Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ozivuji diskuzi. Prosim, nejaka novinka v boji proti pavoukum letos? Prochazi se mi to doma jak po vaclavaku. Mam plasicku do zasuvky, ale je pry na maly prostor jen a navic ten zvuk me rusi po chvili a pavouci tu stejne lozi. K tomu mam batole a predskolaka, tak nemuzu mit chemii apod. Prosim, co u vas zafungovalo? Uz nevim ![]()
Já se třeba bojím to zabíjet
A kdekoliv vidím pavouka tak fóbie. Už chvíli hypnotizuju toho co mám nad hlavou. Jednou mi spadl do postele já myslela, že bude po mě.
Plašičku bych musela mít snad všude. ![]()
@Elfryt píše:
Já se třeba bojím to zabíjetA kdekoliv vidím pavouka tak fóbie. Už chvíli hypnotizuju toho co mám nad hlavou. Jednou mi spadl do postele já myslela, že bude po mě.
Plašičku bych musela mít snad všude.
Tvl to bych chcipla
.
Bydlíme v prvním patře nad garáží, takže pavouci jsou bohužel častou návštěvou. Ty dlouhonohé sekáče chytám do ruky a hážu z okna. Ty ostatní přiklopím skleničkou, podsunu papírek a též házím z okna. Je jich tak 5 do týdne. Teď pořizujeme sítě do okna, tak snad to bude lepší.
@jancabr píše:
Bydlíme v prvním patře nad garáží, takže pavouci jsou bohužel častou návštěvou. Ty dlouhonohé sekáče chytám do ruky a hážu z okna. Ty ostatní přiklopím skleničkou, podsunu papírek a též házím z okna. Je jich tak 5 do týdne. Teď pořizujeme sítě do okna, tak snad to bude lepší.
Konečně někdo, kdo je zbytečně rovnou nevraždí. Osobně moc pavouky doma nevidím, ale pavučiny
vypadá to blbě
člověk to vemete a stejně to tam za nějakou dobu zas je
. Pavouky teda potkám vždycky ve sklepě, nízký strop, pavouci ještě níž a já vysoká, ideální kombinace
.
Doma le luxuju a pak prelepim páskou díru od hadice. A čekám az přijde někdo domu aby to odnesl. Ale v garáží se mi minuly týden objevil jeden fakt obrovskej a mám z něj psotnik. Bydlí rovnou u vrat a bojím se otvírat a nejsem schopna ho ani vystrkat ven, na to ze drepi 20cm od dveří. Jestli preleze na druhou stranu tak budu jezdit autobusem.
Já taky pavouky nemusím, dřív jsem je vysávala…máme teda vodní vysavač
Ale manžel mě přesvědčil, že aspoň budou chytat moly (ti mě štvou ještě víc) a komáry… Tak nevím, ale žijou v nějaké symbióze, protože je tu vidím všechny
Jinak velké chlupaté pavouky vyhazuje okamžitě manžel. Johany občas nechám, likviduju jen pavučiny a když se mi jich zdá moc, tak ty jsem schopná sama vyhodit ven na lopatce…
@vertunka no a do sklepa ani nechodím
Tam sou ti velcí a tlustí. Jednou byl takovej před vchodovýma dveřma v rohu na zemi já tama málem neprošla, ale musela sem.
Nakonec sem se překonala no fuj!
Pavouci nic nedělají. Sice je taky vymetam, ale sdílím s nimi celkem v klidu domacnost. Mouchy jsou horsi a tech se nikdo nestiti..
@eva valoi píše:
Pavouci nic nedělají. Sice je taky vymetam, ale sdílím s nimi celkem v klidu domacnost. Mouchy jsou horsi a tech se nikdo nestiti..
já ano.. pavouky nechávám žít, když vymetám pavučiny a johana utíká, tak jí ještě řeknu „no zdrhej, jinak tě taky vymetu“ ![]()
hrůza. Mně stačí havěť, co se k nám dostane i přes sítě skrz ty větrací dírky v oknech. Nedávno jsem takhle malou uspávala po obědě a od otevřené ventilačky začal po stropě sprintovat pavouk. Pak se na stropě zastavil kus od nás a začal se spouštět. Vypadalo to, že to umí úhlopříčně a jede k nám. Tak jsem si připravila mobil, že ho kdyžtak odpinknu, abych nevzbudila dceru, mateřská láska je holt silnější, než fobie z hmyzu. Naštěstí to byl jen optický klam, takže když jsem ji uspala a on visel na laně ze stropu, stříkala jsem na něj leštič na koupelny, pustil se a pak jsem ho krupnula nohou od židle. I kdybych ho dokázala sebrat a vyhodit, tak se bojím, že se vrátí a pozve i kámoše.
Napadlo mě, že by nebylo špatné něčím postříkat fasádu kolem oken, že by jim to smrdělo a nešli by dovnitř. Záleží ale, kudy k vám ty potvory chodí. ![]()
Já zabíjím akorát třesavky. To je invazivní druh, který náš domácí druh vytlačuje…