Jak se zbavit pavouků v domácnosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
443
19.10.12 22:23

Uf, no já dneska večer jednoho ubezdušila Biolitem na pavouky. Trvalo mu dlouho než se přestal motat, leží v rohu obýváku a ráno ho snad manžel uklidí. Já na to nešáhnu ani omylem. Dvakrát jsem pak vytřela, mám malé dítě, tak pro jistotu. Ještě teď se klepu a při každém zašimrání vyskočím metr vysoko. Taky bydlíme v domě a tohle je asi za trest. Kde se ty mrchy furt berou fakt nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sida1
24.10.12 23:18

Fuj, máme chalupu v Beskydech u lesa. I mne dokáže pavouk paralyzovat, nenávidím je a kdybych se jich nebála, zabiju je.Ale bojím se jich tak, že je ani zabít nemůžu. Stačí, když nějakého někde vidím a mám pak pocit, že jsou všude kolem, všechno mě šimrá, neustále se rozhlížím, prostě stíha. V noci se bojím na chalupě přes chodbu na wc. Chodba je obložená tmavším dřevem a já v každém suku vidím tarantuli, jak se chystá skočit. V chalupě žije více zvířátek, malé myšky, větší myšky, kuna, na zahradě krtek velký zelený kobyly a haldy slepýšů. Nic mi nevadí, ale pavouci strašně! Jsou všude, minule jsem sledovala, jak lezli po dřevěné kůlně mezerami ven a zase dovnitř, migrace početná až se mi udělalo zle..Nemohla jsem si ani na lavičce dopít kafe. Jinak bydlím v paneláku, pavouci tu jsou málo, ale když jsem bydlela v menším bytě v přízemí, tak mi z výměníku lezli do bytu černý obrovský pavouci, Jeden číhal nad bytovými dveřmi, druhý v pantofli za dveřma a další mě v noci donutil rozsvítit, slyšela jsem jak leze po stěně. Málem to se mnou seklo a do rána jsem neusnula i když ho zabil můj přítel. Strašně moc si přeju aby mi nevadili, ale nedaří se mi to. Jo a na balkoně jsem našla obrovskýho tlustýho křižáka v huňatém měděném kožichu. Byl tak pestře zbarvenej a třpytil se na sluníčku, že byl skoro krásnej. Ale měl 8 noh a dělal tu lepkavou věc ze zadku. Prostě ne ani kdyby vypadali jako motýlci.. :!

• Citovat
  • Upravit
443
25.10.12 12:47
@sida1 píše:
Fuj, máme chalupu v Beskydech u lesa. I mne dokáže pavouk paralyzovat, nenávidím je a kdybych se jich nebála, zabiju je.Ale bojím se jich tak, že je ani zabít nemůžu. Stačí, když nějakého někde vidím a mám pak pocit, že jsou všude kolem, všechno mě šimrá, neustále se rozhlížím, prostě stíha. V noci se bojím na chalupě přes chodbu na wc. Chodba je obložená tmavším dřevem a já v každém suku vidím tarantuli, jak se chystá skočit. V chalupě žije více zvířátek, malé myšky, větší myšky, kuna, na zahradě krtek velký zelený kobyly a haldy slepýšů. Nic mi nevadí, ale pavouci strašně! Jsou všude, minule jsem sledovala, jak lezli po dřevěné kůlně mezerami ven a zase dovnitř, migrace početná až se mi udělalo zle..Nemohla jsem si ani na lavičce dopít kafe. Jinak bydlím v paneláku, pavouci tu jsou málo, ale když jsem bydlela v menším bytě v přízemí, tak mi z výměníku lezli do bytu černý obrovský pavouci, Jeden číhal nad bytovými dveřmi, druhý v pantofli za dveřma a další mě v noci donutil rozsvítit, slyšela jsem jak leze po stěně. Málem to se mnou seklo a do rána jsem neusnula i když ho zabil můj přítel. Strašně moc si přeju aby mi nevadili, ale nedaří se mi to. Jo a na balkoně jsem našla obrovskýho tlustýho křižáka v huňatém měděném kožichu. Byl tak pestře zbarvenej a třpytil se na sluníčku, že byl skoro krásnej. Ale měl 8 noh a dělal tu lepkavou věc ze zadku. Prostě ne ani kdyby vypadali jako motýlci.. :!

