikrát denně, takže sem si polepšila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
4.10.14 20:40
@luc31 píše:
Existují zábrany na schody, pro ty co psaly, že se bojí pádu dítěte ze schodůjá teda koukám, že hlavní problém vidíte ve věčném lítání po schodech, to by mě nenapadlo řešit…

Tak že existují zábrany samozřejmě víme :mrgreen:
Já nevím s jak velkými dětmi jste šli do patrového, nebo jestli sevám tam už narodily. Pro mě je největší problém, že tam musíme ty úplně malé děti nosit. Teď třeba nesu mimino a dvouletá musí jít sama, což se ale ještě docela bojím. Nebo bych taky mohla jít dvakrát, no. Když byla čuba ještě hodně malé štěně, tak jsem dvakrát chodila, protože jsem nosila ještě ji.
Potom třeba nejstarší dcera je třeba u sebe v pokoji nahoře, malé chtějí jít za ní, já nechci tu dvouletou pouštět úplně samotnou, takže někdo ji musí dovést a ona si během hodiny desetkrát rozmyslí kde chce být. Když byla mimino, nosila jsem si tam na noc lahvičky, ohřívačku, to byla spousta krámů ráno a večer. Když se ušpiní, tak nahoru do šatny pro čisté atd. Ono asi se staršími už je to pohoda, když si můžou chodit jak chtějí a nepotřebují u toho asistenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
4.10.14 20:53

Další věc je třeba prádlo. Mám prádelnu v patře a když si chci složit prádlo, tak mám dvě možnosti. Buď si ho donesu dolů, tam poskládám a zase odnosím nahoru do šaten, nebo ho poskládám nahoře, ale to mám v té době děti bezprizorní v přízemí a jen poslouchám a domýšlím si, co se tam děje. Stejně když si chci nahoře umýt koupelnu nebo cokoli uklidit. Buď je vzít všechny s sebou, nebo je nechat dole. To když dole třeba vařím, tak prostě občas vykouknu do obýváku a je to v pohodě, ale to při jakékoli práci nahoře prostě nejde. Není to neřešitelné, samozřejmě, ale už je ta situace pro mě komplikovaná a i blbé skládání prádla je problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
4.10.14 21:12

@Antonie Bolavá S mrňousema za zadkem koupelny neuklízím, protože je přítomná spousta věcí, co by mohly sežrat a otrávit se, poleptat se, utopit se v kýblu (bez legrace je to celkem častý smrtelný úraz malých dětí). Velký úklid dělám, když jsou v limbu nebo pryč. Prádlo skládá drahá polovička. Ale je fakt, že schody s mrňousema jsou opruz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
4.10.14 21:22
@kotyk píše:
@Antonie Bolavá S mrňousema za zadkem koupelny neuklízím, protože je přítomná spousta věcí, co by mohly sežrat a otrávit se, poleptat se, utopit se v kýblu (bez legrace je to celkem častý smrtelný úraz malých dětí). Velký úklid dělám, když jsou v limbu nebo pryč. Prádlo skládá drahá polovička. Ale je fakt, že schody s mrňousema jsou opruz.

Moje nejsou nikdy v limbu ani pryč! :lol: Právě se mi je taky nechce tahat s sebou, když nahoře něco uklízím, částečně i kvůli těm čistícím prostředkům. Ale taky si tam nemají s čím hrát, prostě by se tam nudily a akorát by mi u toho překážely. Takže prostě jedině když mám hlídání, což je dost padlé na hlavu, umývat koupelnu a muset mít při tom někoho k dětem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
4.10.14 21:27

@Antonie Bolavá Tak pořiď někoho na koupelny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15431
4.10.14 21:45
@kotyk píše:
@Antonie Bolavá Tak pořiď někoho na koupelny :mrgreen:

Tak jsem to taky vyřešila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66820
4.10.14 21:48

Máme bungalov, nevýhodou je méně místa a větší střecha. Výhodou snadnější vytápění a hlavně absence schodů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66820
4.10.14 21:51

Ještě dodám, že při stavbě jsme nepotřebovali lešení a vše kolem domu vyřešíme ze žebříku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
4.10.14 21:57

My máme patrový kvůli velikosti pozemku a manžel chtěl taky více patrový, designově se nám líbí více. Má samozřejmě své výhody i nevýhody, nám to zatím vyhovuje i se třemi dětmi.
Nemám tedy žádný problém ani se schody ani s úklidem. Zábrana na schodech je jen nahoře, dole není, děti se brzy naučily po schodech chodit. Ráno si hrají sami nahoře, dokud nevstaneme i my, nechodí sami dolů, byli tak zvyklí odmala. Vyhovuje mi ten oddělený prostor, dole otevřený, nahoře intimní ložnicová zóna.
Vytápění super, máme rozvody do patra, vytápíme hlavně krbem. Nahoře se podlahové topení zapínalo jen kvůli miminku a výjimečně při velkých mrazech. Úklid taky v pohodě, jen si časem pořídím kýbl s mopem i nahoru, ať to nemusím tahat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
4.10.14 21:59

Mame patrovy, dole kuchyn, obyvak, pokoj pro hosty, wc, nahore druhy obyvak dva pokoje, loznice, wc. Nemuzu si na nic stezovat, presto bych chtela radsi prizemni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66820
4.10.14 22:00

@bramburka81 Obývací a klidovou zónu máme i v bungalovu. Než zapneme podlahové topení, vyhříváme dům krbem s průduchy vyvrtanými do stropu ostatních místností

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
4.10.14 22:03
@Antonie Bolavá píše:
Další věc je třeba prádlo. Mám prádelnu v patře a když si chci složit prádlo, tak mám dvě možnosti. Buď si ho donesu dolů, tam poskládám a zase odnosím nahoru do šaten, nebo ho poskládám nahoře, ale to mám v té době děti bezprizorní v přízemí a jen poslouchám a domýšlím si, co se tam děje. Stejně když si chci nahoře umýt koupelnu nebo cokoli uklidit. Buď je vzít všechny s sebou, nebo je nechat dole. To když dole třeba vařím, tak prostě občas vykouknu do obýváku a je to v pohodě, ale to při jakékoli práci nahoře prostě nejde. Není to neřešitelné, samozřejmě, ale už je ta situace pro mě komplikovaná a i blbé skládání prádla je problém

A děti si neumí hrát samy? Já s tím nikdy neměla problém, normálně uklízím a děti si hrají. Nejhorší to bylo, když batole moc neumělo lézt po schodech, ale naštěstí bylo hodné a vždycky počkalo na maminku :). Teď mě to ještě čeká s nejmladším, ale doufám, že to taky vyřešíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
4.10.14 22:09
@blecha72 píše:
@bramburka81 Obývací a klidovou zónu máme i v bungalovu. Než zapneme podlahové topení, vyhříváme dům krbem s průduchy vyvrtanými do stropu ostatních místností

Tak to je fajn, ale ne každý bungalov to tak má (jedna moje kamarádka to má taky takto a moc se mi to líbí, dům do L, v té kratší straně je obývák a kuchyň, a v té dlouhé pokoje, návštěvy tam nechodí; jiné kamarádky to mají ale spíše jako byt, všechno otevřené, průchozí). Navíc mi se klasický bungalov nelíbí, pokud bych měla přízemní, tak nějaký atypický. Ale to je otázka vkusu, každému se líbí něco jiného ;). A vytápění lze rozumně vyřešit u bungalovu i patrového :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí