Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Koukni na youtube. Urcite najdes videa. A rekla bych, ze zvladnes. Proc bys nezvladla.
Přijdeš, to víš, že přijdeš. Prvních pár dnů budeš nejistá a pak už to bude v pohodě. V porodnici ti základ ukážou
Přijdeš na to. Případně ti s něčím může přeci poradit mamka, tchyně, kamarádky,…
Když se budeš moc bát, tak se můžeš zeptat i švagrové, ne? Třeba ![]()
Neboj, zvládneš to. Koupání a přebalování je základ, na zbytek přijdeš. Říká se, že nejhorší smrt je z vyděšení
Hlavně se neboj. Malinké děti jsou v podstatě gumové a kromě pádu z velké výšky zvládnou vše.
Nebojte, to prijde samo instinktivne. Kdyz si nebudete jista, zeptejte se sve maminky, nebo blizke kamaradky, ktera zkusennosti ma
. Dulezite je hlavne spravne kojeni - prilozeni k prsu hned po porodu, prikladani k prsum kazde 2 hodiny, aby se spustilo mlicko. To vam ukazi v porodnici, dale pak muzete zkonzultovat hned druhy den po propusteni z porodnice s pediatrem (pozvou si vas hned na prevazeni). A ve zbytku jde o udrzovani zakladnich zivotnich potreb - jidlo a spanek a cistota
. Nic vic, jen je to trochu fyzicky i psychicky narocne
.
@Anonymní píše:
A jak poznám kdy ho nakojit?
Neboj. Dítě ti dá velmi hlasitě najevo, že má hlad ![]()
Že ho máš nakojit poznáš tak, že bude řvát, cucat si pěstičky a tak. Když ti kojení nepůjde, pozveš si laktační poradkyni. Přebalení není žádná věda - sundáš špinavou plenu, otřeš miminu zadek a dáš mu čistou plínu. Není to žádná věda ![]()
Určitě hodně věcí přijde instinktivně
A taky Líná huba, holé neštěstí - prostě se v porodnici zeptáš na věci, které by jsi ráda věděla nebo s čím si nebudeš vědět rady ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj chci se vás zeptat nebo spíš trochu ukonejsit.. Zvládnu péči o novorozence? Mám dva měsíce do porodu, a bojím se že mi to v porodnici neukazou. Moje svagrova která rodila před 3mi lety ve stejné porodnici říkala že ji ukázali jen koupání se zbytkem si musela poradit sama. Ale jak se obléká? Jak se přebaluje? Jak se kojí?zvládnu na to přijít?
Ja myslim, ze bude úplně stacit když řekneš naky sestre at ti ukaze, poradi, pomuze..
To, ze svagrovy nic neukazali neznamena, ze neukazou ani tobě, mas pusu, staci se na vsechno zeptat..
@Anonymní píše:
Ahoj chci se vás zeptat nebo spíš trochu ukonejsit.. Zvládnu péči o novorozence? Mám dva měsíce do porodu, a bojím se že mi to v porodnici neukazou. Moje svagrova která rodila před 3mi lety ve stejné porodnici říkala že ji ukázali jen koupání se zbytkem si musela poradit sama. Ale jak se obléká? Jak se přebaluje? Jak se kojí?zvládnu na to přijít?
Vsechno zvladnete sama
Verte si a poslouchejte se. Jste a budete nejlepsi mama pro vase miminko ![]()
Mela jsem to tak samo takove obavy. Ale nemusite se bat, taky mi ukazali jen koupani nic vic a na vse jsem prisla sama. Uvidis
neni to nic sloziteho ![]()
Ahoj chci se vás zeptat nebo spíš trochu ukonejsit.. Zvládnu péči o novorozence? Mám dva měsíce do porodu, a bojím se že mi to v porodnici neukazou. Moje svagrova která rodila před 3mi lety ve stejné porodnici říkala že ji ukázali jen koupání se zbytkem si musela poradit sama. Ale jak se obléká? Jak se přebaluje? Jak se kojí?
zvládnu na to přijít?