Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojte, proti pavoukům pouze lux - to říká náš deratizer. Pavouka vyluxuju a hadici zacpu hadrem…aby NEVYLEZL!!!!/jednou za čtvt roku nechám vyderatizovat prostory proti všem lezoucím, ale je to drahý a účinný zhruba měsíc. Takže fakt ten lux, jo teď mám novinku,takovej ten ruční lux a manžel ho pak vyčistí.Anna ![]()
Mě je přes třicet a ještě před dvěma lety jsem jich taky děsil, ale poněvadž dojíždím za přítelkyní na venkov, mám za úkol je odstraňovat. Vrozený odpor jsem překonal zjištěním, že se oni bojí více nás a také, že na ně přes den vidím. Za tmy bych se ještě také vylekal. Že jich tam po domě měli požehnaně. Takové ty nohaté (podobné sekáčům) co spřádají sítě pod stropem, po delší době to vypadá jako jako hustá trolejová síť. To mě opravdu vadí, ne ty klasické pěkné sítě, třeba v rámu nebo ve větvích.
Poněvadž jsem měkkosrdnatý, odmítám je zabíjet. Lapím je do kelímku, zblízka si je vždy prohlédnu (součást terapie) a vynáším je ven, několik metrů od domu. Čím větší jsou, tím lepší. Už je jich ale po domě málo.
Jsou to rozhodně zajímavý tvorové a ty jejich lesklé očka, mňam!
M. Klein, Rakovník.
Mě je přes třicet a ještě před dvěma lety jsem se jich rovněž děsil, ale poněvadž nyní dojíždím za přítelkyní na venkov, mám za úkol je odstraňovat. Vrozený odpor jsem překonal zjištěním, že se oni bojí více nás a také, že na ně přes den vidím. Avšak za tmy bych se ještě také vylekal. Že jich tam po domě měli požehnaně. Takové ty nohaté (podobné sekáčům) co spřádají sítě pod stropem, po delší době to vypadá jako jako hustá trolejová síť. To mě opravdu vadí, ne ty klasické pěkné sítě, třeba v rámu nebo ve větvích.
Poněvadž jsem měkkosrdnatý, odmítám je zabíjet. Lapím je do kelímku, zblízka si je vždy prohlédnu (součást terapie) a vynáším je ven, několik metrů od domu. Čím větší jsou, tím lepší. Už je jich ale po domě málo.
Jsou to rozhodně zajímaví tvorové a ty jejich lesklé očka, mňam!
M. Klein, Rakovník
Zajímavý téma. Moje žena má jako každá správná žena z pavouků taktéž pořádnou fóbii a na mě jako na chlapa pak zbývá, jak už to tak bývá, jejich likvidace v naší domácnosti. Vzhledem k tomu, že z pavouků taky nejsem nijak zvlášť odvázanej, tka vždycky vymýšlim jak co nejvíc minimalizovat kontakt s nima při jejich odstraňování. Dřív jsem je tupě rozmazával novinama po stěnách, což je uznávám hodně nechutný. Teď už prakticky výhradně používám vysavač. Dám sací výkon na max. a šup a pavouk je pryč. I přesto, že neucpávám hadici hadrem, jak tu někdo radil, tak se mi ještě nestalo, že bych stejného pavouka ještě někdy viděl znovu. Vysavač ukádáme do řekl bych slušně utěsněné skříně a žádný tam ještě nikdy nevylezl.
Hodně ale pomáhá prevence pomocí zmiňovaných sítí do okna. V létě nechat otevřený okno přes noc bez síťky, to si člověk koleduje o průšvih a nepříjemný šok v následujících dnech
Jak lidi spí, tak ty lumpové nohatý lezou do oken v celejch zástupech.
Také by mě to zajímalo. ![]()
Fuj, já si tu čtu o pavoukách a kočka se mi otřela o nohy. Jen tak tak, že jsem nezařvala leknutim.
Mam příšernou arachnofobii. ![]()
@-KAT- píše:
Koupil jsem si tento zázrak a můžu potvrdit, že nefunguje! http://www.svet-nakupu.cz/…50-dp-64184/ Přímo pod zásuvkou jsem měl tři pavouky, které tento odpuzovač zapnutý nepřetržitě měsíc vůbec nezajímal. Byli to dokonce dva různé druhy pavouků. Chtěl jsem jeden odpuzovač na vyzkoušení s tím, že jich pak koupím v případě funkčnosti více. Ale tento jeden mě natolik zklamal, že koupi dalších už nezvažuji a nikomu ani nedoporučuji!
Já jsem se u jednoho takového produktu dokonce dočetla, že první 3 týdny naopak plašič pavouky přitahuje, slézají se k němu a až po pár týdnech je začne odpuzovat
To je výborný
Takže jsem nákup plašiče vzdala, protože představa, že se mi k němu začnou slejzat.......by mě trefil šlak. Jednou za čas vystříkám místnost tím sprejem, pod nábytkem, rohy a tak a neuhnízdí se. Ale bydlíme v baráku na vesnici a v létě tam ty hnusáci stejně lezou. Je to marnej boj.
Holky, taky se jich bojím. DOST! Mám těžší stupeň arachnofobie. Nedávno jsem ale podstoupila léčbu na kineziologii s migrénou a velmi úspěšně. Ze tří záchvatů každý měsíc nemám žádný již 4 měsíce! Proč o tom píšu, protože se touto cestou hodlám zbavit té fobie. Když vidím, že to na mne zafungovalo
Pojďte do toho se mnou. Třeba potom nebude pro mě takový problém potkat pavouka
Ahojky Světlana. ![]()
Napadlo vás někdy, proč jsou nejvíc na záchodech a v koupelnách? Co mají tyto místnosti společného? Ventilátory, větrání a další otvory do zdi - je třeba zasíťovat nebo ucpat. To je klíč k úspěchu. Jako třetí jsou tu okna, ale přes den se pavouci nepohybují, takže je třeba je pravidelně zavírat pouze na noc. Alternativou je precizní moskytiera. ![]()
Ahoj mam doma hrozne velky pavouky a je jich pozehnane a kefsemu mam z pavouku hroznou fobii. snazim se presvecit rodice aby se jich zbavily .ale oni rikaji ze si poslapu stesti ale kcemu je mi takeve stesti kdyz mam dum plny pavouku
![]()
Já jsem si plašičku objednala zrovna dneska, tak jen doufám, že to bude pomáhat
jinak asi před třema dnama jsme přišla asi v 10 domů z práce a na stropě takovej velkej
nikdo doma, tak jsem se odhodlala, vysála ho a doufala že tady nemá někde děti. No a dneska se neobjevili děti-ale asi jeho maminka
velká jak půlka dlaně.. málem jsem omdlela, takže jsem neváhala a okamžitě objednala plašičku a ještě nakoupím spreje ![]()
Děs!!!-bojím se jich od mala..měli jsme je v záchodě, koupelně ohromné. Pak dlouhé roky jinde klid, až po přestěhování před 20 lety do vesnického domu se zídkami v zahradě u domu.Jaro a léto bylo dobré, až koncem léta odpolko v chodbě šel tak ohromný pavouk, že jsem nevěřila svým očím. Každý podzim, rokama jsem vypozorovala, 5.srpna, přišel první obr, a pak den za dnem každý den až do konce listopadu, nemilosrdná výchova bojácných, po tom rozlehlém domě potkala jsem 1-3.Zabíjela jsem je, pokud jsem je stihla dohnat. Naštěstí nelezli do postele(vše odstaveno a 10 cm mezera kolem),většinou hnali po zemi…někdy jsem nevěděla zda to není myš při TV..někdy v noci jsem slyšela kocoura, že ulovil a mlaská u toho
..roky jsem těsnila co se dalo bez výsledku,,asi před třemi roky jsem objevila škvíru z mezipůdních prostor vedle schodu..teprv pak klid.Ale ta armáda zabitých..17 let x 4 měsíce =2040 kusů/počítám jednoho denně a to jich bylo někdy víc…+ bop, biolit atd. Znovu stěhování vloni, to jsem se snažila nějakého nedovézt, ale asi jsem si dotáhla „březí matku“..včera v noci slejzal mladý velký ještě světlý od stropu přímo k posteli
..přítel(mám ho rok) který pomalu nikdy pavouka nepotkal, už mi říká spidermmanka, totiž byli 4 vloni už i u nějv bytovce(naštěstí jen poloviční)
![]()
Tak jsem se tady nedozvěděl jak ty potvory vyhnat a také jsem právě dnes zapnul jeden plašič pavouků v kuchyni.Jsem zvědavej jestli to je k něčemu. V minulosti jsem koupil plašiče na různou havěť a některé fungují na 100% a některé ani náznakem. Bydlím na kraji lesa a leze nám sem všechno, ale pavouci mi fakt vadí. Ne že bych se jich nějak děsil, ale zasviní ůplně všechno. Pavučiny nejdou ani setřít a druhý den jsou zpátky. Pavouk není ani vidět, je to jen malá tečka v rohu a binec udělá jalo velkej. Dřív jsem všechno vystříkal Biolitem, všechny rohy, za nábytkem a dutiny a kolem oken a dveří pěnou proti hmyzu, ta působí i několik týdnů. Delší dobu jsem tady nebyl a tedˇje to tu jak v hororu.Pod střechou z venku, v garáži, v kůlnách, všechno obalené tím humusem a mezi tím obrovské obludy jak tarantule. Po baráku mi běhají taky. Nejhorší je že manželce snad ani nevadí a vůbec si jich nevšímá. No vyzkouším tu plašičku a když to nezabere tak opět vypukne chemická válka. Máme ji už roky a vůbec jsem si na ni nevzpoměl byla prý v zásuvce v jiném domě a dneska ji žena přivezla když jsem o tom mluvil a chtěl ji objednat. Zítra to tam jedu zkontrolovat, jestli tem najdu nějaké hnusáky. Na komáry plašič nefunguje, ten jsem tehdy koupil taky, dal si ho na noc k posteli a ráno měl oteklou hubu. Jinej máme na půdě na kuny, ty se naštěstí odstěhovaly, takže asi funguje. Máme ložnici v podkroví a ty mrchy tam dokázaly v noci dělat hroznej binec, to jsme se ani nevyspali.No a poslední byl na kočky, aby nelezly do kuchyně a ty si klidně u něho spí a je jim fuk.
Pro FKU-prosím napište sem, zda odpuzovač na pavouky funguje a jaký to je kdyžtak typ? Sehnala bych si ho, protože mne ta jejich přítomnost netěší
,Aspoň na ten podzim by bylo dobré ho doma mít, ač mám většinu živých tvorů ráda. I já bydlím u lesa, že těch různých potvor tu je. Chci se zeptat jestli nemá žena slabší zrak? Totiž kamarádka má a když se jí zeptám, jestli má doma pavouky, tak řekne, že se za prvé po nich nedívá, a za druhé že by je stejně neviděla
. Jinak na kuny, kdyby ještě někdy náhodou bylo potřeba, se osvědčilo nechat na půdě škvrkat a pískat mezi stanicemi staré rádijko.
Já sám ještě nevím, teprve pár dní ho mám zapnutý v kuchyni a včera jsem asi 30cm od něho načapal jednoho šmejda. Podle návodu prý se nejprve začnou stahovat k plašičce a až poté odtáhnou
.Spíš si myslím že to je jen trik prodejců, aby jim to hned někdo nehodil na hlavu. V jeho původním působišti jsem to včera kontroloval a pár pavučinek jsem tam objevil, ale zdály se staré a prázdné, bez obyvatel.Jen jeden se poflakoval hned za dveřmi a tak to tam možná začínají zase osídlovat. Budu to ještě nějaký čas sledovat a výsledky zveřejním. Manželce sice už zrak slábne, ale v tom to není, prý je pověrčivá a nic nezabíjí, nosí je na lopatce ven na skalku. Myslím že jsou zpátky dřív než ona. Jinak mám tento http://odpuzovace-zvirat.heureka.cz/…specifikace/#… . Kuny už nás opustily a začínají se nám po zahradě courat veverky, ty nám a nevadí. ![]()
mám stejný problém, rekonstruovali jsme starší dům, po babičce a dědovi… jsme tu 14 dní, každý den uklízím a mám tu pavouky, fuj, vidim, že to furt ten stejnej druh, různý velikosti. Včera jsem zabila tarantuli, řvala jsem u toho. fuj. jsou nechutný, vadí mi. Podle obrázku z netu to je asi pokoutník.
Manžel mi řekl, že pokoutník mám rád čisto, nevím, jestli si ze mě utahuje, nebo je to pravda…