Naprosto ti rozumím!!! (a běhá mi mráz po zádech, jen na ty osminohý pomyslím)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
co.rine
28.10.12 20:39

Také rozumím

…je to s nima potíž, rozhodla jsem se příští rok objet skuliny po chatě průběžně biolitem. Mám na ně vevnitř ten plašič, pavouk takový nějaký menší si udělal síť kousek od něj a spokojeně si tam vegetil..Z velkých se tu tou dobou žádný neobjevil. Ale měla jsem v noci pocit, že mi píská v uších, tak jsem ho vypnula.Typ: WAITECH PROFESIONAL, distributor Pest Control Corporation s. r.o.

• Citovat
  • Upravit
Katarina001
3.3.13 10:34

Tak presne je tohle u nas, jak vy piste.ted uz bude jen hezky, tak musim sehnat naky kvalitni sprej proti tem hnusakum.tak doufam, ze neco sezenu a ze budem mit pres jaro a leto :)

• Citovat
  • Upravit
1
5.8.13 09:25

Já mám teda zkušenost v pavouky takovou, že když jsem šla jednou vysávat pokoj, z ničeho nic z vysavače, který jsem chtěla akorát zapnout, vyběhl pavouk asi 1,5 cm. Před tím s vysavačem vysávala mamka a ta ráda pavouky radši vysaje než zabije. Takže teď, když jdu vysávat, držím vysavač raději dál od sebe a pak až ho zapnu tak se přiblížím :lol: Pavouky mi občas sní i kočka, ale je to dost nechutné, když to vidím. :poblion: S tím biolitem jsem si myslela, že budu teda konečně ve velkém zabíjet ty pavouky (měla jsem ještě ten zelený, starý biolit, teď už dělají i přímo na pavouky), ale když toho pavouka nastříkáte a on je na stropě 100% spadne. Mě se to stalo už xkrát. Jednou dokonce, když jsem spala, vzbudila jsem se asi ve 3 hodiny ráno s nějakým pocitem, že kolem mě něco leze a byl to pavouk, takže jsem urychleně vypálila z postele a volala mamku :lol: chudák, tehdy na mě byla naštvaná, že ji budím takhle brzo. A poslední zážitky s pavouky mám od přítele ségra má velký, venkovní bazén a jak je ten uzávěr s poklopem tak tam něco vybírala, asi listí a najednou zařvala a tam byl pavouk a tělo měl velké asi jako větší malina :lol: a přítel jí říkal, aby mi to ani neukazovala a já samozřejmě zvědavá co mi nemá ukazovat tak mi na dálku asi 3 m ukázali pavouka a hodili ho přes plot a já celou dobu myslela na to, jak ten pavouk přileze zase zpátky. ono neznamená, že když vyhodíte pavouka oknem, že se nevrátí. Poslední zážitek, který je ještě teď aktuální. U hlavních dveří do domu je teď pavouk na stropě a já se tama teď bojím chodit. Takže se bojím vlastně vyjít a vejít do baráku. Přítel mi slíbil, že ho dneska zabije, tak snad mu nespadne na hlavu a nebo neuteče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
idiot 221
16.8.13 08:22

6000 - 15 000 ???

6000 - 15 000 hz??? Ty si magor?? Víš vůbec jak je to nepříjemný zvuk?? Tohle bych teda v domě mít nechtěl…

• Citovat
  • Upravit
3
25.12.13 21:29

domácí sprej na pavouky

Našla jsem recept na domácí sprej, míň chemie než biolit. Smíchá se hrnek octa, hrnek pepře, lžička oleje a tekutého mýdla. stříká se kolem oken a dveří. Aplikace se opakuje do každém dešti. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3204
26.12.13 00:14

Dobrý je vodní vysavač, po vysáti se voda jednoduše vyleje na zahradu a je to :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1253
25.9.14 10:36

Holky našla jsem tuhle starou diskuzi, možná už máte někdo nové zkušenosti metody atd., tak oživuji.

Včera se mi stala fakt příšerná věc, bojím se pavouků, mám k nim opravdu veliký odpor. Večer po tmě, jen s počítačem ucítím něco na hlavě, tak to sklepnu a vidím, jak letí pavouk. Rozsvítila jsem, no chvíli trvalo než jsem ho našla, překonala se a zabila ho. Byl fakt velikánský - černý, tlusté nohy. Vyfotila jsem si ho (rodina mě má za hysterku, tohle by mi nevěřili, vždycky si myslí, že s velikostí přeháním, ale i máma teď reagovala, že teda fuuuuuuuj). Trvalo dvě hodiny než jsem si dokázala zhasnout a jít do postele zpátky a překonala jsem se jen kvůli dceři, která se mnou byla vzhůru. Ale znovu to prostě nedám. Je mi špatně jen si na to vzpomenu, mám pořád pocit, že po mě něco leze, fakt šílený. Nevím, asi přilezl oknem, ale zase nemůžu už nikdy nevětrat, že jo…

Takže co, máte něco, co opravdu funguje, odpuzuje, likviduje? Nějaký postřik, našla jsem i profesionální deritace, ale to bude asi šíleně drahé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
25.9.14 10:50

U nás se jejich výskyt dost omezil, když jsme nechali dát sítě do oken, je to fajn i v létě na mouchy, komáry atd. a můžeš větrat dle libosti :palec: Jinak předtím jsem na podzim a na jaře, kdy se jich to objevovalo nejvíc, vždy přejela okna i venkovní dveře dokola raidem a bylo to lepší :palec: Jo a nedivím se ti, když se narodil první syn, často jsem k němu vstávala a měla jsem tlumenou lampičku v ložnici a najednou tam na zdi velký stín (stín byl ještě tak 4× větší :roll: ) a jedna tahle chlupatá velká potvora u mě přímo u postele a štrádoval si to hned vedle k postýlce, vylítla jsem, akorát jsem s postýlkou cukla, když spadl, jinak tam byl :zed: no to už vstal manžel a odlovil ho, ale je to víc jak 2 roky a já spím pořád v posteli jako by níž, abych se nedotýkala té zdi :nevim: asi jsem magor, ale nemůžu si pomoct :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1945
25.9.14 10:54

Šmarja nedávejte sem fotky pavouků už se tady ošívám a dívám kolem sebe.. v práci jsme v takové staré kuti, všude kolem samé keře.. radši nepřemýšlím co je za skříněmi ale často pokukuji po zdech protože tu už byly opravdu velké potvory :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lulinaaa
25.9.14 10:57

Fuuj, oklepávám se jenom jak to čtu… :pocitac: nám taky pomohl ten raid, a mívali jsme ještě takové ty lepicí nástrahy, všude dokola kolem okna :D a jako DOST se jich tam chytlo, jenže včetně záclon, tak to šlo pak dolů…

• Citovat
  • Upravit
lulinaaa
25.9.14 10:58

@Manonka hoď tu fotku :lol:

• Citovat
  • Upravit
1253
25.9.14 11:02

@lulinaaa Asi už nesnesu pohled na něho znovu…

Jsem ráda, že nejsem sama, kdo k nim má takový odpor. Tohle už bylo prostě příliš. V první chvíli po zabití, mě napadlo, tak se prostě stěhujeme (mám prodlužovat nájemní smlouvu za měsíc), což by teda fakt nebylo řešení, ale napadlo mě to :D Jenže co jsem to pročítala, tak ty mrchy jsou všude… Mám úplně husí kůži a žaludek na vodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný