Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nám pomohlo ucpat všechny díry (během rekonstrukce domu)a pořídit sítě do oken. Chemii ani plasicky nepoužívám. Od jara do podzimu dávám hřebíček do misky s vodou za okno, někde jsem vyčetla takovou babskou radu. Od doby, co se u nás přestaly objevovat tarantule a sem tam se objeví pavouk normální snesitelný velikosti s nimi žiju, ve srovnání s těma vykrmenejma obrama mi přijdou malinký, tenounký a bezbranný. V koupelně a na WC máme stálé obyvatele, a ty jsem si pojmenovala a povídím si s nima
jsou tam celkem užiteční, pač tam sítě nemáme.
@jancabr píše:
Bydlíme v prvním patře nad garáží, takže pavouci jsou bohužel častou návštěvou. Ty dlouhonohé sekáče chytám do ruky a hážu z okna. Ty ostatní přiklopím skleničkou, podsunu papírek a též házím z okna. Je jich tak 5 do týdne. Teď pořizujeme sítě do okna, tak snad to bude lepší.
Buď tak hodná a napiš nám, kde bydlíš. Asi bysme se nechtěly procházet pod tvým oknem, až z něj zas budeš něco házet ![]()
@Janli
tam naštěstí chodí jen sousedi. Bydlíme v takové malé bytovce u pole za městem ![]()
Jak vidím, tak je nás plno! Zrovna teď jsem bojovala s velkým macatým. Bojím se k nim přiblížit, protože si myslím, že jakmile budu blízko, vycítí to a skočí to na mě.
Šla jsem tedy do koupelny a vzala Savo na WC, to stříkací. Byl v obýváku na jedné stěně, když jsem stála v kuchyni a koukala na tu stěnu, už tam nebyl. Dobrých deset minut jsem stála a čekala. Tak jsem se rozhodla jít do obýváku. Byl na zemi u skříně. Sedla jsem si na sedačku a z dálky na něho začala stříkat Savo. Okamžitě se otočil a začal běžet ke mně. Tak jsem stříkala a stříkala, až se zastavil. Čekala jsem, jestli se nepohne. Po půl hodině jsem usoudila, že buď je mrtvý nebo spí…
Otočím se na sedačce a tam další macatý. Spadl pěkně pod stůl na televizi. Na stole leželi sirky. Měla jsem sto chutí to tu podpálit. No, čekám a čekám, nevyleze. Spoléhám se teď na Boží smilování, ať usnu.
Každopádně v ložnici nemám žádné. Maximálně ty mini - pidi, které vysaju. Každopádně v ložnici neotevírám okno, zavírám dveře. Každý otvor ucpaný. Když nechám otevřené dveře, hned jsou tam. Každopádně bych je nejraději vyhubila. Mám z nich obrovskou fobii. Ale překonala jsem to natolik, že jakmile jsou to ty menší hubený, tak ty dokážu zabít. Dokonce jsem s jedním měla úmluvu, že když vydrží na té zdi a nepoleze dolů, nebudu ho chtít zabít a nechám ho žít. Celé léto byl na jedné straně u stropu, jen běhal po té straně, ale jednou už jsem viděla, jak leze dolů. Vyburcovala jsem barák, sebrala matku z postele a honem zabít. Ta ho vzala do ruky, první mě s ním strašidla a nakonec ho vyhodila.
Každopádně ty otvory ucpat pomůžou. Já je ještě vykuřuju. Mám takovou vonnou tyčinky, která dost kouří, takže použiju tři a zasmradi to místnost. Ale těm pavoukům to dost vadí.
Zkrátka bych to vyhubila!
četla jsem že je na to postřik a provadi to deratizace, ale nevim chci tam zavolat, a prý 2roky je od pavouku pokoj
@violass
Sestra to taky zkoušela a po měsíci už je měla zase na zdi.
Taky jsem teď měla dva obří. Vygruntovala jsem celý dům. Vytřela octem, prý jim smrdí. Po domě dala mátu peprnou, větvičky.
vyčetla jsem, že jim vadí kaštany ![]()
@HyeRi od té doby, co máme v baráku 2 domácí kočky, se výskyt pavouků zminimalizovat tak na 5 % proti dřívějšku, já je stříkám lakem na vlasy, přijde mi to lepší jak savo, prostě to toho pavouka oblepí a je po něm, mamka je vysává
@stinga Nám po baráku leze 6 koček, jak venku, tak doma. Jeden pes a dva osmáci. Vedeme tu menší zoo
![]()
Každopádně když už to ty kočky minimalizují, nechci ani vědět, jak by to bez nich vypadalo. ![]()
@HyeRi no ještě teda jsme dali do všech oken sítka, tak to určitě taky pomohlo ![]()
Nam je taky žerou kočky, plus manicky vysavam každy temný kout a roh každy den. Manzel navíc tvrdí, ze ten můj vriskot, když nějakého náhodou vidím, působí líp jak deratizer, protože který pavouk by dobrovolně lezl nekam, kde bydlí někdo takový ![]()
A kdyz je vysaváte, tak si myslíte, že nevybranou zpátky? Kamarádka říkala, že vydala pavouka, vypnula vysavač a už běžel ven.
Tenhle na mě vlezl ve sprchovém koutě. Mazlivej pavouk. Většinou utečou.
Taky koukám, kolik lidí tu má naprostou hrůzu z poměrně užitečného hmyzu
Ne že bych pavouky doma chtěla, ale když už k nám nějaký přijde, chytím ho na papír a odnesu ven. Bylo by mi líto je zabít. Mouchy mi vadí výrazně víc, fuj