PCOS/Hormonální nerovnováha - léčba?

Anonymní
29.4.22 11:37

PCOS/Hormonální nerovnováha - léčba?

Omlouvám se za anonym, ale je to pro me celkem citlivé. Chci se zeptat, zda nemá někdo podobnou zkušenost, případně zda nevite, jak třeba by mohla probíhat léčba. Jde o to, že prakticky v 19 letech mi doktorka rekla, ze mám PCOS, pouze na základě toho, ze mám nepravidelnou MS a viděla cysty na vajecnicich, nicméně o dva roky později rekla, ze to PCOS nebude, ze to, ze mi MS chodí jednou za 50 dnů není nic neobvyklého, ze mám jen dlouhé cykly a ze cysty už nevidí, takže all good a nazdar. No, pak přišel covid a ja to trochu zanedbala ty prohlídky, to uznávám, ale během toho covidu se mi to všechno nějak rozhazelo, takže MS mi chodí 1× za 2 měsíce zhruba, ale aspoň chodi, ale prostě je to extra dlouhé. No a taky se přidalo dost dalších projevu, například mi vyrašilo ochlupení tam, kde predtim nikdy nebylo, například na bradě, tvářích, břichu kolem pupíku, ruce obě dvě cele chlupaté…nejhorší je, ze jsem sice blondýnka, ale ty chlupy jsou tmavé, takže fakt hrůza. Jako myslím, ze je to podle všech těch příznaků PCOS nakonec, případně nějaká hormonalni nerovnováha, ale nevím, jak se to přesně léčí? Doktorka mi mezitím bohužel během covidu umřela na covid, takže ted budu chodit asi k někomu jinému, musím si tam zavolat, to udělám příští týden, ale spíse léčí se to i nějak jinak než antikoncepci? Jednou jsem byla u jiného gynekologa, když moje gynekolozka byla nemocná, a ten mi řekl, ze by mi antikoncepci nepredepsal, ze by mi to udělalo jen větší paseku v těle, ale dal mi nějakou proveru, ale nevím, zda se to muže brát nějak dlouhodobě.

Děkuji moc za rady a pomoc :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
29.4.22 12:13

Objednej se někam jinam, nech si udělat hormonální panel, pokud trpíš PCOS a situace se zhoršila, tak už ty cysty budou vidět na ultrazvuku.

Teprve až budeš mít jasnou diagnozu, tak řeš léčbu. Rozhodně to neřeš přes rady na internetu.

Co můžeš dělat v mezičase je koupit si inositol v prášku a denně sníst lžičku (tj cca 4 gramy) zamíchanou třeba do jogurtu nebo do vody.

Jde o jeden z vitamínů B, takže ti nijak neuškodí a v tělě se neukládá, takže pokud z té velké dávky tělo něco nevstřebá, tak to zase vyčůráš. Neudělá to tedy nic špatného, pokud tvoje problémy jsou způsobené něčím jiným než PCOS.

A ukazuje to, že to na PCOS v takhle velkém dávkování může pomoci.

https://examine.com/…ent-of-pcos/

Mimochodem jak ono ochlupení, tak problematický menstruační cyklus může způsobovat nedostatek tuku v těle, aby ženský organismus dobře fungoval, tak potřebuje alepsoň 13 % celkové váhy těla aby byly tukové buňky, mají mimo jiné svůj hormonální účel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.22 12:42

@Ou děkuji za radu, kouknu na to - jinam se objednam, kouknu a poptam se známých, kde mají dobrou zkušenost :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa