Jak se zbavit pavouků v domácnosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4751
2.8.16 21:24

@Raduzka ja doufam ze jo, ja ho na jare normalne kupovala v zemedelske prodejne, a zase ho budu potrebovat, nestras, ze neniiii :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4751
2.8.16 21:30

Tak koukam, ze fakt neni 8o, vyskakuje mi tam jen mega, to je asi neco jineho, zitra nabehnu kouknout do drogerky a zemedelky, ja nechci pavoukyyyy :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
24.8.16 11:10

@evinax tak jestli ho objevíš, dej vědět :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
24.8.16 15:16

@evinax Tak to fakt dej! Potřebuju ho taky. Včera mi seděl pavouk na vchodových dveřích, co pavouk, tarantule! Říkám si - zajdu pro souseda, zabije ho. Ale ouha, dveře na terasu zamčený, klíče v zámku ve vchodovkách a vedle ta tarantule! Fajn, zavolám manžela. Doprčic, nedostane se domů v zámku jsou klíče a pořád je tam ta tarantule! No, manžel lezl domů oknem… To má za to, že odmítnul koupit biolit na pavouky :cert:.

• Citovat
  • Upravit
201
24.8.16 15:55

Nečetla jsem diskuzi, takže nevím co radily ostatní…ale

Jako první věc je, že v domech se s tím prostě musí počítat ;)
Další věc je, že to záleží i jak často uklízíte 8)

Ale hlavně je třeba si uvědomit, že pavouci se ubydlují tam, kde se jim líbí :mrgreen: a taky tam, kde mají potravu. Třeba mi, když se doma rozmnožily otcomilky, tak mi domů nalezlo i hafo pavouků. A jak jsem se zbavila mušek, tak i pavouků.

Existují plašiče pavouků, ale je to tak na jednu místnost, jeden plašič. Pak můžeš do rohů dát různé pastičky. Jak jsou na rybenky. Vypadá to dobře, oni nalezou dovnitř takže nejdou vidět a přilepí se :potlesk: ale to tě zbaví spíše jako pavouků tak, že je nebudeš potkávat :D ne že zmiznou. Lapače konkrétně na pavouky nejsou. Ale je to hezčí a levnější než lapky na moly.

Nic jiného mě nenapadá. Neexistuje žádná vůně co by je odradila. Není pastička na pavouky. Není žádné jiné preventivní opatření. Jen to co jsem psala. Babička má arachnofobii takže jsem prolezla celej net a žádná jiná rada…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
24.8.16 19:57

Ahojky, je přímo postřik, kterým vystříkáte domeček nebo byt a je klid. Bohužel u nás je zakázaný :cert:.Ale chtěla jsem se zeptat jestli už někdo ten plašič vyzkoušel? Já mám chorobu stále uklízet a ty zmetci se tu objevují stejně a kdyby jen i malý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
12.9.16 23:33

Ahojky, tak jak zápolíte? Článek dnes na „Novinkách“ o jedení pavouků ve spaní…chmmm :zed: Na ty vietnamské, tenké, houpavé - pomáhá soustavný boj. Na jaře mi dva v půdním pokoji zdrhli, a teď jsem je objevila - měli rozměr velkého pokoutníka - hnus, ale lehká likvidace. Ti co sedí jsou ok. Horší rychlí cesťáci pokoutníci..a začínají se scházet domů. Vyčetla jsem že je odpuzuje silný černý čaj a máta. Takže tou kombinací zkouším vytírat a odpařovat z nádobek..a ploché mucholapky pod nábytkem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
13.9.16 13:52

@co.rine Tak ty „vietnamský“ si doma v kotelně a spíži nechávám. Zjistila jsem totiž, že umí chytit a sežrat ty opravdu velký pokoutníky! Najednou jsem s nima kamarád :mrgreen:. Jinak s pavoukama nebojuju já, ale manžel. Já jenom ječím :lol:. A nejspolehlivější je slíbit dětem za každýho ulovenýho pavouka desetikorunu. Akorát si člověk musí pohlídat, aby je náhodou, s vidinou výdělku, netahaly z venku…

• Citovat
  • Upravit
16
13.9.16 14:27

Já to o nich četla, ale neviděla, jen v to trochu doufám. Tedy jestli se rodinka nebojí, odměna je pěkná :potlesk:. Nejhorší ale je, že se s nima potká člověk až déle v noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
13.9.16 14:52

@co.rine Já to viděla na vlastní oči :mrgreen: a ne jednou! V garáži mi pokoutníky manžel zakázal likvidovat a třesavky - tak se jmenují, to udělaly za mě. Pokoutník si vykračoval po zdi, najednou na něho skočila třesavka a pavouk větší než krabička od sirek byl háji :pankac: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:!

• Citovat
  • Upravit
1
14.9.16 01:13

Já jsem našla v telefonu aplikaci co by je měla zahánět, mám vyzkoušenou apku na komáry a tadle mého soudu fungovala a ted jsem zkusila najít a existuje i na pavouky, ale jeto slyšet když dám hlavu k telefonu jak to píská, zadejte si antimosquito nebo antispider… no po tom co jsem ho našla a zdrhnul mi tak asi klidnou noc mít nebudu… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
18.9.16 11:23

Tak to bych chtěla vidět!! Já myslela, že třesavky uloví aspoň třeba mladé..na velké jsem netušila, že si troufnou. Nejhorší, že vidím pokoutníka obvykle jen hnát někde po zemi a to pěkně rychle. Letos jich zdá se není tolik. Ale kolegovi z práce tuhle spadl v garáži jeden za krk :zed: Taky je zrovna nemusí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.3.17 00:47

Dnes na chodbě v domě dva :-( strašně se jich bojím, rekonstruovali jsme starý dům a jak je podzim, jaro pořád lozí, ale jsou velikosti až i dlaně, děsný…dnes jsme se s přítelem i pohádali, řekl mně, že pomůže jedině, když se odstěhuju :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
22.3.17 15:57

@mandarinkapomeranc Vytrvale likvidovat a časem se jich zbavíš. Vyhazovat je z domu nemá cenu, okamžitě se vrátí. Takže, Raid do jedné ruky, Biolit do druhé a bojovat!

• Citovat
  • Upravit
22.3.17 21:54

@Janli @Janli
Myslíš, že se vrátí? Já se jich tak štítím, že nejsem schopná je zabít…mohou prolézt plastovými dveřmi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný